Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 2186 tot 2190
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

GOUD en zilver report (Week 46)

Dankzij een krachtige rally in GOUD en zilver wisten beide edelmetalen de week met winst af te sluiten. Speculanten die short waren op GOUD vonden het blijkbaar een goed moment om wat posities af te wikkelen en GOUD terug te kopen. Een andere mogelijke verklaring voor de stijgende GOUDprijs is het plan van ISIS om GOUDen en zilveren munten in omloop te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Efficiënte GOUDmijnen worden beloond in dit nieuwe fonds

GOUD is normaal veilige haven. Als je kijkt naar de huidige toestand in de wereld zou GOUD moeten stijgen. Er zijn de geologische spanningen in Oekraïne, Syrië, en Ebola in Afrika, maar de invloed op GOUD blijft minimaal.

De meest recente piek van GOUD was $ 1340 per ounce op 9 juli. Toen is de prijs gedaald met 8% of tot $ 1.233. Dat is nog niks in vergelijking met de GOUDmijnen. De meest bekende en traditionele GOUDmijnen index ETF “GDX” noteerde een daling van 24,7% in dezelfde periode.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

IS lanceert wapen in ‘economische jihad': eigen munt

De Islamitische Staat (IS) heeft aangekondigd dat het een eigen munteenheid wil introduceren.

Het zelfverklaarde kalifaat, vaak beschuldigd van middeleeuwse praktijken, maakt wat dit betreft zijn reputatie waar: de munten van de ‘islamitische dinar’ moeten worden geslagen in GOUD, zilver en koper. Naar verluidt heeft de leider van de Islamitische Staat, Abu Bakr al Baghdadi, zelf toezicht gehouden op het ontwerp, schrijft de Guardian.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwachten dat GOUDprijs laag blijft

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de GOUDkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook verlaagde de bank met de kennis van nu haar inschatting van de gemiddelde GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs van dit jaar van $1.270 naar $1.230 per troy ounce. Het koersdoel van gemiddeld $1.200 per troy ounce voor 2015 bleef staan, maar dat wil volgens analisten van UBS nog niet zegen dat de daling van de GOUDprijs voorbij is.

Volgens UBS is de GOUDprijs de laatste tijd te snel en te hard gedaald. Vanaf de piek in oktober is er $124 per troy ounce van de prijs af gegaan, zonder dat daar een interne of fundamentele rechtvaardiging voor te vinden is, zo voegde de bank eraan toe. Toch sluit de bank, vanwege het negatieve sentiment en de zwakkere vraag naar GOUD in China, niet uit dat de GOUDprijs richting of onder de $1.100 zal zakken. Ze vervachten dat de GOUDprijs niet lang beneden een niveau van $1.100 per troy ounce kan blijven, omdat er op dat prijsniveau nieuwe kopers op de markt zullen komen.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwahten weinig herstel GOUDprijs

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de GOUDkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook JP Morgan verwacht niet dat de GOUDprijs spoedig zal stijgen, onder andere vanwege de sterke dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$