Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 2141 tot 2145
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren GOUDprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUDmijnen waren nog nooit zo goedkoop

De GOUDprijs heeft in de afgelopen jaren zwaar teleurgesteld. De monetarisering van de overheidsschulden had in normale omstandigheden tot een stijging van de GOUDprijs moeten leiden, maar die is er dus niet gekomen. De oorzaak moet onder andere bij op het eerst gezicht onverklaarbare verkooporders gezocht worden. Regelmatig doken er bij de fixing zaken die niet normaal leken.

Met die fixing van de GOUDprijs in Londen is er iets vreemds aan de hand. De fixing op de London Bullion Market werd 117 jaar lang afgehandeld door de The London Gold Market Fixing Limited, een bedrijf waarvan de buitenwereld heel weinig weet. Maar de manier waarop de GOUDprijs tot stand komt, dreigt te veranderen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUD weer richting $ 1200...

Na het referendum in Zwitserland, waar op zondag de GOUDprijs met meer dan $ 50 inzakte, herstelde de prijs zich bijna net zo eenvoudig weer richting $ 1200 per ounce. Positieve werkloosheidscijfers deden de dollar goed waardoor er weer iets van het teruggewonnen terrein prijs gegeven moest worden. De “greenback” kruipt richting € 1,23. GOUD zakte dus wel iets terug maar toch lijkt de correlatie tussen de dollar en de GOUDprijs wat minder.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUD van België ligt grotendeels in buitenland

De Belgische GOUDvoorraad van ongeveer 227 ton ligt grotendeels buiten eigen land. Het grootste deel ligt in Londen in de kluizen van de Bank of England. Ook ligt er GOUD in Canada en bij de BIS. Slechts een klein gedeelte is fysiek in België aanwezig. Afgelopen weekend meldde VTM Nieuws dat de centrale bank van België onderzoekt of ze haar GOUD kan terughalen naar eigen land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Bereid u voor op terugkeer naar de GOUDstandaard. De tekenen zijn er.

Overheden vertrouwen elkaar minder en minder. Meer en meer landen zijn bezig met het repatriëren van hun GOUD. Belgie onderzoekt nu hoe het zijn eigen GOUD kan repatriëren. Dat meldt de Nationale Bank van België aan Nederland liet onlangs 122 ton GOUD in het geheim repatriëren en Duitsland dat de vraag al langer gesteld heeft, zal er vijf jaar lang over doen.

De rapportage van GOUD begint zich ook te verfijnen schrijft Koos Jansen van BullionStar.com. De Duitse bundesbank meldt dat het onderscheid gemaakt zal worden in allocated en unallocated GOUD. Allocated GOUD is het echte fysische dat ergens gestockeerd is, maar niet perse op eigen bodem. Unallocated is het papierGOUD. Het is er fysisch gewoon niet. Het is enkel het bewijs dat je recht hebt op het GOUD. Het is enkel een belofte. De commerciële banken raden unallocated GOUD als belegging aan aan de particuliere belegger. Je hebt het niet in je bezit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$