Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 2141 tot 2145
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Credit Suisse: ‘Short GOUD

Credit Suisse verwacht dat de dollar ook de komende maanden sterk zal blijven presteren en als gevolg daarvan zal de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs onder druk komen te staan. Ook wijzen de analisten van Credit Suisse naar de grafiek van het GOUD.

De afgelopen maanden is er genoeg gebeurd in de sector van de commodities. De olieprijs moest in een korte periode flink waarde inleveren en als gevolg daarvan staan flink wat oliebedrijven onder druk. Maar ook de edelmetalen hebben het de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad.

Een recent verschenen rapport van Credit Suisse laat niets te wensen over. De analisten van Credit Suisse zijn duidelijk ‘Bearish’ als het om GOUD gaat. Voor volgend jaar verwachten de analisten meer onheil voor de GOUDprijs.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Meer GOUD verhandeld in Shanghai dan vorig jaar

De handel in GOUDcontracten aan de Shanghai Gold Exchange is dit jaar verder toegenomen. In de eerste tien maanden van dit jaar werd er op papier meer GOUD verhandeld dan over heel 2013. De GOUDhandel in yuan wint aan terrein, maar vertegenwoordigt nog altijd maar een fractie van de wereldwijde handel in GOUD.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

China wil meer importvergunningen voor GOUD verstrekken

De Chinese centrale bank heeft plannen om meer importvergunning te verstrekken aan financiële instellingen en GOUDmijnen in China. Door meer vergunningen te verstrekken is de beschikbaarheid van GOUD op de Chinese markt beter te garanderen. Ook zullen de premies omlaag gaan. Vorig jaar betaalden Chinezen gemiddeld $18,75 per troy ounce bovenop de GOUDprijs in Londen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Dit zijn de 19 meest waardevolle stoffen ter wereld

Iets waardevols is volgens het gezegde z'n gewicht in GOUD waard. Maar GOUD mag dan wel een goede investering zijn, de duurste stof ter wereld is het zeker niet. Op de lijst van 19 meest waardevolle stoffen ter wereld komt GOUD na onder andere schoonheidscrèmes, diamanten en drugs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

GOUDprijs voert gekke capriolen uit

Maandag gebeurden er gekke zaken op de markt voor edelmetalen. De GOUDprijs werd in een mum van tijd met circa 70 dollar duurder, waardoor de kaap van 1200 dollar per troy ounce opnieuw werd doorbroken. Op het eerste gezicht was er geen enkele reden die deze plotse opstoot bij het GOUD kon rechtvaardigen.

Maar GOUD was zeker geen alleenstaand geval. Van de eerder op de dag bereikte dieptepunten schoot de zilverprijs plots 17% in de lucht. Nooit eerder liet het zilver een dergelijke beweging optekenen. Bovendien waren de verhandelde volumes erg groot. Bij sommige analisten ging opnieuw een belletje rinkelen: was er misschien weer sprake van manipulatie van de GOUDprijs?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$