Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 2201 tot 2205
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Terughalen Nederlandse GOUDvoorraad is gevoelskwestie

Het terughalen van 130 ton Nederlands GOUD uit de Verenigde Staten naar Amsterdam door De Nederlandsche Bank is een gevoelskwestie.

Dat zegt Sylvester Eijffinger vrijdag, hoogleraar financiële economie aan de universiteit van Tilburg, tegen NU.nl.

"Het is ons GOUD, dat hoort in onze centrale bank te liggen. Dat is niet alleen een prettig gevoel voor De Nederlandsche Bank, maar ook voor de Nederlanders."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

GOUD maakt daling (grotendeels) goed. Zo zou elk weekend moeten beginnen!

De laatste dagen – inclusief deze – zijn goed geweest voor GOUD. Het edele metaal heeft gisteren wat terrein weten terug te winnen na een reeks verliezen. En, dat zal de GOUDbeleggers vermoedelijk wel deugd hebben gedaan.

Uit een bericht van Reuters blijkt dat de inflatie in de Verenigde Staten (VS) is gestegen en dat heeft als een katalysator gewerkt op de GOUDprijs. Daarnaast hebben beleggers in fysiek GOUD ook uitermate veel aandacht geschonken aan het arbeidsrapport van oktober waarin verslag wordt gemaakt van de groeiende inflatie:”Ook al ondersteunt die de verwachtingen dat de Federal Reserve de interest zal verhogen in het midden van 2015.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Ontmoet het fonds dat de GOUDmarkt veranderde

Exact 10 jaar geleden lanceerde Wall Street de eerste Exchange-Traded Fund of ETF met als onderliggende waarde GOUD. Deze ETF was in de beginjaren de snelst groeiende ETF op de beurs, sinds 2013 is het echter de snelst krimpende ETF op de beurs. Maar de SPDR Gold Trust, beter bekend als GLD, veranderde de GOUDmarkt voorgoed.

De SPDR Gold Trust kende zijn hoogtepunt in 2011, niet toevallig het hoogtepunt van de GOUDprijs. Maar GLD viert zijn 10e verjaardag in mineur. Sinds de piek van augustus 2011 daalde de GOUDreserves  van GLD van $ 77 miljard naar $ 27 miljard.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Rusland kocht in oktober bijna 20 ton GOUD

De centrale bank van Rusland heeft in de maand oktober opnieuw GOUD gekocht. Met een aankoop van 19,7 ton brengt het land haar totale GOUDreserve naar 1.169,5 ton. Volgens cijfers van het IMF heeft Rusland in de eerste tien maanden van dit jaar al 134,3 ton aan haar reserves toegevoegd.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Steeds meer landen willen de GOUDvoorraad in de eigenlijk kluizen hebben opgeslagen

Steeds meer landen willen de GOUDvoorraad in de eigenlijk kluizen hebben opgeslagen. Eerder lieten Ecuador, Zwitserland en Duitsland een deel van hun GOUDvoorraad repatriëren. Voor het terughalen van het GOUD, lag slechts 11% van de totale GOUDvoorraad in de kluis van DNB. Na de repatriëring ligt er evenveel GOUD in Amsterdam (31%) als in New York (31%). Het overige deel van de Nederlandse GOUDvoorraad ligt opgeslagen in Ottawa en Londen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$