Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2226 tot 2230
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Superrijken kopen GOUD als bescherming

Het is algemeen geweten dat er zich in de verte donkere wolken boven het financieel landschap samentrekken. Er zijn moeilijke tijden op komst want het vertrouwen in de zogenaamde fiat currencies is in de afgelopen maanden als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van een politiek van uitgebreide geldcreatie door de centrale banken.

Volgens de Telegraph stelt zich het merkwaardige fenomeen vast dat de superrijken al volop hun voorbereidingen aan het treffen zijn voor wat komen gaat. Wat kopen de superrijken om zich te beschermen tegen een depreciatie van de fiat currencies? Aandelen of obligaties? Neen, het blijkt iets helemaal anders te zijn.

De echt rijken kopen namelijk GOUDstaven “Italian job” style, tenminste als we de kenners van de sector mogen geloven. Die “Italian job” style klinkt mysterieus maar is het in feite niet. Het betreft simpelweg hele grote GOUDstaven. Geen kleine plaatjes dus of klompen van 1 kilo. Wie geld genoeg heeft, kiest voor ‘the real thing’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

BREAKING: De GOUDprijs steeg afgelopen nacht even 22 %

Wat is het tegenovergestelde van een flash crash? Een flash melt-up?

Volgens sharelynx Gold en GOUD kenner Dan Popescu zijn de algoritmes op de GOUDmarkt helemaal doorgedraaide afgelopen nacht. Een half uur na de sluiting van de Comex steeg de GOUDprijs van $ 1.200 naar $ 1.466,38 – een stijging van bijna $ 270 of 22 % om daarna weer even snel terug te vallen naar $ 1.200.

GOUDkevers op sites als NetDania, iFeed & eSignal datafeeds en op websites als USAGold en Bulliondesk zagen de GOUDprijs omhoog schieten minuut na minuut zodat de prijsbeweging echt leek. Wat er precies aan de hand was, kan niemand tot op heden zeggen. Het was wel opvallend dat GOUDmijnen en de zilverprijs niet meededen in deze melt-up.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Wil Frankrijk ook GOUD terughalen?

Frankrijk moet onmiddellijk al haar GOUD terughalen uit het buitenland, zo schrijft de Franse politica Marine LePen van Front National in een open brief aan de Franse centrale bank. Ook schrijft ze in de brief dat Frankrijk moet stoppen met de verkoop van GOUD. Blijkbaar weet ze nog niet dat al het GOUD al in Frankrijk ligt...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Waardering GOUDmijnen is nu wel zéér aantrekkelijk

Als we zeggen dat de GOUDprijs een pijnlijke correctie doormaakt de laatste jaren, trappen we in feite een open deur in. Ook de GOUDmijnen ondergaan de wet van de zwaartekracht. Maar aan iedere selloff komt een einde. Met de wash-out van de laatste jaren kunnen de sterke GOUDmijnen wel eens verrassend uit de hoek komen de komende maanden.

De topvorming in de GOUDsector in 2010 – 2011 was een klassiek geval. Men zegt wel eens dat een top een proces is en een bodem een gebeurtenis. Tijdens de topvorming was het sentiment overdreven positief waarbij men geloofde dat de GOUDprijs eeuwig zou blijven stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

De echt goede reden voor het Zwitsers GOUDreferendum.

Eric Scheiber laat weten waar het Zwitsers GOUDreferendum daadwerkelijk over gaat. Namelijk de macht terug geven aan het volk en banken laten werken voor de belastingbetaler, niet andersom.

Centrale banken wereldwijd hebben de afgelopen 6 jaar op ongekende schaal ingegrepen en gemanipuleerd binnen zowel de aandelen-, valuta- als obligatiemarkt. Deze ongekozen instituten zijn maar met 1 ding bezig geweest en dat is het re-distribueren van rijkdom van de ene partij naar de andere. Dit om de koopkracht van nationale munten naar beneden te drukken t.o.v. andere landen om op deze manier een munt te creëren die kan blijven concurreren met andere valuta’s.

Maar een race naar de bodem blijft een race naar de bodem. De uiteindelijke uitkomst is niets meer dan nul, dit zonder medeweten van belastingbetalers wereldwijd die hun koopkracht meer en meer af zien nemen. In Zwitserland zijn grote GOUDvoorraden door de centrale bank verkocht. Daarnaast is de Zwitserse franc door de Swiss National Bank (SNB) ongezien gekoppeld aan de euro met eventueel catastrofale gevolgen wanneer de Zwitsers hun munt weer gekoppeld willen zien aan GOUD. De Zwitsers zullen met een berg euro’s achter blijven en een munt die zo sterk is dat het de exportpositie van Zwitserland ondermijnt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$