Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 2231 tot 2235
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 23 november 2014

GOUD en zilver report (Week 47)

De GOUDprijs steeg de afgelopen week van €949,16 naar €969,10 per troy ounce, een winst van 2,1%. Draghi zei afgelopen vrijdag dat de ECB alles binnen haar bevoegdheden zal doen om de inflatie naar een hoger niveau te brengen. Daardoor zakte de euro weg tegenover de dollar en ging de GOUDprijs omhoog. Ook het terughalen van een deel van het Nederlandse GOUD heeft mogelijk een positieve invloed gehad op de GOUDprijs.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 22 november 2014

GOUDreserves Oekraine gedaald

GOUDreserves Oekraine sterk gedaald 22 november 2014 in GOUD

De GOUDreserves van Oerkaine zijn in oktober volgens de cijfers van het IMF met 14 ton gedaald ten opzicht van september. Het land heeft volgens de laatste cijfers nog 26 ton GOUD in reserve. Veertien ton werd verkocht afgelopen maand. Oekraine is bijna failliet en compleet afhankelijk van internationale leningen. Daarnaast hebben ze een enorme schuld aan Rusland in verband met geleverd aardgas. De grote vraag is of Oekraine ook in november GOUD heeft verkocht. Deze cijfers zullen in december bekend worden gemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 22 november 2014

Francisco van Jole en Hadjar Benmiloud over bitcoin, GOUD en complotten

In De Week van Bitcoin 53 zijn Francisco van Jole van Joop.nl en metro-columnist Hadjar Benmiloud te gast. Co-host is Aaron van Wirdum van Coincourant.nl. We praten over de ontwikkeling en toekomst van media. Ook praten we over nerds en monetaire hervorming. En over bitcoin uiteraard, waar de jonge Hadjar voorstander van is, net als van GOUD. We spreken tenslotte over complottheorieën en Willem Middelkoop zijn presentatie Patronen van Bedrog van vorige week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Waarom stijgt de GOUDprijs niet?

Met het GOUD blijft het moeilijk kersen eten. De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs heeft dit jaar klappen gekregen, waarbij nog niet zo heel lang geleden de technische steun op 1180 dollar naar beneden werd doorbroken. Daardoor werd een verkoopsignaal gegeven dat laat vermoeden dat de GOUDprijs verder kan terugvallen richting 1000 dollar of zelfs nog lager.

Sommige analisten zijn verbaasd over de bolwassing die het GOUD (en ook de andere edelmetalen zoals zilver, platina, palladium…) heeft gekregen. Op het eerste gezicht zijn er meer dan voldoende redenen die een stijging van de GOUDprijs kunnen rechtvaardigen, want een veilige plaats is de wereld zeker niet. En niets laat vermoeden dat die veiligheid in de komende jaren zal toenemen.

De internationale economie wordt geconfronteerd met verschillende geopolitieke risico’s. De situatie in Oekraïne is vooral een bedreiging voor de vooruitzichten in de Eurozone. PIMCO acht de kans klein dat de sancties tegen Rusland uitgroeien tot het niveau dat tegen Iran van kracht is, maar als dat gebeurt zou dat de Eurozone terug in een recessie kunnen duwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

DNB haalt in het diepste geheim GOUD terug naar Nederland

De Nederlandse Bank (DNB) heeft in het diepste geheim GOUD terug gehaald naar Nederland. Vandaag bericht DNB dat zij haar locatiebeleid voor de GOUDvoorraad heeft aangepast. Hoewel Duitsland op de officiële wijze maar moeilijk haar GOUD uit de VS gerepatrieerd krijgt, leek het De Nederlandse Bank verstandig om Nederlands GOUD in het diepste geheim te verschepen. En met succes. 20% aan officieel Nederlands GOUD heeft zij weten te verhuizen van de VS naar Nederland. Een enorme hoeveelheid.

In de oude situatie bevond zich 11% van de GOUDvoorraad in Nederland, 51% in de VS, terwijl het resterende deel in Canada (20%) en het Verenigd Koninkrijk (18%) opgeslagen was. De locatieverdeling volgens het herziene beleid ziet er als volgt uit: 31% in Amsterdam, 31% in New York, terwijl de percentages voor Ottawa en Londen met respectievelijk 20 en 18 onveranderd blijven. Aldus

NOS bericht dat het gaat om een voorraad met een marktwaarde van 4 miljard. Blijkbaar wordt de rol van GOUD in het hedendaagse monetaire systeem toch meer waarde toegeschreven dan dat menigeen doet vermoeden. Waarom zou de herverdeling plaats vinden in het diepste geheim wanneer het een achterhaald concept zou betreffen? DNB geeft hiermee onbedoeld aan dat er een verschuiving plaats vindt op monetair vlak. De GOUDprijs is aan fluctuaties onderhevig maar geldt nog steeds als het meest waardevaste concept van geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$