Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2136 tot 2140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

BREAKING: De GOUDprijs steeg afgelopen nacht even 22 %

Wat is het tegenovergestelde van een flash crash? Een flash melt-up?

Volgens sharelynx Gold en GOUD kenner Dan Popescu zijn de algoritmes op de GOUDmarkt helemaal doorgedraaide afgelopen nacht. Een half uur na de sluiting van de Comex steeg de GOUDprijs van $ 1.200 naar $ 1.466,38 – een stijging van bijna $ 270 of 22 % om daarna weer even snel terug te vallen naar $ 1.200.

GOUDkevers op sites als NetDania, iFeed & eSignal datafeeds en op websites als USAGold en Bulliondesk zagen de GOUDprijs omhoog schieten minuut na minuut zodat de prijsbeweging echt leek. Wat er precies aan de hand was, kan niemand tot op heden zeggen. Het was wel opvallend dat GOUDmijnen en de zilverprijs niet meededen in deze melt-up.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Wil Frankrijk ook GOUD terughalen?

Frankrijk moet onmiddellijk al haar GOUD terughalen uit het buitenland, zo schrijft de Franse politica Marine LePen van Front National in een open brief aan de Franse centrale bank. Ook schrijft ze in de brief dat Frankrijk moet stoppen met de verkoop van GOUD. Blijkbaar weet ze nog niet dat al het GOUD al in Frankrijk ligt...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Waardering GOUDmijnen is nu wel zéér aantrekkelijk

Als we zeggen dat de GOUDprijs een pijnlijke correctie doormaakt de laatste jaren, trappen we in feite een open deur in. Ook de GOUDmijnen ondergaan de wet van de zwaartekracht. Maar aan iedere selloff komt een einde. Met de wash-out van de laatste jaren kunnen de sterke GOUDmijnen wel eens verrassend uit de hoek komen de komende maanden.

De topvorming in de GOUDsector in 2010 – 2011 was een klassiek geval. Men zegt wel eens dat een top een proces is en een bodem een gebeurtenis. Tijdens de topvorming was het sentiment overdreven positief waarbij men geloofde dat de GOUDprijs eeuwig zou blijven stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

De echt goede reden voor het Zwitsers GOUDreferendum.

Eric Scheiber laat weten waar het Zwitsers GOUDreferendum daadwerkelijk over gaat. Namelijk de macht terug geven aan het volk en banken laten werken voor de belastingbetaler, niet andersom.

Centrale banken wereldwijd hebben de afgelopen 6 jaar op ongekende schaal ingegrepen en gemanipuleerd binnen zowel de aandelen-, valuta- als obligatiemarkt. Deze ongekozen instituten zijn maar met 1 ding bezig geweest en dat is het re-distribueren van rijkdom van de ene partij naar de andere. Dit om de koopkracht van nationale munten naar beneden te drukken t.o.v. andere landen om op deze manier een munt te creëren die kan blijven concurreren met andere valuta’s.

Maar een race naar de bodem blijft een race naar de bodem. De uiteindelijke uitkomst is niets meer dan nul, dit zonder medeweten van belastingbetalers wereldwijd die hun koopkracht meer en meer af zien nemen. In Zwitserland zijn grote GOUDvoorraden door de centrale bank verkocht. Daarnaast is de Zwitserse franc door de Swiss National Bank (SNB) ongezien gekoppeld aan de euro met eventueel catastrofale gevolgen wanneer de Zwitsers hun munt weer gekoppeld willen zien aan GOUD. De Zwitsers zullen met een berg euro’s achter blijven en een munt die zo sterk is dat het de exportpositie van Zwitserland ondermijnt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Overheden handelen toch alsof GOUD de kanarie is in de koolmijn

GOUD is de kanarie in de koolmijn. Prijs van GOUD en zilver zijn op dit moment lager dan de kosten die er zijn om ze te ontginnen. De mijnbouwbedrijven ontginnen nu eerst de hi-grade mijnen om zo toch zoveel mogelijk profijt te maken. De lo-grade mijnen worden hoe langer hoe meer achterwege gelaten. Dit is een business model dat niet eeuwig kan blijven duren. Dit is enkel goed in noodsituaties.

De massa media blijft bij hoog en laag ontkennen dat GOUD niet wordt gemanipuleerd. Het zou enkel reageren op vraag en aanbod. De prijs is laag dus dan is er weinig vraag? We kunnen de vraag hier dan stellen: “Zitten we in een noodsituatie?”. Blijkbaar toch wel omdat zoveel landen hun GOUD al hebben terug gevraagd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$