Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 2186 tot 2190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

GOUD is de speelbal van Putin

De verstandhouding tussen Rusland en het Westen wordt er niet beter op. Recent keerde Vladimir Putin vroegtijdig terug van de vergadering van de G20. Putin werd uiteraard tijdens deze vergadering meerdere malen bekritiseerd en het was duidelijk dat de president van Rusland daar niet van gediend is.

Opnieuw lukte het dus niet om het Westen dichter bij de Russen te brengen. De meningsverschillen lijken met de dag groter te worden en als gevolg daarvan is er een economische oorlog van start gegaan. Europa en Amerika hebben al meerdere malen nieuwe economische sancties aan Rusland opgelegd en deze trend lijkt nog niet aan zijn einde gekomen te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Dit is waarom je GOUD en GOUDmijnen moet hebben

In de jaren ’80 en ’90 waren er maar weinig beleggers geïnteresseerd in GOUD, het was eerder zeldzaam om iemand te vinden met GOUD in zijn portefeuille. Hoewel de toegang tot GOUD gemakkelijker geworden is en steeds meer mensen beseffen dat GOUD een belangrijk onderdeel is van een goed gespreide portefeuille, toch staat het sentiment tegenover GOUD op een gelijkaardig niveau als in de jaren ’80 en ’90.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Zwitserland zegt ‘neen’ in referendum over het GOUD

De edelmetalen wordt geen enkel respijt gegund. De GOUDkevers die gehoopt hadden dat de Zwitsers massaal zouden stemmen voor een verdere uitbouw van de GOUDvoorraden van de centrale bank, wedden op het verkeerde paard. Ongeveer driekwart van de kiezers stemden tegen, van veel discussie was dus geen sprake.

De gevolgen voor de GOUDprijs en de andere edelmetalen laten zich raden, GOUD, zilver, platina, palladium,…enzovoort werden maandagmorgen prompt goedkoper. Daarmee dreigt de GOUDprijs verder af te zakken richting 1100 dollar. Sommige analisten herhaalden hun prognoses van een GOUDprijs van minder dan 1000 dollar.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Waar het “echt” om gaat bij investeren in edelmetaal

Een aantal beleggers zien “the big picture” van GOUD. Ze geloven in de fundamenten, hebben de intentie om te kopen, maar houden het nog even af omdat ze denken dat de prijs wellicht nog een stukje lager zou kunnen. Door te wachten geloven ze voor een nog gunstigere prijs te kunnen instappen.

Als je er echt van overtuigt bent dat GOUD over een maand goedkoper is, lijkt het inderdaad verstandig om te wachten met aankopen. Maar niemand kan weten wat de GOUDprijs over een maand doet. Dus neem jezelf niet langer in de maling.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Biedt GOUD bescherming in geval van bail in?

Met de GOUDprijs wil het eens te meer niet lukken, het Zwitserse ‘nein’ in het referendum van vorige week is geen goed nieuws voor de edelmetalen. Zowel GOUD, zilver, platina, palladium,…enzovoort moeten opnieuw een toontje lager zingen. Het tijdstip voor de grote uitbraak van GOUD & co is zeker nog niet aangebroken.

De vraag is natuurlijk wanneer die uitbraak er dan wel zou kunnen komen. Sommige analisten wijzen in dat verband naar mogelijk toekomstige onrust op de financiële markten naar aanleiding van het volledig uit de hand lopen van het schuldenprobleem. Dat probleem zou wel eens de rechtstreekse aanleiding kunnen worden voor de confiscatie van ons spaargeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$