Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2241 tot 2245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

GOUD zal weldra afrekenen met zijn verleden

De edelmetalen zitten nu enkele jaren in een dalende trend. Vorige week hebben na GOUD ook zilver en platina een sterke stijging neergezet. Ze hebben alle drie een trend ommekeer laten zien. Dit is op korte termijn positief voor de edelmetalen. Het is afwachten of deze trend zich verder zet. Zilver heeft een sterkere stijging laten zien dan GOUD. De zilver tot GOUD ratio is gedaald van 74.5 naar 73, maw er zijn 73 ounces zilver nodig voor 1 ounce GOUD. Zilver volgt altijd met een sterkere daling de prijsdaling van GOUD. In omgekeerde richting is de stijging ook sterker. Hier zijn 5 redenen waarom deze tijdelijke stijging zich kan omzetten naar de lange termijn.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Zo'n 30% Nederlandse GOUD ligt nu in eigen kluis

Het is niet langer verstandig de helft van ons GOUD in één deel van de wereld te houden. Misschien was dat tijdens de Koude Oorlog nog wenselijk, nu niet meer.

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 24 november 2014

DNB past locatiebeleid GOUDvoorraden aan

Om zeker te zijn van een betere risicospreiding heeft de DNB besloten om een deel van de GOUDreserves terug te halen uit de VS.

Een andere bijkomende reden is ook het consumenten vertrouwen een boost te geven om kenbaar te maken dat we genoeg middelen in Nederland hebben om de crisis te kunnen beteugelen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Zal een GOUDgedekte roebel de dollar onttronen?

Rusland is dit jaar verantwoordelijk voor 50% van de aankoop van GOUD door de centrale banken wereldwijd. De huidige waardering van de Russische roebel kan wel wat steun gebruiken ook. De roebel zakte dit jaar bijna 40% ten opzicht van de Amerikaanse dollar.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Oekraïne verkoopt groot deel van haar GOUDvoorraad

De centrale bank van Oekraïne heeft een groot deel van haar GOUDvoorraad verkocht. In de maand oktober werd er 14,3 ton GOUD uit de kluis gehaald, waardoor er nog maar 26,1 ton GOUD overblijft. Door de crisis waar het land dit jaar in terecht is gekomen is de waarde van de munt bijna gehalveerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$