Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 2126 tot 2130
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Chinese GOUDkoorts neemt af

Ook in China is de GOUDkoorts wat afgenomen. Hoewel de GOUDprijs ook in China het laagste niveau in ruim vier jaar bereikt heeft staan koopjesjagers nog niet te springen om GOUD te kopen. Vergeleken met een jaar geleden daalde de vraag met 37%.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

US Mint hervat verkoop Silver Eagle munten op 17 november

De US Mint zal vanaf 17 november weer bestellingen aannemen voor Silver Eagle beleggingsmunten. Op dat moment komt een nieuwe voorraad van 1 miljoen zilveren munten beschikbaar, zo maakte het munthuis onlangs bekend aan haar klanten.

De grote dalingen van de zilverprijs eerder deze maand zorgde voor een stormloop op zilveren munten als de Amerikaanse Silver Eagle, de Canadese zilveren Maple Leaf en de Oostenrijkse Philharmoniker. De US Mint werd verrast door de plotseling toegenomen vraag en was dan ook snel door haar voorraad munten heen. Het munthuis besloot tijdelijk geen nieuwe orders aan te nemen en de productie van de zilveren munten op te schalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Indiaas lichtfeest zorgt voor recordinvoer van GOUD. Overheid overweegt daarom hogere taksen

Het subcontinent dat dat we allemaal kennen als India wil het gevoerde GOUDbeleid wijzigen.

Dat beweert MineWeb. Of, liever gezegd, het land wil de invoerregels voor GOUD herzien. En, dat kan wel eens groot nieuws zijn voor beleggers: de gerucht is namelijk ontstaan op het moment dat India een recordhoeveelheid aan GOUD heeft gekocht.

Hoeveel precies?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Insiders kochten aandelen Barrick Gold

Aandelen Barrick Gold, het grootste GOUDmijnbedrijf ter wereld, zijn naar een twintig jaars dieptepunt gezakt. De daling van de GOUDprijs de afgelopen 3 jaar heeft de GOUDmijnaandelen geen goed gedaan. De aandelen van Barrick Gold noteerden in 2011 rond de $55 per aandeel. Sindsdien is de prijs van het aandeel met net geen 80% gedaald. Momenteel noteren aandelen Barrick Gold $11,60.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

GOUD wordt gestuurd door deze munt. Het is niet de dollar.

Hoe meer geld Japan print des te zwakker presteert GOUD. De zwakte van de Yen stuurt GOUD. De gelijkenis is treffend.

De gelijkenis tussen GOUD en de Japanse Yen is treffend met verhouding tot de dollar. De Yen heeft een rechtstreekse correlatie met GOUD. Hoe zwakker de Yen, hoe zwakker GOUD. Normaal wordt de zwakte van GOUD toegeschreven aan de sterke dollar. Een zwakke yen betekent een sterke dollar en dat impliceert een lage GOUDprijs. Het lijkt nu wel dat het de zwakte van de Yen is die de prijs van GOUD bepaalt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$