Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2216 tot 2220
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Vrees voor nieuwe importheffingen stuwt vraag naar GOUD in India

Uit angst voor nieuwe importheffingen blijven Indiërs veel GOUD kopen, zo schrijft Reuters. Handelaren in India bouwen alvast een voorraad GOUD op voor het trouwseizoen, omdat ze vrezen dat de overheid nieuwe maatregelen zal  nemen om de import van GOUD te ontmoedigen. “Speculatie over nieuwe heffingen zorgen voor paniekaankopen en daardoor zal de import deze maand opnieuw de 100 ton overstijgen”, zo verklaarde een Indiase GOUDhandelaar uit Mumbai tegenover Reuters.

Vorig jaar viel de import van GOUD in India bijna stil door de introductie van een importquotum, dat het bijna onmogelijk maakte voldoende GOUD het land binnen te krijgen. In oktober importeerde India 150 ton GOUD, terwijl dat in dezelfde maand van vorig jaar slechts 25 ton was. In september was de import van GOUD met 143 ton ook al substantieel te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Wil Frankrijk nu ook zijn fysiek GOUD terug?

Het ziet er naar uit dat het stilaan begint te dagen bij de wereldleiders dat het fysiek GOUD in de Verenigde Staten misschien wel eens niet meer is waar het hoort te zijn. Er lijkt stilaan een run te komen op echt geld, op GOUD. Westerse overheden, met de Europese op kop, doen verwoede pogingen om het GOUD terug binnen de eigen landsgrenzen te krijgen.

Duitsland stak enkele jaren geleden het vuur aan de lont door 300 ton GOUD terug te vragen aan de Federal Reserve. Verrassend genoeg slaagde Duitsland hier niet in en moest het schoorvoetend toegeven dat het GOUD alsnog ‘veilig’ is in de Verenigde Staten.

Vorige week werd dan bekend dat Nederland in het geheim 120 ton GOUD repatrieerde uit de Verenigde Staten en ook in Zwitserland komt er een referendum om de GOUDvoorraad terug te verhuizen naar de eigen kluizen. Dat de regeringsleiders en de Zwitserse centrale bank zo heftig tegen dit referendum zijn, wijst op het potentiële probleem dat zich stelt als er een ‘Ja’ uit de bus valt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

GOUD wordt overbodig bij productie van zonnepanelen

Miho Koike zou een kleine revolutie teweeg kunnen brengen in de productie van zonnepanelen.

Ze is directrice van Material Concept, een klein ontwikkelingsbedrijf dat is verbonden aan de Tohoku-universiteit in Tokio. Material Concept heeft een innovatie in handen die de productiekosten van zonnepanelen fors kan verminderen, schrijft TechInAsia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Gillian Tett, Alan Greenspan & het GOUD

Op de GOUDmarkt bleef het de afgelopen dagen relatief rustig, met als meest opvallend gegeven dat de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs lijkt te stabiliseren in de buurt van 1200 dollar per troy ounce. Volgens sommige beleggers wordt hier de kiem gelegd voor de volgende haussefase. Feit is in ieder geval dat steeds meer positieve geluiden rond het GOUD weerklinken.

Meest spraakmakend was ongetwijfeld de boodschap waar Alan Greenspan mee uitpakte. De voormalige chairman van de Amerikaanse centrale bank sprak onomwonden zijn voorkeur voor het GOUD ten opzichte van de dollar uit. Greenspan verklaarde in een interview dat GOUD betrouwbaarder is vanwege zijn waardevastheid dan de andere fiat currencies.

De uitspraken van Greenspan werden opgepikt door Gillian Tett, de bekende journaliste van de Financial Times. Volgens Tett betrouwt een steeds groter deel van de wereld de centrale banken en hun roekeloze monetaire politiek niet meer. Ze krijgen meer en meer de indruk dat de centrale bankiers niet meer weten wat ze eigenlijk doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Kan de GOUDprijs herstellen naar $ 1.400?

De GOUDprijs eindigde afgelopen maandag vlak tegenover het einde van vorige week. Dit is een behoorlijke prestatie na de sterke stijging van afgelopen vrijdag toen de Chinese centrale bank aankondigde om de rentevoet te verlagen. Ook het soepelere beleid van de Europese Centrale Bank zorgde voor een vonk.

Mario Draghi kondigde aan dat het nog meer maatregelen zal treffen indien nodig om deflatie in de Eurozone een halt toe te roepen. Analisten van Commerzbank zien voor speculatieve elementen die de GOUDprijs hoger stuurden. Volgens Commerzbank zijn de fundamenten voor de GOUDprijs nog steeds zwak te noemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$