Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 2231 tot 2235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De GOUDprijs is soms onvoorspelbaar

We moeten het toegeven: met GOUD is het niet altijd even makkelijk kersen eten. Traditioneel gedraagt het GOUD zich goed in een omgeving van negatieve reële rentevoeten waarbij de inflatie hoger is dan de nominale rentevoeten. Het argument geldt hier dan dat GOUD beschermt tegen inflatie. De geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol.

In het verleden gold GOUD namelijk als een behouder van de welvaart en dan meer bepaald in de periodes die voor economisch systeem van fiat currencies vooraf gingen. In de oudheid was GOUD op een bepaald moment zelfs het enige waarde middel, met zilver en andere edele metalen op een behoorlijke afstand.

Maar de onvoorspelbaarheid van het GOUD blijkt echter uit het feit dat het zich soms als risk on asset gaat gedragen dat zich ontwikkelt op dezelfde manier als de S&P 500 SPDR ETF SPY of als andere beursindices, aandelen en noem maar op. GOUD kan met andere woorden zowel een risk on als een risk off functie krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wat is de link tussen GOUD en QE?

GOUD is meer dan verdubbeld in zowel dollars als euro’s en zilver zelfs drie keer hoger in een tijdspanne van 3 jaar. Het eerste waar je aan denkt als je QE of Quantetive Easing hoort is geldontwaarding en automatisch denk je aan hogere spotprijs voor GOUD. Dit was ook zo tijdens de eerste 2 rondes QE. Waarom is GOUD gezakt tijdens de laatste QE ronde?

QE3 had een tegenovergesteld effect. Aandelen bleven positief reageren maar obligaties en  grondstoffen daalden. Hier kan je uit besluiten dat geld drukken geen één op één relatie is met GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Belasting op GOUD is verre van denkbeeldig

We leven in een wereld waarin stabiliteit ver zoek is. Zowat alles en nog wat wordt gemanipuleerd in zoverre dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog de echte waarde van iets te bepalen. In de affaire van de manipulatie van de LIBOR rente werden al voor miljarden dollars aan boetes uitgedeeld aan de betrokken banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hoeveel dollars print de Fed?

Ergens in augustus was het 43 jaar geleden dat de akkoorden van Bretton Woods opgeblazen werden. Die akkoorden waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog vastgesteld om een zekere stabiliteit op de forexmarkten te garanderen. Maar de Amerikaanse president Richard Nixon wilde perse dat de bondgenoten mee zouden opdraaien voor de kosten van de oorlog in Vietnam.

En dus werd de dollar los gekoppeld van het GOUD. Voor 1971 mochten er niet meer dollars gedrukt worden dan er GOUD in omloop was. In die tijd had de Amerikaanse munt een zekere waarde die werd ontleend aan de waarde van het GOUD dat in de kluizen van de Amerikaanse centrale bank berustte.

Het opblazen van Bretton Woods had verstrekkende gevolgen, gevolgen die tot de dag van vandaag voelbaar zijn. Het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is sinds 1971 met een factor 50 gestegen. Bij wijze van spreken zijn we met z’n allen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan op krediet gaan leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Op een andere manier in GOUD investeren?

Er zijn vele manieren om in GOUD te investeren. De meeste mensen kopen gewoon GOUDen munten of GOUDen staafjes of baren. Sommigen die echt geloven in een grote uitbraak van het GOUD durven het aan om een 1 kilo GOUD te kopen waarna die in een kluis wordt weggeborgen in afwachting van moeilijke tijden.

Een andere manier om in GOUD te beleggen is onrechtstreeks via GOUDmijnaandelen. Het probleem, voor zo ver dit een probleem hoeft te zijn, is dat de GOUDmijnaandelen niet altijd synchroon bewegen met de GOUDprijs. Soms hinken de mijnaandelen achterop, in andere gevallen lopen ze voorop.

Dit jaar hebben de mijnbouwaandelen voorop gelopen, maar in de voorbije jaren konden ze het hoge tempo waaraan de GOUDprijs steeg niet volgen. Een reden waarom de mijnbouwaandelen een gedrag vertonen dat afwijkt van het GOUD zelf kunnen we u niet geven. Het is een van de geheimen van de GOUDmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$