Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 211 tot 215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg de GOUDprijs van $290 naar $1.923

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de GOUDprijs een dubbele (en hogere) bodem had neergezet. Dit is een duidelijk signaal dat de dalende trend definitief gebroken is. Toch blijven veel beleggers sceptisch ten opzichte van het gele edelmetaal. Vreemd, want er vond opnieuw een bijzondere gebeurtenis plaats: een lange termijn golden cross.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2017

GOUDreserves China nemen weer toe

China heeft in de eerste maand van 2017 weer GOUD opgekocht. In december dumpte de centrale bank van het land nog.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Huidige parameters identiek als in 1973 en 1987 (vlak voor financiële crisis)

Zowel de GOUDmarkten als de obligatiemarkten zenden momenteel een gelijkaardig signaal uit als in 1987 en 1973, het begin van twee belangrijke financiële crisissen. Indien beide parameters stijgen is er naar analogie met het verleden een grote kans dat de markten omslaan waarbij een bodem mogelijks veraf kan liggen. Enige oplettendheid is dan ook aan te raden.

Volgens diverse analisten waaronder enkelen van Bank of America is de combinatie van een stijgende GOUDprijs samen met een stijging van obligaties een trend welke nauwkeurig opgevolgd moet worden. In het verleden waren zowel de crash van 1973-1974 en Black Monday in oktober 1987 het resultaat hiervan. Dit na een trend die ongeveer drie maanden aanhield om vervolgens de markten door elkaar te schudden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Ondanks de lage volatiliteit vluchten beleggers naar GOUD

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is de volatiliteit in verval geraakt. Op dit moment bewegen we rond een van de laagste koersen ooit en het lijkt er op dat de beleggers totaal niet angstig zijn. Optimisme gaat immers normaliter gepaard met een dalende volatiliteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Duitse Bundesbank beëindigt repatriëring GOUDvoorraad 3 jaar eerder dan voorzien

Eind 2012 kondigde de Duitse centrale bank, onder druk van de publieke opinie en de Duitse Rechtbank der Auditeurs, aan dat ze de helft van hun GOUDvoorraad in eigen land wilde huisvesten tegen 2020. Uit recente cijfers blijkt dat de Bundesbank reeds 3 jaar eerder klaar is dan voorzien, enkel uit Parijs dient nog wat GOUD naar Duitsland te vertrekken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$