Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 2201 tot 2205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Belangrijk steunniveau van Zilver moet standhouden

De spotprijzen van de edelmetalen blijven onder druk staan door de sterke dollar en het gebrek aan nieuws waar de financiële markten zich echt zorgen over kunnen maken. GOUD en zilver hebben het moeilijk. Zilver heeft ook altijd de neiging om op een meer volatiele manier de prijs van GOUD te volgen. Dit omdat zilver deel uitmaakt van een veel kleinere markt dan GOUD. Zilver is bekend om zijn dualiteit. Het is een edelmetaal dat verbruikt wordt in de industrie en het doet dienst als investment.

Zilver is vrijdag 4.3 % gestegen en is gesloten op een high van $ 16.3 en had een laagte bereikt van $ 15.3. Toch is het sentiment al enige tijd vrij negatief. en dat sentiment had ook deze week de overhand. Het zijn niet alleen de edelmetalen die dalen. Ook andere grondstoffen worden de laatste maanden steeds goedkoper. De olieprijs blijft maar dalen als gevolg van overproductie.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Nieuwe valuta ISIS in GOUD, zilver en koper

ISIS is van plan om een nieuwe valuta te introduceren op basis van GOUDen, zilveren en koperen munten. De nieuwe valuta van ISIS is “zuiver gewijd aan God” en moet moslims weghalen uit het “globale economische systeem dat is gebaseerd op satanische woeker“, aldus een statement. Er zullen twee GOUDen munten, drie zilveren munten en 2 koperen munten in omloop komen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

GOUD en zilver report (Week 46)

Dankzij een krachtige rally in GOUD en zilver wisten beide edelmetalen de week met winst af te sluiten. Speculanten die short waren op GOUD vonden het blijkbaar een goed moment om wat posities af te wikkelen en GOUD terug te kopen. Een andere mogelijke verklaring voor de stijgende GOUDprijs is het plan van ISIS om GOUDen en zilveren munten in omloop te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Efficiënte GOUDmijnen worden beloond in dit nieuwe fonds

GOUD is normaal veilige haven. Als je kijkt naar de huidige toestand in de wereld zou GOUD moeten stijgen. Er zijn de geologische spanningen in Oekraïne, Syrië, en Ebola in Afrika, maar de invloed op GOUD blijft minimaal.

De meest recente piek van GOUD was $ 1340 per ounce op 9 juli. Toen is de prijs gedaald met 8% of tot $ 1.233. Dat is nog niks in vergelijking met de GOUDmijnen. De meest bekende en traditionele GOUDmijnen index ETF “GDX” noteerde een daling van 24,7% in dezelfde periode.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

IS lanceert wapen in ‘economische jihad': eigen munt

De Islamitische Staat (IS) heeft aangekondigd dat het een eigen munteenheid wil introduceren.

Het zelfverklaarde kalifaat, vaak beschuldigd van middeleeuwse praktijken, maakt wat dit betreft zijn reputatie waar: de munten van de ‘islamitische dinar’ moeten worden geslagen in GOUD, zilver en koper. Naar verluidt heeft de leider van de Islamitische Staat, Abu Bakr al Baghdadi, zelf toezicht gehouden op het ontwerp, schrijft de Guardian.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$