Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 2106 tot 2110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

De Spaanse economie is helemaal niet zo slecht

Spanje wordt vaak in het rijtje gezet bij de slechts presterende landen binnen de Eurozone. Het is inderdaad een feit dat er genoeg problemen in Spanje aanwezig zijn. De jeugdwerkloosheid speelt binnen de Spaanse economie een zeer belangrijke rol. Deze werkloosheid bedraagt maar liefst meer dan 50% en daardoor lijken de vooruitzichten niet zo reuskleurig te zijn.

Toch moeten we met dergelijke uitspraken voorzichtig zijn. De zomermaanden zijn inmiddels achter de rug en voor Spanje zijn deze maanden meestal ‘GOUDen’ maanden. Als gevolg van de flinke opkomst van het aantal vakantiegangers profiteren Spaanse bedrijven hier flink van. Elk jaar zijn de stranden aan de Spaanse kusten weer goed bezet. Maar ook de Spaanse fabrieken presteren de afgelopen jaren een stuk beter dan de jaren daarvoor.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

‘We zouden prima het GOUD in Nederland kunnen bewaren’

‘We zouden prima het GOUD in Nederland kunnen bewaren’ november 17th, 2014 by Koen Paul Buitink praat met Arnold Merkies, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder Financiën van de fractie. Ze gaan in op de naheffing die Nederland vanuit Brussel heeft gekregen. Ook praten ze over de Nederlandse GOUDvoorraad en het locatiebeleid. Volgens Merkies zouden we prima het GOUD in Nederland kunnen bewaren in plaats van in de VS.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

GOUD blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd GOUD kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan GOUD verkopen dan in 2013. Kijken we alleen naar de tweede helft van dit jaar, dan is er zelfs sprake van een toename van 40% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder.

“In markten zoals de Golfstaten en in India is de prijs een minder doorslaggevende factor geworden in het kopen van GOUD”, zo verklaarde Kalyanasundaram, de directeur van Kalyan Jewellers. De ondernemer is van plan zijn netwerk van juweliers uit te breiden in de Golfregio. “Het is hier een gewoonte om GOUD te kopen, waar de prijs op een bepaald moment staat heeft alleen invloed op het besluit om het GOUD eerder of juist later te kopen. De beslissing om GOUD te kopen is al gemaakt.”

Kopers profiteren van lagere GOUDprijs

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 17 november 2014

GOUD blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd GOUD kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan GOUD verkopen dan in 2013.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

ECB kan GOUD kopen om economie te stimuleren

De ECB kan staatsobligaties, GOUD, aandelen en exchange-traded funds (ETF’s) kopen om de inflatie aan te wakkeren en de economie te stimuleren, zo verklaarde Yves Mersch in een toespraak. Door obligaties te kopen kan de rente omlaag gedrukt worden, terwijl het kopen van GOUD de euro kan verzwakken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$