Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2126 tot 2130
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

‘Centrale banken manipuleren GOUDprijs’

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

GOUDprijs naar hoogste niveau in meer dan een jaar

De GOUDprijs is gisteren gestegen naar het hoogste niveau in ruim een jaar tijd. In euro's steeg de prijs met 1,85% naar bijna €1.000 per troy ounce, een niveau dat we sinds oktober vorig jaar niet meer gezien hebben. De stijging van de GOUDprijs ging gepaard met een daling van de aandelenkoersen. Zilver steeg gisteren met 4% naar €440 per kilo.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Wat zat er achter de plotse opstoot van de GOUDprijs?

Wat zat er achter de plotse opstoot van de GOUDprijs?

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de plotselinge opstoot van de GOUDprijs, die op de New York Mercantile Exchange maandag een piekprijs van meer dan 1.209 dollar per ounce had laten optekenen. De voorbije maanden had de GOUDprijs nochtans onder zware druk gestaan. Hoewel mogelijk de olieprijzen en een lichte daling van de dollar een groeiende interesse in GOUD zou kunnen laten veronderstellen, kon daarin volgens vele waarnemers geen reden worden gevonden voor de plotse opstoot.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Indiase banken moeten uitlenen GOUD aantrekkelijker maken

Indiase banken moeten het voor particulieren aantrekkelijker maken om GOUD uit te lenen. Volgens de World Gold Council kan er op deze manier meer 'ongebruikt GOUD' om loop worden gebracht en hoeft er minder edelmetaal geïmporteerd te worden. Eerdere pogingen om het GOUD los te weken bij de Indiase bevolking leverden weinig op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

George Gero gelooft in het GOUD

Wie gelooft in de come-back van het GOUD, wie gelooft er niet in? Eigenlijk kunnen we deze vraag anders stellen. Wie maakt eindelijk eens een duidelijke analyse over de GOUDmarkt. Momenteel schreeuwt iedereen er wat maar op los, zonder dat voorspellingen omtrent de evolutie van de GOUDprijs echt onderbouwd zijn. De analisten spreken elkaar voortdurend tegen en de gewone belegger weet niet meer wie hij moet geloven.

Brien Lundin, de uitgever van de Gold Newsletter, gelooft niet dat GOUD kans maakt op een echte come-back. Een mogelijke rally van het GOUD, in reactie op welke gebeurtenis dan ook, wordt door Lundin een “sucker’s rally” genoemd, een rally waar alleen idioten in geloven. En daar rekent hij zichzelf niet bij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$