Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 2101 tot 2105
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Resultaat GOUDreferendum: Iedereen heeft het fout volgens Peter Schiff

Er is al veel inkt gevloeid over het GOUDreferendum in Zwitserland. De Zwitsers stemden tegen, wat algemeen als negatief gezien wordt voor de prijs van GOUD. Maar econoom Peter Schiff heeft een radicaal andere visie.

Gisteren konden de Zwitsers kiezen of hun centrale bank verboden werd GOUD te verkopen, minstens 20% van haar reserves in GOUD zou moeten aanhouden en al haar GOUD in Zwitserland zou moeten bewaren. Algemeen werd aangenomen dat een ja-stem de centrale bank zou verplichten om GOUD te kopen en dus positief zou zijn voor de GOUDprijs.

77% van de kiezers stemden tegen. Maar geen paniek: Peter Schiff vindt dit op lange termijn juist positief voor GOUD. Het vertrouwen in de Zwitserse frank als vluchthaven in tijden van crisis wordt zo verder ondermijnd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zilverprijs stijgt ruim 11% Intraday

De zilverprijs daalde vanochtend nadat de het Zwitserse Referendum over GOUD niet was aangenomen. De opkomst lag iets onder de 50% en van de stemmers bleek maar 22% voor te hebben gestemd. Afgelopen vrijdag daalde de zilverprijs al ruim 4,5% en sloot de week af op $15,47 per troy ounce. Ook de GOUDprijs daalde stevig van $11,94,20 naar $1167,10. Een daling van ruim 2,2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

BREAKING: GOUDprijs schiet meer dan $ 50 omhoog

De “Nee” in het Zwitserse referendum leek in eerste instantie de doodsteek te worden voor de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs. Meteen bij de opening van de markt dook de GOUDprijs naar beneden van $ 1,167 naar een dieptepunt van $ 1.143. Maar daar eindigde de rally. Het was ook niet verwonderlijk dat de GOUDprijs eind vorige week fors daalde, tijdens het Thanksgiving weekend in de Verenigde Staten waardoor de handel enorm dun is.

Short covering, een dalende Amerikaanse dollar, een daling op de Amerikaanse aandelenmarkt en een herstel van de olieprijs zorgde er voor dat de GOUDprijs in een ruk meer dan $ 50 hoger schoot en daarmee terug op de deur klopt van $ 1.200. Is dit de 2e valse uitbraak onder $ 1.200? Technisch gezien worden de beren stilaan uitgeput op korte termijn.

Maar om een definitieve val te vermijden, zal de barrière van $ 1.200 gesloopt moeten worden de komende dagen. Vandaag stijgt de GOUDprijs alvast meer dan 2 % en de zilverprijs meer dan 5 %. Het is een teken van sterkte dat de zilverprijs voorop loopt op de GOUDprijs.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden importquotum GOUD

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde GOUD weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van GOUD af te remmen.

De regering heeft het importquotum geschrapt in de hoop dat meer GOUD voortaan op legale wijze het land binnenkomt. De importbeperkende maatregelen zorgden voor een schaarste aan GOUD op de Indiase markt, een schaarste die werd opgevuld met gesmokkeld GOUD. De smokkel begon steeds grotere vormen aan te nemen, omdat het structurele probleem van het importquotum niet werd aangepakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

GOUD, zilver en olie. Drie opportuniteiten die op jou zitten te wachten...

In een videopresentatie meent Bloomberg dat een olieprijs van 40 USD per vat best mogelijk is. Wie de volledige uitleg wil krijgen, hoeft maar naar onderstaande video te kijken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$