Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 2156 tot 2160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Greenspan opmerkelijk eerlijk: “GOUD is geld”

Je hoort en ziet het wel als eens vaker tegenwoordig, politici worden opmerkelijk eerlijk van zodra ze de politieke arena hebben verlaten (vanwege pensioen of einde termijn). Dan volgen er soms uitspraken die compleet haaks staan op hetgeen ze predikten tijdens hun politieke loopbaan.

De plotse waarheidszin is blijkbaar niet enkel toebedeeld aan politici, ook centrale bankiers hebben blijkbaar last van dit fenomeen. Zo betrapten we Alan Greenspan op enkele niet mis te verstane quotes over GOUD. Zijn letterlijke woorden in een recent interview: “Gold is a currency. It is still, by all evidence, a premier currency. No fiat currency, including the dollar, can macth it.” Vrij vertaald: GOUD is het echte geld, het fiat geld is slechts een afkooksel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Waarom GOUD wel degelijk nog waarde heeft

China is in koortsachtig tempo GOUD aan het kopen en daarmee bedoelen we uiteraard de Chinese centrale bank. De People’s Bank of China weet waarom ze dat doet en ze weet ook dat de tijd genadeloos tegen haar speelt. Want het probleem situeert zich in de verhouding van het land met de Verenigde Staten.

De Amerikanen zijn de Chinezen 4.000 miljard dollar verschuldigd in de vorm van staatsobligaties die ze vroeg of laat zullen moeten terug betalen. De Amerikanen lopen het risico dat ze mogelijk dat niet zullen kunnen wanneer er een nieuwe grote crisis zou uitbreken maar de Chinezen hebben probleem van heel andere aard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

GOUD blijft blinken in de ogen van de Chinezen

Het best bewaarde geheim op de markten is ongetwijfeld het gedrag van de Chinese centrale bank wat de aankopen van GOUD betreft. Niemand durft met enige mate van zekerheid zeggen hoeveel GOUD de People’s Bank of China in de afgelopen 4 jaar heeft gekocht. Het is namelijk al zo lang geleden dat de Chinezen nog inzicht gaven in hun GOUDvoorraden.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Daling GOUDprijs naar $1.000 bloedbad voor GOUDmijnsector

Een daling van de GOUDkoers naar $1.000 per troy ounce zou een waar bloedbad betekenen voor de GOUDmijnsector.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Daling GOUDprijs naar $1.000 bloedbad voor GOUDmijnsector

Een daling van de GOUDkoers naar $1.000 per troy ounce zou een waar bloedbad betekenen voor de GOUDmijnsector. Dat zei Mark Bristow, de CEO van Randgold Resources, tijdens de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers van het mijnbouwbedrijf.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$