Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 2206 tot 2210
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

India importeert record hoeveelheid Zilver

Import Zilver India was in 2013 op record niveau. De importbeperkingen op GOUD, van 4% in januari 2013 naar 10% in augustus 2013, door de Indiase overheid heeft de vraag naar zilver gefundeerd. Dat ondanks het feit dat ook op zilver de importheffingen werden verhoogd. In 2013 importeerde India een record van 5819 ton zilver. Dat is ongeveer 23% van de totale zilverproductie door de mijnsector. De daling in de zilverprijs vorig jaar van rond de 37% heeft een impact gehad op de import van zilver door India.

In 2014 is de zilverprijs met ruim 14% gedaald tot zo ver. In de eerste 3 maanden van 2014 importeerde India maandelijks tussen de 300 en de 500 ton zilver. De twee maanden erna, april en mei, lag de maandelijkse hoeveelheid hoger tussen de 600 en 700 ton. Juni, juli en augustus importeerde het land weer een stuk minder zilver. De hoeveelheden lagen tussen de 200 en 300 ton per maand. De daling van de zilverprijs heeft in augustus voor de hoogste maandimport gezorgd. India importeerde volgens Koos Jansen van Bullionstar 808 ton zilver. Het laatste cijfer van oktober is nog een stuk hoger en is uitgekomen op 1243 ton zilver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Bullish GOUD? Daar zijn 6 redenen voor!

Nog nóóit heeft de GOUDprijs zo hoog gestaan als op donderdag 8 september. Op die dag is een ounce van het edele metaal bijna 2 000 USD waard – we hebben het bedrag naar boven afgerond. Tegenwoordig moet je al goed uitkijken als je koersen wil tegenkomen die boven 1 200 USD per ounce uitsteken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Superrijken kopen GOUD als bescherming

Het is algemeen geweten dat er zich in de verte donkere wolken boven het financieel landschap samentrekken. Er zijn moeilijke tijden op komst want het vertrouwen in de zogenaamde fiat currencies is in de afgelopen maanden als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van een politiek van uitgebreide geldcreatie door de centrale banken.

Volgens de Telegraph stelt zich het merkwaardige fenomeen vast dat de superrijken al volop hun voorbereidingen aan het treffen zijn voor wat komen gaat. Wat kopen de superrijken om zich te beschermen tegen een depreciatie van de fiat currencies? Aandelen of obligaties? Neen, het blijkt iets helemaal anders te zijn.

De echt rijken kopen namelijk GOUDstaven “Italian job” style, tenminste als we de kenners van de sector mogen geloven. Die “Italian job” style klinkt mysterieus maar is het in feite niet. Het betreft simpelweg hele grote GOUDstaven. Geen kleine plaatjes dus of klompen van 1 kilo. Wie geld genoeg heeft, kiest voor ‘the real thing’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

BREAKING: De GOUDprijs steeg afgelopen nacht even 22 %

Wat is het tegenovergestelde van een flash crash? Een flash melt-up?

Volgens sharelynx Gold en GOUD kenner Dan Popescu zijn de algoritmes op de GOUDmarkt helemaal doorgedraaide afgelopen nacht. Een half uur na de sluiting van de Comex steeg de GOUDprijs van $ 1.200 naar $ 1.466,38 – een stijging van bijna $ 270 of 22 % om daarna weer even snel terug te vallen naar $ 1.200.

GOUDkevers op sites als NetDania, iFeed & eSignal datafeeds en op websites als USAGold en Bulliondesk zagen de GOUDprijs omhoog schieten minuut na minuut zodat de prijsbeweging echt leek. Wat er precies aan de hand was, kan niemand tot op heden zeggen. Het was wel opvallend dat GOUDmijnen en de zilverprijs niet meededen in deze melt-up.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Wil Frankrijk ook GOUD terughalen?

Frankrijk moet onmiddellijk al haar GOUD terughalen uit het buitenland, zo schrijft de Franse politica Marine LePen van Front National in een open brief aan de Franse centrale bank. Ook schrijft ze in de brief dat Frankrijk moet stoppen met de verkoop van GOUD. Blijkbaar weet ze nog niet dat al het GOUD al in Frankrijk ligt...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$