Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 2176 tot 2180
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Saoedi-Arabië gaf een duidelijk signaal

Op de oliemarkten worden de wonden gelicht na de fikse pandoering die de olieprijs vorige week moest ondergaan. Voor een vat ruwe olie moet nu nog iets van een 65 dollar betaald worden, een prijsniveau dat enkele maanden geleden nog compleet ondenkbaar leek. De gevolgen van de prijsdaling zullen nog geruime tijd voelbaar zijn, zonder dat ze momenteel duidelijk zichtbaar zijn.

De prijs van het zwarte GOUD kreeg nog maar eens een stevige klap nadat bekend raakte dat de OPEC zijn productie zal handhaven op 30 miljoen vaten per dag. De olieprijs staat al geruime tijd onder druk omwille van het aanbodsoverschot van zowat 2 miljoen vaten per dag. Er werd gehoopt dat de OPEC de productie wat zou terugschroeven om de markt terug in evenwicht te brengen. Maar dat kwam er dus niet van.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

GOUD gaat een mooie tijd tegemoet

GOUD presteerde goed in 2014. Toch is er de perceptie dat GOUD het niet goed gedaan heeft. Er is het algemene aanvoelen dat beleggen in GOUD slecht was en is. Dat is fout!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

India geeft GOUDprijs een boost

Op de GOUDmarkt was in de afgelopen dagen het hek van de dam. Nadat eerst de olieprijs door de vloer zakte, leek de GOUDprijs dit voorbeeld nog eens dunnetjes te willen overdoen. Maar dat was buiten de waard gerekend, in casu de Indische regering. Die schafte namelijk onverwacht de invoerheffing op GOUD af, met als gevolg dat de GOUDprijs door het dak vloog.

De vorige Indische regering zag zich destijds genoodzaakt om de invoerheffing op GOUD te verhogen, ze werd al maandenlang namelijk geconfronteerd met een tekort op de lopende rekening. Dat tekort werd veroorzaakt door het feit dat de Indiërs op grote schaal GOUD importeerden. De verhoging remde uiteraard de GOUDprijs af in z’n vaart, want de Indiërs zijn gulle kopers van GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Credit Suisse: ‘Short GOUD

Credit Suisse verwacht dat de dollar ook de komende maanden sterk zal blijven presteren en als gevolg daarvan zal de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs onder druk komen te staan. Ook wijzen de analisten van Credit Suisse naar de grafiek van het GOUD.

De afgelopen maanden is er genoeg gebeurd in de sector van de commodities. De olieprijs moest in een korte periode flink waarde inleveren en als gevolg daarvan staan flink wat oliebedrijven onder druk. Maar ook de edelmetalen hebben het de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad.

Een recent verschenen rapport van Credit Suisse laat niets te wensen over. De analisten van Credit Suisse zijn duidelijk ‘Bearish’ als het om GOUD gaat. Voor volgend jaar verwachten de analisten meer onheil voor de GOUDprijs.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Meer GOUD verhandeld in Shanghai dan vorig jaar

De handel in GOUDcontracten aan de Shanghai Gold Exchange is dit jaar verder toegenomen. In de eerste tien maanden van dit jaar werd er op papier meer GOUD verhandeld dan over heel 2013. De GOUDhandel in yuan wint aan terrein, maar vertegenwoordigt nog altijd maar een fractie van de wereldwijde handel in GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$