Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 2206 tot 2210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Het grootste probleem voor GOUD is niet wat je denkt

Na een stijging maal 7 van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt">GOUDprijs in een stierenmarkt van 12 jaar, verkochten beleggers GOUD massaal in 2013 met de eerste daling in 13 jaar als gevolg. Ook dit jaar staat de GOUDprijs in het rood, na toch een goede start van het jaar. Is dit een episch boom en bust verhaal binnen een normale marktcyclus of een verandering van menselijk gedrag?

In 2011 raasde de GOUDprijs nog door naar $ 1.921,17 per ounce. Beleggers zochten massaal dekking tegen inflatie, zwakkere munten en monetaire onrust. Maar met de terugkeer van economische groei in de Verenigde Staten, stoomden aandelen omhoog en brokkelde de GOUDmarkt af.

Na een goed begin van 2014 door de tragere globale economische groei, de sell-off van de groeilanden en de opmars van geopolitieke spanningen bereikte de GOUDprijs een hoogste koers in maart van dit jaar. Nu staat de GOUDprijs weer op het laagste niveau van de laatste 4 jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Dollar kan vroeg of laat van voetstuk tuimelen

Op 15 augustus 1971, een rustige zondagavond, zette de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon op televisie zijn New Economic Policy uiteen. Die was er op de eerste plaats op gericht om de economie van de U.S. de gevolgen van de oorlog in Vietnam te helpen verteren. Een aantal maatregelen werden meteen van kracht.

Nixon kondigde onder andere een prijzencontrole aan, een scherpe verhoging op de import van buitenlandse producten en het verbod om dollars in GOUD om te zetten. De maatregelen waren op zijn zachtst gezegd omstreden maar uiteindelijk had de president weinig andere keuzemogelijkheden want het land verkeerde in crisis.

Op de forexmarkten werd de dollar onder vuur genomen vanwege de hoge kosten verbonden aan de oorlog in Vietnam. Het vertrouwen in de Amerikaanse munt was ver zoek en Nixon overdreef geenszins wanneer hij verklaarde dat extreme maatregelen zonder meer noodzakelijk waren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Alan Greenspan: “geen enkele valuta kan tippen aan GOUD

Onze vriend Alan Greenspan heeft de voorbije dagen enkele uitspraken gedaan over GOUD die heel interessant zijn.

Greenspan kan nu een stuk vrijer spreken. Als voorzitter van de Fed kan je niet zomaar je mening geven over alles en nog wat. Maar vandaag kan hij dat wel.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Wat de meeste Beleggers niet weten

GOUDprijs in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in GOUD

GOUDprijs in andere valuta presteert best goed dit jaar. Wanneer je berichten leest in de media dan heeft de GOUDprijs het niet best gedaan. De gemiddelde belegger weet dat de GOUDprijs is gedaald maar dit is niet helemaal waar. Als belegger in de Eurozone weeg je je vermogen in Euro’s. Interessant om te inventariseren wat de GOUDprijs heeft gepresteerd in de belangrijkste valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Op zoek naar een nieuw financieel systeem

We gaan even terug naar 1973 toen het Bretton Woods internationaal monetair systeem werd opengebroken. Er werden allerlei redenen daarvoor opgegeven maar de belangrijkste was toch dat de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de bondgenoten mee wou laten opdraaien voor de kosten van de Vietnam oorlog.

Die hadden daar weinig oren naar en dus koos Nixon maar voor een andere oplossing om zijn doel te bereiken. Dollar en GOUD werden van elkaar losgekoppeld en dat had tot gevolg dat de Amerikaanse centrale bank naar willekeur dollars begon te drukken. Want de koppeling met het GOUD was er niet meer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$