Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 2131 tot 2135
Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 17 november 2014

GOUD blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd GOUD kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan GOUD verkopen dan in 2013.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

ECB kan GOUD kopen om economie te stimuleren

De ECB kan staatsobligaties, GOUD, aandelen en exchange-traded funds (ETF’s) kopen om de inflatie aan te wakkeren en de economie te stimuleren, zo verklaarde Yves Mersch in een toespraak. Door obligaties te kopen kan de rente omlaag gedrukt worden, terwijl het kopen van GOUD de euro kan verzwakken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Wat kan de GOUDprijs eindelijk in beweging brengen?

Op de GOUDmarkt blijft het huilen met de pet op. Niets of niemand lijkt de GOUDprijs definitief in beweging te kunnen brengen, ondanks het herstel van de GOUDprijs in de afgelopen dagen. Maar GOUD is zeker geen alleenstaand geval want ook zilver en de zilverprijs komen er nog nauwelijks aan toe om hogere regionen te gaan verkennen. Bij de edele metalen gaat het van kwaad naar erger.

Wat kan de GOUDprijs eindelijk in beweging brengen? Wie het weet mag het ons komen zeggen. In ieder geval liggen de GOUDmarkt en de GOUDkevers op geen enkel moment wakker van de onverdroten inspanningen van de centrale banken om de financiële wereld met geld te overspoelen.

Jarenlang was er gewaarschuwd dat geldcreatie zou leiden tot meer inflatie maar dat blijkt nu geenszins het geval te zijn. De inflatie vormt geen enkele dreiging en dat heeft onder andere te maken met het feit dat al het vers gedrukte geld blijft ‘hangen’ bij de banken en zich geen weg kan banen naar de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Voorlopig nog geen einde aan stroom van slecht nieuws voor GOUD

MarketWatch meldt dat GOUD vandaag sterk is begonnen:”[Het metaal] bouwt verder op de grote sprong die het heeft gemaakt. Prijzen staan nu op het hoogste niveau sinds Halloween.”

Toch is dat niet meteen een reden voor GOUDbeleggers om een vreugdesprongetje te maken. De website meent dat de koersen op weekbasis nog steeds in het rood staan. Verleden vrijdag mag GOUD dan wel een klein beetje terrein hebben teruggewonnen, dat wil niet zeggen dat we van enig intrinsiek herstel kunnen spreken.

De (iets) hogere notering hebben beleggers immers aan het klein verlies van de Amerikaanse dollar te danken van vorige week. Bovendien zijn de institutionele beleggers ook niet echt helemaal overtuigd van het goede nieuws. Volgens hen zit er nog meer slecht nieuws aan te komen voor GOUD. Dat bewijst de massale vlucht uit het edele metaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Belangrijk steunniveau van Zilver moet standhouden

De spotprijzen van de edelmetalen blijven onder druk staan door de sterke dollar en het gebrek aan nieuws waar de financiële markten zich echt zorgen over kunnen maken. GOUD en zilver hebben het moeilijk. Zilver heeft ook altijd de neiging om op een meer volatiele manier de prijs van GOUD te volgen. Dit omdat zilver deel uitmaakt van een veel kleinere markt dan GOUD. Zilver is bekend om zijn dualiteit. Het is een edelmetaal dat verbruikt wordt in de industrie en het doet dienst als investment.

Zilver is vrijdag 4.3 % gestegen en is gesloten op een high van $ 16.3 en had een laagte bereikt van $ 15.3. Toch is het sentiment al enige tijd vrij negatief. en dat sentiment had ook deze week de overhand. Het zijn niet alleen de edelmetalen die dalen. Ook andere grondstoffen worden de laatste maanden steeds goedkoper. De olieprijs blijft maar dalen als gevolg van overproductie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$