Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Alan Greenspan laat zich uit over een GOUDstandaard

Greenspan beschikt als geen ander over een scherp inzicht inzake GOUD, zowel over het verleden als het heden. Hoewel zijn carrière bij de Federal Reserve ver achter zich ligt, laat hij regelmatig nog van zich horen. De persoon die de vrije markten altijd verdedigd is terug, en hoe. Onlangs liet hij zich interviewen door het ‘Gold Investor Magazine’. Greenspan maakte enkele interessante opmerking inzake de historische GOUDstandaard.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Waar ligt het GOUD van Griekenland?

Ondanks de grote economische problemen van de laatste jaren heeft Griekenland geen gram GOUD verkocht. De centrale bank van het euroland beschikt volgens de laatste cijfers over een GOUDvoorraad van 149,1 ton, waarvan bijna de helft (47%) in eigen land bewaard wordt. De rest ligt al decennia lang verspreid over de Federal Reserve in New York (29%), de Bank of England in Londen (20%) en de GOUDkluis van UBS in Zwitserland (4%).

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Bitcoin: beter dan GOUD?

Er was vorige week heel wat te doen over het feit dat één bitcoin voor het eerst meer waard was dan een troy ounce (31,1 gram) GOUD. De vorige piek van de virtuele munt dateert van eind 2013. Toen was de grens van 1200 dollar eveneens binnen bereik maar GOUD noteerde op dat moment aan bijna 1300 dollar zodat er veel minder poeha werd rond gemaakt.

Kort daarna ging Mt. Gox, met een aandeel van bijna 70 procent de grootste online marktplaats voor bitcoins, op de fles. Bij de afwikkeling van het faillissement bleken bijna een miljoen bitcoins ‘vermist’ . Dit stuurde een schokgolf door de bitcoin-community. Fans van de virtuele munt moesten een tijdlang door het stof kruipen en begin 2015 daalde de prijs naar minder dan 200 dollar.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

GOUD: uit het oog, uit het hart

Het is al 5 jaar geleden dat GOUD in 2011 zijn $ 1.920 vierde onder luid applaus. De glitter is weg en de belegger is andere winsten gaan opzoeken. Vooral jonge korte termijnbeleggers, aangemoedigd door vele beurs-advies-blaadjes, zijn steeds meer gokkers geworden voor meerdere procentjes winst op week- of maandbasis. Hoe GOUD zich tijdens de 5 voorbije jaren heeft gedragen is echter de vraag. Men weet vooral dat het GOUDen paard niet goed gelopen heeft voor beleggingen in EUR of USD. Voor beleggingen in ZAR of YEN is het plaatje al wat positiever.

Technisch gezien vertoont de GOUDprijs sinds 2011 een “belangrijke halfstok vlag” formatie. Dit betekent dat de GOUDprijs straks minstens evenveel gaat stijgen als in de periode 2002-2011 en dit tot $ 2.770 [= $ 1.670 + $ 1.100].

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

GOUDmijnen versus GOUDprijs

Ik zat vorige week een paar dagen in Portugal en heb de beurs maar met een half oog gevolgd. Op zo’n moment valt het je dan extra hard op hoe dicht sommige beleggers op de koersen zitten.

Zo kreeg ik nogal wat mailtjes met de vraag waarom de GOUDmijnen daalden terwijl GOUD zelf vrijwel stabiel bleef.  (kom ik zo dadelijk op)Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$