Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 2186 tot 2190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Kan de GOUDprijs herstellen naar $ 1.400?

De GOUDprijs eindigde afgelopen maandag vlak tegenover het einde van vorige week. Dit is een behoorlijke prestatie na de sterke stijging van afgelopen vrijdag toen de Chinese centrale bank aankondigde om de rentevoet te verlagen. Ook het soepelere beleid van de Europese Centrale Bank zorgde voor een vonk.

Mario Draghi kondigde aan dat het nog meer maatregelen zal treffen indien nodig om deflatie in de Eurozone een halt toe te roepen. Analisten van Commerzbank zien voor speculatieve elementen die de GOUDprijs hoger stuurden. Volgens Commerzbank zijn de fundamenten voor de GOUDprijs nog steeds zwak te noemen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Willem Buiter: “GOUD net zo waardeloos als Bitcoin”

GOUD heeft net als Bitcoin geen enkele intrinsieke waarde en is kostbaar om te produceren. Dat zegt Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup. Hij ziet geen enkele reden waarom centrale banken GOUD zouden moeten aanhouden als reserve. Het is volgens hem een compleet nutteloze grondstof die beter vervangen kan worden door en mandje van grondstoffen of door grondstofderivaten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Zwitsers stemmen over hun GOUD

Als het Zwitserse referendum over GOUD de steun krijgt van de meerderheid van de bevolking, dan heeft dat serieuze implicaties voor de Zwitserse economie. Het plafond voor de Zwitserse franc, dat de centrale bank de afgelopen jaren met veel moeite heeft verdedigd, zal niet meer te handhaven zijn als de centrale bank GOUD moet kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

GOUD. Waarom wel. En waarom niet.

Om te beginnen. Het is gemaakt tijdens supernova. Alleen daarom al.

Geen onderwerp zo gevoelig als GOUD. Gezien onze recente geschiedenis niet gek. We zijn pas een paar decennia echt los van de zilver- en GOUDstandaarden van de industriële revolutie. Beide metalen hebben daardoor voor velen nog steeds een nostalgisch monetaire gloed die het zicht op de monetaire toekomst soms behoorlijk vertroebeld.

De standaarden zijn niet voor niets geklapt. Ze zijn niet vol te houden. Dat doen ze nooit. Er bestaan nu eenmaal geen vaste relaties, letterlijk alles in dit universum beweegt, vaste standaarden zijn daarmee per definitie verdoemd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

India importeert record hoeveelheid Zilver

Import Zilver India was in 2013 op record niveau. De importbeperkingen op GOUD, van 4% in januari 2013 naar 10% in augustus 2013, door de Indiase overheid heeft de vraag naar zilver gefundeerd. Dat ondanks het feit dat ook op zilver de importheffingen werden verhoogd. In 2013 importeerde India een record van 5819 ton zilver. Dat is ongeveer 23% van de totale zilverproductie door de mijnsector. De daling in de zilverprijs vorig jaar van rond de 37% heeft een impact gehad op de import van zilver door India.

In 2014 is de zilverprijs met ruim 14% gedaald tot zo ver. In de eerste 3 maanden van 2014 importeerde India maandelijks tussen de 300 en de 500 ton zilver. De twee maanden erna, april en mei, lag de maandelijkse hoeveelheid hoger tussen de 600 en 700 ton. Juni, juli en augustus importeerde het land weer een stuk minder zilver. De hoeveelheden lagen tussen de 200 en 300 ton per maand. De daling van de zilverprijs heeft in augustus voor de hoogste maandimport gezorgd. India importeerde volgens Koos Jansen van Bullionstar 808 ton zilver. Het laatste cijfer van oktober is nog een stuk hoger en is uitgekomen op 1243 ton zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$