Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 2226 tot 2230
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Koen Lauwerens over de toekomst van GOUD

Edelmetaal-info sprak met Koen Lauwerens over de laatste ontwikkelingen op de GOUDmarkt en de evolutie van de GOUDprijs. Lauwerens is onafhankelijk financieel analist en doet voor verschillende opdrachtgevers onderzoek naar de GOUDmarkt en de grondstoffenmarkt. Zijn werk wordt online en in gedrukte vorm gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Poetin jaagt GOUDprijs naar omhoog

Vorige week vrijdag schoot de GOUDprijs plots met 20 dollar de hoogte in, dit naar aanleiding van het plotse vertrek van de Russische president Wladimir Poetin van de meeting van G20, de organisatie van de 20 grootste industrielanden in de wereld. De vrees van een escalatie van het conflict in Oost-Europa nam als gevolg van Poetin’s vertrek meteen toe.

Hoe zwaar moeten we tillen aan het vertrek van Poetin op G20 in Brisbane? Als we de woorden van de Russische president mogen geloven, niet zo heel zwaar. Poetin zelf sprak van een constructief gesprek, op basis van zijn uitspraken was er geen vuiltje aan de lucht. Hoewel Rusland natuurlijk opnieuw werd veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Gaat de ECB GOUD kopen?

De steeds zwakkere economische data uit Europa kan de Europese Centrale Bank er toe aanzetten om GOUD, aandelen of andere activa op te kopen. Dat de ECB GOUD kan opkopen is mogelijk in theorie, net als aandelen (zoals de Bank of Japan doet) of ETF’s, dat zegt ECB lid Yves Mersch.

De Europese Centrale Bank gaf onlangs via Mario Darghi te kennen dat onconventionele maatregelen zullen genomen worden als het inflatieniveau laag blijft. In oktober kwam het inflatie niveau voor de Eurozone uit op 0,4 %, iets hoger dan in september maar nog steeds op een alarmerend laag niveau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

ECB doet er beter aan om GOUD aan te kopen

De eurozone kan zich redden van de klauwen van de economische catastrofe. Het enige wat de überleiders van de Europese Centrale Bank in Frankfurt moeten doen, is geld uitgeven.

Volgens The Telegraph kan de bank zich beter bezighouden met de aankoop van GOUD, aandelen en ETF’s.

Centrale bankier en lid van de raad van de ECB Yves Mersch behoort een dergelijke actie zeker tot de mogelijkheden. Eerder heeft ECB-voorzitter Mario Draghi zich immers bereid verklaard om nog meer onconventionele maatregelen te nemen om de lage inflatie overeind te helpen.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

AFM positief over financiële vergelijkers

De dienstverlening van de vijf grootste vergelijkingswebsites voor financiële producten is over het algemeen in het belang van de klant, ook al is er nog ruimte voor verbetering. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van onderzoek.

Maar de markt kent ook nog vele andere vergelijkingssites waar de AFM niet diepgravend naar heeft gekeken. De kwaliteitsverschillen daar zijn volgens de toezichthouder groot. Ook zijn er veel ‘advertentiesites’ die de consument misleiden doordat ze geen persoonlijke informatie inwinnen en hem doorsturen naar aanbieders, waarvoor ze een vergoeding ontvangen.

De AFM heeft de kwaliteit van de sites onderzocht, omdat consumenten steeds vaker gebruik maken van online vergelijkers in hun zoektocht naar een financieel product. De AFM heeft onder meer uitgebreid onderzoek gedaan bij de vijf partijen die gezamenlijk het grootste deel van de markt in handen hebben. Daarnaast heeft ze de informatieverstrekking van in totaal dertig websites bekeken, inclusief de vijf grootste.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$