Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2161 tot 2165
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUD weer richting $ 1200...

Na het referendum in Zwitserland, waar op zondag de GOUDprijs met meer dan $ 50 inzakte, herstelde de prijs zich bijna net zo eenvoudig weer richting $ 1200 per ounce. Positieve werkloosheidscijfers deden de dollar goed waardoor er weer iets van het teruggewonnen terrein prijs gegeven moest worden. De “greenback” kruipt richting € 1,23. GOUD zakte dus wel iets terug maar toch lijkt de correlatie tussen de dollar en de GOUDprijs wat minder.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUD van België ligt grotendeels in buitenland

De Belgische GOUDvoorraad van ongeveer 227 ton ligt grotendeels buiten eigen land. Het grootste deel ligt in Londen in de kluizen van de Bank of England. Ook ligt er GOUD in Canada en bij de BIS. Slechts een klein gedeelte is fysiek in België aanwezig. Afgelopen weekend meldde VTM Nieuws dat de centrale bank van België onderzoekt of ze haar GOUD kan terughalen naar eigen land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Bereid u voor op terugkeer naar de GOUDstandaard. De tekenen zijn er.

Overheden vertrouwen elkaar minder en minder. Meer en meer landen zijn bezig met het repatriëren van hun GOUD. Belgie onderzoekt nu hoe het zijn eigen GOUD kan repatriëren. Dat meldt de Nationale Bank van België aan Nederland liet onlangs 122 ton GOUD in het geheim repatriëren en Duitsland dat de vraag al langer gesteld heeft, zal er vijf jaar lang over doen.

De rapportage van GOUD begint zich ook te verfijnen schrijft Koos Jansen van BullionStar.com. De Duitse bundesbank meldt dat het onderscheid gemaakt zal worden in allocated en unallocated GOUD. Allocated GOUD is het echte fysische dat ergens gestockeerd is, maar niet perse op eigen bodem. Unallocated is het papierGOUD. Het is er fysisch gewoon niet. Het is enkel het bewijs dat je recht hebt op het GOUD. Het is enkel een belofte. De commerciële banken raden unallocated GOUD als belegging aan aan de particuliere belegger. Je hebt het niet in je bezit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Luc Coene (Nationale Bank van België): “Proactief kijken naar een repatriëring van onze GOUDreserves”

België is het zoveelste land in Europa dat luidop nadenkt over de repatriëring van haar GOUDreserves. Dat bleek uit een interview van VTM Nieuws met de voorzitter van de Nationale Bank van België, Luc Coene. Hij wondt er geen doekjes om: “We zijn proactief de zaken omtrent onze internationale GOUDreserves aan het bekijken, nu de omringende landen ook die richting uitgaan. We zullen hier onvermijdelijk vragen over gaan krijgen”.

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 7 december 2014

Haalt België zijn GOUDvoorraad terug?

De Nationale Bank onderzoekt of en hoe we de Belgische GOUDreserves kunnen terughalen naar ons land. Dat zegt gouverneur Luc Coene aan VTM NIEUWS. Het grootste deel van onze GOUDvoorraad ligt in het buitenland. Afgelopen weken lieten zowel Nederland als Duitsland GOUD terug naar hun land overbrengen.

Volg het nieuws op onze zustersite in Nederland www.ad.nl. Nieuws : Nederlands nieuws, buitenlands nieuws, bizar nieuws, gezondheid en wetenschaps nieuws, economisch nieuws

De Nationale Bank onderzoekt of en hoe we de Belgische GOUDreserves kunnen terughalen naar ons land. Dat zegt gouverneur Luc Coene aan VTM NIEUWS. Het grootste deel van onze GOUDvoorraad ligt in het buitenland. Afgelopen weken lieten zowel Nederland als Duitsland GOUD terug naar hun land overbrengen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$