Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 2161 tot 2165
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Be careful what you wish for.

Het is een waarheid als een koe, maar daarom gaat ze al zolang mee. Nu de Zwitsers in overtuigende meerderheid hebben gekozen tegen het uitbreiden van de GOUDreserves naar 20% bereiken de initiatiefnemers van dat referendum precies wat ze wilden voorkomen. Geen langzame terugkeer naar de GOUDstandaard van voor 1999 maar een totale uitverkoop van juist dat GOUD.

Door nu nee te stemmen, door het GOUD feitelijk af te schaffen, volgt men de trend naar volledig digitale valuta, zonder koppeling naar dat GOUD, maar daarmee geeft men impliciet en onuitgesproken onmiddellijk ook de toestemming het te verkopen. De politici hebben daarvoor geen halve woorden nodig. De zitten al verlekkerd naar de GOUDkoers te kijken. En de Zwitsers dragen inmiddels onmenselijke verliezen door de dodelijke euro koppeling. Het moet ergens vandaan gaan komen. Ze hebben weinig andere keus.

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden quotum voor import GOUD

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde GOUD weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van GOUD af te remmen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers krijgen GOUD niet klein

Op het moment van schrijven, bevindt de GOUDkoers zich op 1 178,74 USD per ounce, volgens Bloomberg. Dat is een stijging van 0,9930% tegenover de laatste openingskoer van 1 167,15 USD per ounce. Dat is, met andere woorden, niets.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

De enige zekerheid is GOUD

Before It’s News stelt dat Jim Rickards verbaasd is over de snelheid waarmee zijn voorspellingen over de economie realiteit waarheid worden. In zijn boek ‘The Death of Money’ meent hij de neergang van de Amerikaanse dollar –  en andere munteenheden – en het internationaal bancair systeem te voorzien.

Naar eigen zeggen, reageert Rickards vol ongeloof op de recente ontwikkelingen:”Mocht je me hebben gevraagd wat hierna gaat gebeuren, zou ik zeggen dat veel dingen die ik pas in 2015 of 2016 zou hebben verwacht, zich nu al manifesteren.”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers verwerpen GOUDreferendum

De Zwitsers hebben gisteren het GOUDreferendum met een overgrote meerderheid van 77% verworpen. Als het referendum een meerderheid had gehaald, dan moest de centrale bank meer dan 1.500 ton GOUD kopen en zou het verboden worden GOUD te verkopen. De centrale bank zou dan in feite machteloos worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$