Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 2141 tot 2145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

DNB haalt in het diepste geheim GOUD terug naar Nederland

De Nederlandse Bank (DNB) heeft in het diepste geheim GOUD terug gehaald naar Nederland. Vandaag bericht DNB dat zij haar locatiebeleid voor de GOUDvoorraad heeft aangepast. Hoewel Duitsland op de officiële wijze maar moeilijk haar GOUD uit de VS gerepatrieerd krijgt, leek het De Nederlandse Bank verstandig om Nederlands GOUD in het diepste geheim te verschepen. En met succes. 20% aan officieel Nederlands GOUD heeft zij weten te verhuizen van de VS naar Nederland. Een enorme hoeveelheid.

In de oude situatie bevond zich 11% van de GOUDvoorraad in Nederland, 51% in de VS, terwijl het resterende deel in Canada (20%) en het Verenigd Koninkrijk (18%) opgeslagen was. De locatieverdeling volgens het herziene beleid ziet er als volgt uit: 31% in Amsterdam, 31% in New York, terwijl de percentages voor Ottawa en Londen met respectievelijk 20 en 18 onveranderd blijven. Aldus

NOS bericht dat het gaat om een voorraad met een marktwaarde van 4 miljard. Blijkbaar wordt de rol van GOUD in het hedendaagse monetaire systeem toch meer waarde toegeschreven dan dat menigeen doet vermoeden. Waarom zou de herverdeling plaats vinden in het diepste geheim wanneer het een achterhaald concept zou betreffen? DNB geeft hiermee onbedoeld aan dat er een verschuiving plaats vindt op monetair vlak. De GOUDprijs is aan fluctuaties onderhevig maar geldt nog steeds als het meest waardevaste concept van geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Terughalen Nederlandse GOUDvoorraad is gevoelskwestie

Het terughalen van 130 ton Nederlands GOUD uit de Verenigde Staten naar Amsterdam door De Nederlandsche Bank is een gevoelskwestie.

Dat zegt Sylvester Eijffinger vrijdag, hoogleraar financiële economie aan de universiteit van Tilburg, tegen NU.nl.

"Het is ons GOUD, dat hoort in onze centrale bank te liggen. Dat is niet alleen een prettig gevoel voor De Nederlandsche Bank, maar ook voor de Nederlanders."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

GOUD maakt daling (grotendeels) goed. Zo zou elk weekend moeten beginnen!

De laatste dagen – inclusief deze – zijn goed geweest voor GOUD. Het edele metaal heeft gisteren wat terrein weten terug te winnen na een reeks verliezen. En, dat zal de GOUDbeleggers vermoedelijk wel deugd hebben gedaan.

Uit een bericht van Reuters blijkt dat de inflatie in de Verenigde Staten (VS) is gestegen en dat heeft als een katalysator gewerkt op de GOUDprijs. Daarnaast hebben beleggers in fysiek GOUD ook uitermate veel aandacht geschonken aan het arbeidsrapport van oktober waarin verslag wordt gemaakt van de groeiende inflatie:”Ook al ondersteunt die de verwachtingen dat de Federal Reserve de interest zal verhogen in het midden van 2015.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Ontmoet het fonds dat de GOUDmarkt veranderde

Exact 10 jaar geleden lanceerde Wall Street de eerste Exchange-Traded Fund of ETF met als onderliggende waarde GOUD. Deze ETF was in de beginjaren de snelst groeiende ETF op de beurs, sinds 2013 is het echter de snelst krimpende ETF op de beurs. Maar de SPDR Gold Trust, beter bekend als GLD, veranderde de GOUDmarkt voorgoed.

De SPDR Gold Trust kende zijn hoogtepunt in 2011, niet toevallig het hoogtepunt van de GOUDprijs. Maar GLD viert zijn 10e verjaardag in mineur. Sinds de piek van augustus 2011 daalde de GOUDreserves  van GLD van $ 77 miljard naar $ 27 miljard.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Rusland kocht in oktober bijna 20 ton GOUD

De centrale bank van Rusland heeft in de maand oktober opnieuw GOUD gekocht. Met een aankoop van 19,7 ton brengt het land haar totale GOUDreserve naar 1.169,5 ton. Volgens cijfers van het IMF heeft Rusland in de eerste tien maanden van dit jaar al 134,3 ton aan haar reserves toegevoegd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$