Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 2161 tot 2165
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Wat de meeste Beleggers niet weten

GOUDprijs in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in GOUD

GOUDprijs in andere valuta presteert best goed dit jaar. Wanneer je berichten leest in de media dan heeft de GOUDprijs het niet best gedaan. De gemiddelde belegger weet dat de GOUDprijs is gedaald maar dit is niet helemaal waar. Als belegger in de Eurozone weeg je je vermogen in Euro’s. Interessant om te inventariseren wat de GOUDprijs heeft gepresteerd in de belangrijkste valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Op zoek naar een nieuw financieel systeem

We gaan even terug naar 1973 toen het Bretton Woods internationaal monetair systeem werd opengebroken. Er werden allerlei redenen daarvoor opgegeven maar de belangrijkste was toch dat de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de bondgenoten mee wou laten opdraaien voor de kosten van de Vietnam oorlog.

Die hadden daar weinig oren naar en dus koos Nixon maar voor een andere oplossing om zijn doel te bereiken. Dollar en GOUD werden van elkaar losgekoppeld en dat had tot gevolg dat de Amerikaanse centrale bank naar willekeur dollars begon te drukken. Want de koppeling met het GOUD was er niet meer.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Russische GOUDmijnen verkopen GOUD aan centrale bank

De centrale bank van Rusland heeft dit jaar meer GOUD moeten kopen van de binnenlandse GOUDmijnsector, zo schrijft Reuters. Normaal gesproken wordt een groot deel van het GOUD via Russische banken verkocht aan banken elders in de wereld, maar door de Westerse sancties tegen Rusland zijn banken terughoudender geworden.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

GOUDprijs op weg naar $1000,-?

De GOUDrijs is de afgelopen tijd fors gedaald. Momenteel noteert de GOUDprijs op $1.152,- per troy ounce. Is de GOUDprijs op weg nar $1000,-? De spotprijs zilver staat inmiddels op $15,60. Hierbij een update met interessante tweets en nieuws over GOUD en zilver.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Zilver zal vroeg of laat een comeback maken

De zilverprijs slaagt er al een tijdje niet meer in om een vuist te maken en dat is dan nog zacht uitgedrukt. In de afgelopen weken kregen zowel GOUD als zilver er opnieuw flink van langs. Wat er precies aan de hand is met zilver valt moeilijk uit te maken. Het vertrouwen van de investeerders in het metaal is in ieder geval ver zoek.

Bart Melek, head of commodity strategy bij TD Securities in Toronto, kan alleen maar vast stellen dat het sentiment zwak blijft. Blijkbaar verwachten veel deelnemers aan de markt dat de zilverprijs nog verder kan dalen. Melek gelooft dat de fundamentals onder het zilver op korte termijn eerder zwak zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$