Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2111 tot 2115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Wordt dit dé comeback van 2015?

Uranium? Nee. GOUD? Nee. Zilver? Nee. Dé comeback van 2015 kan wel eens uit een andere verrassende hoek komen, namelijk koper. De laatste 3,5 jaren daalde de koperprijs met 28 % en de meeste “experts” zien geen beterschap voor volgend jaar. Dit is meestal een goed signaal.

Na meer dan 3 jaar dalende prijzen en niemand die beterschap ziet, dit is een ideale uitgangssituatie voor tegendraadse beleggers.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

DNB moet pensioenfonds compenseren voor gedwongen verkoop GOUD

De Nederlandsche Bank moet een schadevergoeding van €4,8 miljoen betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken, zo oordeelde de rechtbank van Rotterdam. Het pensioenfonds werd in oktober 2009 door de centrale bank, omdat ze 12% van het beheerde vermogen in fysiek GOUD had belegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

GOUDmijnen hebben weinig voordelen van goedkope olie

Dalende olieprijzen maken het goedkoper om GOUD te delven. Dit zou de GOUDmijnen veel moeten ondersteunen. Maar door de daling van GOUD van de laatste drie jaar brengt dit toch niet genoeg soelaas. GOUDwinning is een energie intensieve industrie en een 20% daling op de olieprijs kan de totale kosten van de GOUDmijnbedrijven toch maar verminderen met 2% tot 6%.

De meest creatieve en gemakkelijkste manieren om hun werkingskosten te verlagen zijn ook al opgebruikt. Het laatste jaar hebben de GOUDmijnen een gemiddelde van 20% op de werkingskosten kunnen besparen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Economie VS kan GOUDprijs schaden

Op de markten voor grondstoffen zagen we in de afgelopen dagen een eerste aanzet tot consolidatie. Zowel de olie- als de GOUDprijs zakten in ieder geval niet verder weg, hoewel het bereikte evenwicht voorlopig eerder wankel moet genoemd worden. Maar laat ons eerst even kijken naar eerst de olie en daarna naar het GOUD.

Er leek vorige maand geen einde te komen aan de val van de olieprijzen, zo stelde Bank Degroof vast. Een prijs van onder 70 dollar per vat werd onlangs bereikt, het laagste niveau sinds 2008. De OPEC kwam eind november niet tot een overeenkomst om de productie te beperken en dat bleef niet zonder gevolgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Rusland verkoopt GOUD om roebel te steunen?

Volgens Yahoo Finance verkoopt Rusland zijn GOUD om de waarde van de roebel te ondersteunen. Maar klopt dat wel? Marketupdate zocht het uit en bewijst in dit artikel het tegendeel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$