Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 2141 tot 2145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Alan Greenspan: “geen enkele valuta kan tippen aan GOUD

Onze vriend Alan Greenspan heeft de voorbije dagen enkele uitspraken gedaan over GOUD die heel interessant zijn.

Greenspan kan nu een stuk vrijer spreken. Als voorzitter van de Fed kan je niet zomaar je mening geven over alles en nog wat. Maar vandaag kan hij dat wel.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Wat de meeste Beleggers niet weten

GOUDprijs in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in GOUD

GOUDprijs in andere valuta presteert best goed dit jaar. Wanneer je berichten leest in de media dan heeft de GOUDprijs het niet best gedaan. De gemiddelde belegger weet dat de GOUDprijs is gedaald maar dit is niet helemaal waar. Als belegger in de Eurozone weeg je je vermogen in Euro’s. Interessant om te inventariseren wat de GOUDprijs heeft gepresteerd in de belangrijkste valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Op zoek naar een nieuw financieel systeem

We gaan even terug naar 1973 toen het Bretton Woods internationaal monetair systeem werd opengebroken. Er werden allerlei redenen daarvoor opgegeven maar de belangrijkste was toch dat de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de bondgenoten mee wou laten opdraaien voor de kosten van de Vietnam oorlog.

Die hadden daar weinig oren naar en dus koos Nixon maar voor een andere oplossing om zijn doel te bereiken. Dollar en GOUD werden van elkaar losgekoppeld en dat had tot gevolg dat de Amerikaanse centrale bank naar willekeur dollars begon te drukken. Want de koppeling met het GOUD was er niet meer.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Russische GOUDmijnen verkopen GOUD aan centrale bank

De centrale bank van Rusland heeft dit jaar meer GOUD moeten kopen van de binnenlandse GOUDmijnsector, zo schrijft Reuters. Normaal gesproken wordt een groot deel van het GOUD via Russische banken verkocht aan banken elders in de wereld, maar door de Westerse sancties tegen Rusland zijn banken terughoudender geworden.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

GOUDprijs op weg naar $1000,-?

De GOUDrijs is de afgelopen tijd fors gedaald. Momenteel noteert de GOUDprijs op $1.152,- per troy ounce. Is de GOUDprijs op weg nar $1000,-? De spotprijs zilver staat inmiddels op $15,60. Hierbij een update met interessante tweets en nieuws over GOUD en zilver.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$