Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2111 tot 2115
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers verwerpen GOUDreferendum

De Zwitsers hebben gisteren het GOUDreferendum met een overgrote meerderheid van 77% verworpen. Als het referendum een meerderheid had gehaald, dan moest de centrale bank meer dan 1.500 ton GOUD kopen en zou het verboden worden GOUD te verkopen. De centrale bank zou dan in feite machteloos worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers houden vast aan geld gedekt door schulden

De Zwitsers hadden afgelopen weekend een duidelijk keuze.

Het geld gedekt te laten door schulden of het geld te dekken door een stevige positie in GOUD.

De Zwitsers kozen voor schulden.

Neem ze het niet kwalijk. De rest van de wereld doet immers hetzelfde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers zeggen “NEEN” tegen GOUD

Het Zwitsers initiatief “Save our Swiss gold” is afgewezen. Zwitserse kiezers hebben zondag op overweldigende wijze het referendum, dat de centrale bank van het land zou hebben gedwongen om een ​​vijfde van haar activa in GOUD te hebben, afgewezen. Dit zou het voeren van een vrij monetaire beleid door de Zwitserse nationale bank serieus uitgehold hebben. Ze zouden ook verplicht geweest zijn om grote hoeveelheden GOUD op de markt aan te kopen.

78% van de keizers hebben nee gezegd tegen het initiatief. Het initiatief hield ook in dat de Zwitserse Nationale Bank(SNB) geen GOUD meer mocht verkopen. De SNB heeft momenteel 1.040 ton GOUD. Dat is ongeveer 7,5% van het Zwitsers vermogen. Bij een ja zou Zwitserland 1.500 ton GOUD bij moeten kopen om aan het 20% niveau te voldoen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

GOUD en zilver report (Week 48)

De GOUDkoers zakte de afgelopen week van €969,50 naar €938,15 per troy ounce (-3,23%), terwijl de zilverkoers in een week tijd van €426,66 naar €399,47 per kilo daalde (-6,37%). De zilverprijs zoekt weer het laagste niveau van dit jaar op, terwijl GOUD nog iets boven het dieptepunt van dit jaar staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 30 november 2014

GOUDprijs, quo vadis?

De analisten zitten nog steeds met de handen in het haar wat de toekomstige evolutie van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs betreft. Met het GOUD wil het maar niet lukken, de doorbraak die velen hadden verwacht komt er maar niet. Dat betekent dat de onzekerheid rond de edelmetalen opnieuw is toegenomen. Hoe moet het nu verder?

De prijzen van edelmetalen lieten vorige week een herstel zien, herstel dat alleszins voorlopig slechts een tijdelijk karakter kreeg. Dit kwam volgens ABN Amro onder andere door een dollar die wat verzwakte. Een lagere dollar is positief voor de prijsontwikkeling van edelmetalen.

Maar inmiddels is de dollar opnieuw min of meer stabiel gestabiliseerd, de euro stabiliseert al enkele dagen in de buurt van het niveau van 1,25 dollar. Algemeen wordt verwacht dat de dollarkoers in de komende maanden ten opzichte van de euro zal blijven in waarde stijgen. Dat speelt niet bepaald in het voordeel van het GOUD, wel integendeel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$