Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 211 tot 215
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Zal er een crypto opstaan die bitcoin overstijgt?

Er lijkt een grote verschuiving te ontstaan in voorkeur van bezitters van crypto munten. Als u dat dacht de meest gekke gebeurtenissen de wereld verlaten hebben, dan kan u zich gaan opmaken voor enkele grote verrassingen.

Bitcoin, ooit begonnen als 0, lange tijd enkele slechts enkele dollars waard, maar nu zeer stabiel boven de $1.000, sterker nog, waardevoller dan GOUD! Al jaren geleden schreef ik over de bitcoin en de waarschijnlijkheid dat deze digitale cryptomunt ooit waardevoller zou worden dan GOUD. Een gedachte die me destijds gek leek, maar zeker niet onwaarschijnlijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jim Rickards: Dit is waarom de GOUDprijs richting de $10.000 zal gaan

Al eerder is aangetoond dat de GOUDprijs zich steeds minder aantrekt van de beweging van de dollar en de rentewijzigingen van de Fed. Er zijn andere factoren die de GOUDprijs in beweging zetten, waarbij ‘vraag en aanbod’ steeds meer invloed krijgt op de GOUDprijs.

Maar dit is volgens Rickards niet dé reden waarom GOUD in de toekomst voor $10.000 per troy ounce over de toonbank zal gaan. Jim houdt er een interessante rekensom op na waarmee hij uitkomt om 10 ruggen voor een ounce GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Wat gaat er met de GOUDprijs gebeuren bij de volgende renteverhoging?

De afgelopen handelsweek was olie niet de enige verliezer op de markten. Ook de GOUDprijs moest flink waarde inleveren en dat betekende de tweede forse weekdaling op rij. De prijsval bij het gele edelmetaal was met name te danken aan de toegenomen kans op een snelle Amerikaanse renteverhoging.

Vanuit Amerika verschenen de afgelopen dagen meerdere hoopgevende macrocijfers. Een van die macrocijfers had betrekking op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft goed presteren en juist dat is het grote probleem voor de prijs van de edelmetalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Column: Uw pensioen in GOUD?

Afgelopen week keek ik vol verbazing naar een documentaire van Zwarte Zwanen over onze pensioenfondsen. In die aflevering liet Cees Grimbergen zien hoe de pensioenfondsen te werk gaan en hoe zij in sommige gevallen met hun 'klanten' omgaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Waarom een renteverhoging de GOUDprijs niet kan deren

Toen de geruchten in december vorig jaar opgingen dat de Fed de rente zou verhogen, dacht iedereen hetzelfde: ‘het is gedaan met GOUD’. GOUD zou dalen en deze trend zou doorzetten naargelang de Fed dezelfde lijn ook zou doorzetten. Toch is GOUDprijs het tegengestelde overkomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$