Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 216 tot 220
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 10 maart 2017

GOUDprijs naar laagste niveau in vijf weken

De GOUDprijs is sinds eind februari weer in een dalende trend terechtgekomen en bereikte vrijdag het laagste niveau in vijf weken tijd. Sinds 27 februari is de prijs van een troy ounce GOUD met meer dan 5% gedaald, van ongeveer €1.190 naar €1.127 per troy ounce. Een kilo GOUD werd in dezelfde periode bijna €2.000 goedkoper, want de prijs daalde van ongeveer €38.200 naar €36.250. De zilverprijs daalde in dezelfde periode van €560 naar €516 per kilo, een correctie van 7,8%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Ron Paul: Maak GOUD en zilver weer wettig betaalmiddel

Ron Paul sprak deze week in Arizona zijn steun uit voor een nieuw wetsvoorstel waarmee GOUD en zilver weer erkend worden als wettig betaalmiddel. In dit nieuwe wetsvoorstel (HB2014) staat dat GOUD en zilver weer behandeld moeten worden als geld, zoals vastgelegd in de Amerikaanse grondwet uit 1787. Dat betekent in de praktijk dat beide edelmetalen niet langer onder de ‘capital gains tax’ vallen, de belasting die je in de VS betaalt over de waardestijging van beleggingen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Bitcoin of GOUD?

We krijgen dagelijks tientallen vragen van onze lezers. Het valt ons de jongste dagen weer op, dat we weer meer vragen krijgen over GOUD. En over Bitcoin. En specifiek een combinatie van de twee!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Ongeziene transparantie: Centrale bank Mexico geeft lijst GOUDbaren vrij!

Als journalisten centrale banken vragen stellen over hun GOUDvoorraad, dan heerst er een immense stilte. De naam van het edelmetaal mag bijna niet uitgesproken worden en als het dan toch moet dan wordt het meestal afgedaan als een reliek uit lang vervlogen tijden. Erg verfrissend is de transparantie van de Mexicaanse centrale bank.

Die gaf een lijst vrij met alle GOUDbaren die ze bezit! Het was geen spontane actie, maar een gevolg van een aanvraag in het kader van een transparantiewet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Wat zegt de Dow Jones / GOUD ratio?

Vorig jaar wist de GOUDprijs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn we enkele tientallen procenten in waarde gestegen. Overigens was deze stijging ook wel gewenst, want de GOUDmarkt zat al sinds het jaar 2011 gevangen in een Bear Market. Die tijd lijkt voorlopig achter onze rug te liggen.

De Dow Jones index weet sinds het jaar 2009 al goede zaken te doen. Vorige week werd de grens van 21.000 punten nog doorbroken en daarnaast hadden we te maken met een winstreeks van 12 handelsdagen achter elkaar waarbij de Dow Jones index wist te sluiten met een nieuwe recordkoers. De Dow Jones / GOUD ratio is echter op een belangrijk punt terecht gekomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$