Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 2201 tot 2205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Heb je belegd in GOUD?! Stap er dan nu onmiddellijk uit!

Greg Guenthner van Rude Awakening stelt het wel heel erg bont: "Koop geen GOUD! Doe dat niet!" De reden daarvoor is dat het veel te vroeg is om GOUD te kopen: volgens Guenthner zal de prijs van GOUD nog veel verder dalen.

Hij beweert dat GOUD de slechtste investering is die je op dit moment kan maken: "In de volgende weken zal het noteren aan prijzen die niet meer zijn gezien sinds 2009. (...) Beleg niet in GOUD. Als je dat al hebt gedaan, stap er dan nu uit."

Je kan je dus afvragen waarom hij zo'n aversieve houding heeft aangenomen. De reden is simpel: "GOUD is een grondstof dat net zoals eender welk andere belegging onderhevig is aan handelscycli". Zijn premisse dat het metaal zijn bodem nog niet heeft bereikt, ligt aan de basis van zijn redenering.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

De COMEX is niet belangrijk

De reputatie van de GOUD- en zilvermarkt is niet zo best, omdat er vaak verhalen verteld worden die achteraf onjuist blijken te zijn. Momentsintrading maakte een treffende compilatie van alle verhalen over een default op de Comex. Kijk en huiver..

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Chinezen wachten daling GOUDprijs af

De daling van de ‪GOUDprijs van afgelopen week heeft in China nog niet gezorgd voor een sterke toename in de vraag naar GOUD, zo bericht Reuters. Vorig jaar april veroorzaakte een grote daling van de GOUDprijs een run op fysiek GOUD op de Chinese markt, met stijgende premies tot gevolg.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

GOUDvoorraad JPMorgan daalt 41% in week tijd

GOUDvoorraad van JP Morgan is afgelopen week met maar liefst 41% gedaald. De GOUDvoorraad op de COMEX zakte in een maand tijd met ruim 10%. Het grootste deel van deze daling kwam vanuit de GOUDvoorraad van JP Morgan. De GOUDprijs daalde in de afgelopen maand met 3,3%. Beleggers op de COMEX kozen fysiek GOUD voor hun papieren contracten. De daling van de GOUDprijs afgelopen was veel sterker met 4,8%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 november 2014

China stelt GOUDbeleggers nog iets langer op de proef

Vandaag heeft GOUD de kans gemist om zich te bewijzen. Op deze dag heeft het opnieuw een laagterecord gebroken.

Volgens MarketWatch heeft de GOUDprijs aan waarde 4,80 USD verloren en noteert het edele metaal aan 1 166,80 USD per ounce.

Dat is slecht nieuws voor GOUD: vorige week sloot het op 1 171,60 USD per ounce. Analisten hebben dat toen al het laagste niveau sinds 2010 genoemd. Dat de koers nu nóg lager staat heeft met een aantal dingen te maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$