Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2216 tot 2220
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Ook Chinezen kopen dit jaar minder GOUD

Chinezen hebben dit jaar minder GOUD gekocht dan vorig jaar. Ook zij geloven niet dat er nu slechts sprake is van een tijdelijke correctie. Vorig jaar deden ze dat nog wel en vulden ze het gat op dat Amerikaanse beleggers lieten vallen. Het wachten is op een stabilisering van de GOUDkoers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Greenspan en Yellen zijn tot inkeer gekomen. Het is tijd voor GOUD en tijd om wakker te worden

De spanningen tussen beleggers en de Federal Reserve lopen hoog op. Dat moet alvast blijken uit de aanhoudende geruchten op de handelsvloer dat Yellen de rente gaat verhogen. Bovendien staat de Amerikaanse dollar op het hoogste niveau staat van de voorbije vijf jaar, stelt Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Het web sluit zich rond manipulatie van de GOUDprijs

De Zwitserse regulator Finma bevestigt dat het onregelmatigheden heeft gevonden op de GOUD- en zilvermarkt door medewerkers van de Zwitserse bankgigant UBS, een zoveelste stap tegen de manipulatie van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs. Eerder dit jaar werd het Britse Barclays ook al veroordeeld voor onregelmatigheden op de markt voor edelmetalen. Het onderzoek van Finma was onderdeel naar een groter onderzoek naar manipulatie van financiële markten.

Elektronische berichten tussen de handelaars speelden een belangrijk onderdeel in het onderzoek, liet Finma weten. De handelaars profiteerden van eigen transacties voor orders van klanten uit te voeren. UBS werd eerder al veroordeeld samen met 5 andere banken voor het beïnvloeden van de valutamarkt. Uit dat onderzoek blijkt dat er gelijkaardige transacties waar te nemen zijn op de GOUD- en zilvermarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Waarom kopen centrale banken GOUD?

In de loop van de tijd zag GOUD zijn invloed in het financieel systeem steeds verder dalen. Je kunt je dan ook afvragen waarom centrale banken GOUD blijven kopen. Er is geen enkele fiatmunt meer die een voldoende dekking heeft met GOUD. En toch is het belang van GOUD nooit echt verdwenen, het blijft rondwaren als een spook in een kasteel, altijd aanwezig maar bijna nooit zichtbaar.

Centrale banken houden GOUD aan omdat GOUD duizenden jaren geld is geweest. GOUD heeft een historische waarde in het financieel systeem, een band dat je niet in een generatie doet verdwijnen. GOUD is als een stok achter de deur, het geeft het vertrouwen in het fiat geldsysteem weer. De belangrijkste landen op de financiële markten hebben dan ook nog steeds de grootste GOUDvoorraden.

De Chinese GOUDvoorraad ligt officieel op 1.054 ton maar de reserves werden al verschillende jaren niet meer aangepast door de centrale bank van China. Bij een nieuwe herziening van de reserves kunnen deze worden herzien naar 2.000 tot 3.000 waarmee China meer dan waarschijnlijk in de top-3 terecht komt.

Ook de Russische centrale bank koopt massaal veel GOUD. Dit jaar alleen al kwam er 115 ton bij, in 2013 77,5 ton en in 2012 zo’n 75 ton. Het is duidelijk dat Rusland zich hiermee wil afzetten tegen de dominantie van de Amerikaanse dollar. Rusland koopt zelfs meer GOUD bij een dalende GOUDprijs.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

James Turk & Mike Maloney over manipulatie GOUDprijs

James Turk van Goldmoney en Mike Maloney van GoldSilver.com praten over centrale banken en de mogelijke manipulatie van de GOUDprijs. Volgens de GOUDgoeroes is er ongeveer 100 keer meer papier GOUD dan fysiek GOUD in de wereld aanwezig.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$