Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2156 tot 2160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

George Gero gelooft in het GOUD

Wie gelooft in de come-back van het GOUD, wie gelooft er niet in? Eigenlijk kunnen we deze vraag anders stellen. Wie maakt eindelijk eens een duidelijke analyse over de GOUDmarkt. Momenteel schreeuwt iedereen er wat maar op los, zonder dat voorspellingen omtrent de evolutie van de GOUDprijs echt onderbouwd zijn. De analisten spreken elkaar voortdurend tegen en de gewone belegger weet niet meer wie hij moet geloven.

Brien Lundin, de uitgever van de Gold Newsletter, gelooft niet dat GOUD kans maakt op een echte come-back. Een mogelijke rally van het GOUD, in reactie op welke gebeurtenis dan ook, wordt door Lundin een “sucker’s rally” genoemd, een rally waar alleen idioten in geloven. En daar rekent hij zichzelf niet bij.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Turkije importeerde 47 ton GOUD in november

Turkije heeft in de maand november bijna 47 ton GOUD geïmporteerd, zo blijkt uit cijfers die de Borsa Istanbul afgelopen vrijdag bekendmaakte. Het is een explosieve stijging in vergelijking met de 6,6 ton een maand eerder, wat mogelijk verband houdt met de daling van de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUDprijs kan steun vinden bij 3 factoren

Heeft de GOUDmarkt eindelijk een keerpunt bereikt? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Uiteindelijk zullen we een definitief antwoord pas achteraf krijgen. Want als GOUD één kenmerk heeft, is het wel een grote mate van onvoorspelbaarheid. Begin december veerde de GOUDprijs op, maar deze beweging moet nog een verlengstuk krijgen. Het blijkt vooralsnog moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1.200 dollar per troy ounce.

De jongste maanden verschenen er met de regelmaat van een klok berichten dat de Chinezen minder tuk zouden zijn op de aankoop van GOUD, zowel in de vorm van munten, staven en juwelen. Dat bericht werd en wordt echter tegengesproken door officiële bronnen, de doorsnee Chinees lust nog wel degelijk pap van GOUD. De vraag naar GOUD in China blijft inderdaad zeer groot en van een verzwakking van die vraag is eigenlijk geen sprake.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren GOUDprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUDmijnen waren nog nooit zo goedkoop

De GOUDprijs heeft in de afgelopen jaren zwaar teleurgesteld. De monetarisering van de overheidsschulden had in normale omstandigheden tot een stijging van de GOUDprijs moeten leiden, maar die is er dus niet gekomen. De oorzaak moet onder andere bij op het eerst gezicht onverklaarbare verkooporders gezocht worden. Regelmatig doken er bij de fixing zaken die niet normaal leken.

Met die fixing van de GOUDprijs in Londen is er iets vreemds aan de hand. De fixing op de London Bullion Market werd 117 jaar lang afgehandeld door de The London Gold Market Fixing Limited, een bedrijf waarvan de buitenwereld heel weinig weet. Maar de manier waarop de GOUDprijs tot stand komt, dreigt te veranderen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$