Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 2236 tot 2240
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

‘We zouden prima het GOUD in Nederland kunnen bewaren’

‘We zouden prima het GOUD in Nederland kunnen bewaren’ november 17th, 2014 by Koen Paul Buitink praat met Arnold Merkies, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder Financiën van de fractie. Ze gaan in op de naheffing die Nederland vanuit Brussel heeft gekregen. Ook praten ze over de Nederlandse GOUDvoorraad en het locatiebeleid. Volgens Merkies zouden we prima het GOUD in Nederland kunnen bewaren in plaats van in de VS.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

GOUD blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd GOUD kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan GOUD verkopen dan in 2013. Kijken we alleen naar de tweede helft van dit jaar, dan is er zelfs sprake van een toename van 40% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder.

“In markten zoals de Golfstaten en in India is de prijs een minder doorslaggevende factor geworden in het kopen van GOUD”, zo verklaarde Kalyanasundaram, de directeur van Kalyan Jewellers. De ondernemer is van plan zijn netwerk van juweliers uit te breiden in de Golfregio. “Het is hier een gewoonte om GOUD te kopen, waar de prijs op een bepaald moment staat heeft alleen invloed op het besluit om het GOUD eerder of juist later te kopen. De beslissing om GOUD te kopen is al gemaakt.”

Kopers profiteren van lagere GOUDprijs

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 17 november 2014

GOUD blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd GOUD kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan GOUD verkopen dan in 2013.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

ECB kan GOUD kopen om economie te stimuleren

De ECB kan staatsobligaties, GOUD, aandelen en exchange-traded funds (ETF’s) kopen om de inflatie aan te wakkeren en de economie te stimuleren, zo verklaarde Yves Mersch in een toespraak. Door obligaties te kopen kan de rente omlaag gedrukt worden, terwijl het kopen van GOUD de euro kan verzwakken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Wat kan de GOUDprijs eindelijk in beweging brengen?

Op de GOUDmarkt blijft het huilen met de pet op. Niets of niemand lijkt de GOUDprijs definitief in beweging te kunnen brengen, ondanks het herstel van de GOUDprijs in de afgelopen dagen. Maar GOUD is zeker geen alleenstaand geval want ook zilver en de zilverprijs komen er nog nauwelijks aan toe om hogere regionen te gaan verkennen. Bij de edele metalen gaat het van kwaad naar erger.

Wat kan de GOUDprijs eindelijk in beweging brengen? Wie het weet mag het ons komen zeggen. In ieder geval liggen de GOUDmarkt en de GOUDkevers op geen enkel moment wakker van de onverdroten inspanningen van de centrale banken om de financiële wereld met geld te overspoelen.

Jarenlang was er gewaarschuwd dat geldcreatie zou leiden tot meer inflatie maar dat blijkt nu geenszins het geval te zijn. De inflatie vormt geen enkele dreiging en dat heeft onder andere te maken met het feit dat al het vers gedrukte geld blijft ‘hangen’ bij de banken en zich geen weg kan banen naar de economie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$