Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2196 tot 2200
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden importquotum GOUD

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geĆÆmporteerde GOUD weer naar het buitenland geĆ«xporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van GOUD af te remmen.

De regering heeft het importquotum geschrapt in de hoop dat meer GOUD voortaan op legale wijze het land binnenkomt. De importbeperkende maatregelen zorgden voor een schaarste aan GOUD op de Indiase markt, een schaarste die werd opgevuld met gesmokkeld GOUD. De smokkel begon steeds grotere vormen aan te nemen, omdat het structurele probleem van het importquotum niet werd aangepakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

GOUD, zilver en olie. Drie opportuniteiten die op jou zitten te wachten...

In een videopresentatie meent Bloomberg dat een olieprijs van 40 USD per vat best mogelijk is. Wie de volledige uitleg wil krijgen, hoeft maar naar onderstaande video te kijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Be careful what you wish for.

Het is een waarheid als een koe, maar daarom gaat ze al zolang mee. Nu de Zwitsers in overtuigende meerderheid hebben gekozen tegen het uitbreiden van de GOUDreserves naar 20% bereiken de initiatiefnemers van dat referendum precies wat ze wilden voorkomen. Geen langzame terugkeer naar de GOUDstandaard van voor 1999 maar een totale uitverkoop van juist dat GOUD.

Door nu nee te stemmen, door het GOUD feitelijk af te schaffen, volgt men de trend naar volledig digitale valuta, zonder koppeling naar dat GOUD, maar daarmee geeft men impliciet en onuitgesproken onmiddellijk ook de toestemming het te verkopen. De politici hebben daarvoor geen halve woorden nodig. De zitten al verlekkerd naar de GOUDkoers te kijken. En de Zwitsers dragen inmiddels onmenselijke verliezen door de dodelijke euro koppeling. Het moet ergens vandaan gaan komen. Ze hebben weinig andere keus.

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden quotum voor import GOUD

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde GOUD weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van GOUD af te remmen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers krijgen GOUD niet klein

Op het moment van schrijven, bevindt de GOUDkoers zich op 1 178,74 USD per ounce, volgens Bloomberg. Dat is een stijging van 0,9930% tegenover de laatste openingskoer van 1 167,15 USD per ounce. Dat is, met andere woorden, niets.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$