Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 2246 tot 2250
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Ted Butler "daling zilverprijs is onhoudbaar"

Ted Butler “huidige Zilverprijs is onhoudbaar” 07 november 2014 in Zilver

Ted Butler zijn meest recente interview is een must hear. Ted Butler zit ruim 40 jaar in het vak als analist van edelmetaal. Hij staat bekend als zilverbug en publiceert sinds 1996 rapporten over de GOUD- en zilvermarkt via Butler Research. Ted Butler is goed geïnformeerd over alle ontwikkelingen in de zilvermarkt.

In het interview geeft Butler zijn visie op de fysieke markt van zilver, hoe de zilverprijs wordt gemanipuleerd op de COMEX, de lakse rol van de toezichthouder, hoe de fysieke markt de zilverprijs zal gaan beïnvloeden, de kostprijs van zilver en de groeiende vraag naar zilver door nieuwe toepassingen zoals zonne-energie. Ted Butler verwacht dat er momenteel het moment is ontstaan waarin de zilverprijs zo laag staat dat de fysieke markt de dalende trend zal doen keren. Verder legt hij uit welke rol de bullion banken spelen en beschrijft hij de rol van de zogenaamde technische fondsen die een groot vermogen in beheer hebben.

Het interview van 1 november 2014 duurt iets meer dan 40 minuten en is inmiddels bijna 30.000 keer bekeken. Luisteren naar Ted Butler: Silver Nightmare Will Soon Be Over

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

ABN Amro: GOUDprijs daalt naar $800 per troy ounce

De GOUDprijs zal volgens analist Georgette Boele van de ABN Amro volgend jaar dalen naar $800 per troy ounce. Eerder sprak dezelfde analist al de verwachting uit dat de GOUDprijs dit jaar naar $1.100 zou dalen en in het jaar 2015 een niveau van $850 zou bereiken. Wat veel GOUDbeleggers voor onmogelijk hielden zou zomaar eens realiteit kunnen worden. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Dit GOUDmijnaandeel heeft een prachtig potentieel

Door de daling van de GOUDprijs zijn vrijwel alle GOUDmijnaandelen sterk gedaald. Voor de personen met vertrouwen in GOUD en de GOUDprijs liggen de koopjes nu voor het oprapen.

Begin dit jaar tipte Willem Middelkoop in een uitzending van Lynx: Lake Shore Gold Corp. Dit aandeel was toen gezakt van $4 dollar naar $0.37. Zijn tip bleek een “GOUDen tip” te zijn. Het aandeel steeg enorm en in augustus van dit jaar werd een top neergezet van $1.40, een stijging van 278%!

Door de recente daling van de GOUDprijs is de koers teruggezakt naar 80 dollarcent. Een positief gegeven is dat slechts 1.7 procent van de uitstaande aandelen “short” is verkocht. Ook de cijfers die het bedrijf presenteerde de afgelopen tijd waren zeer goed te noemen, mede daardoor is de koers zo hard gestegen.

Voor personen met vertrouwen in dit bedrijf en in een opwaartse beweging van de GOUDprijs kan de top van $1.40 in de toekomst wederom werkelijkheid worden. Misschien dat ooit de top van 4 dollar uit 2010/2011 gehaald zal gaan worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Gold Trail: Van valutareserve naar GOUD (Deel XXIII)

Waarom accepteren landen de valuta van één land als hun belangrijkste reserve? Wat als dat land haar verplichtingen niet nakomen en de reserves waardeloos worden? En waarom zou je de waarde van die munt blijven opdrijven, ten koste van de levensstandaard van je eigen bevolking? Ee pro-GOUD blok van Europese landen en landen in het Midden-Oosten wil liever GOUD gebruiken als internationale reserve.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Is het Zwitsers GOUDreferendum de game changer?

Op 30 november gaan de Zwitsers stemmen voor een bindend referendum, waarin wordt geëist  dat de Zwitserse centrale bank (SNB) minstens 20% van zijn centrale bankreserves (omvang bankbalans)  in GOUD moet gaan aanhouden, terwijl dat nu maar voor 6% het geval is. De maatregel is, volgens de indieners (de populistische rechtse regeringspartij, de SVP), noodzakelijk om de Zwitsers te beschermen tegen het ongebreideld bijdrukken van Zwitserse franken en de waardevernietiging die daarmee gepaard gaat.

Het GOUDinitiatief bepaalt tevens dat GOUD niet door de centrale bank mag worden verkocht, en dat al het GOUD dat in Canada en Engeland in kluizen liggen, circa 300 ton, naar Zwitserland moet worden gebracht. Zwitserland staat met 1.000 ton GOUD nu al op de zevende plek op het lijstje van grootste GOUDbezitters. Een positieve uitslag zou betekenen dat er daarnaast ook nog eens direct 1.500 ton bijgekocht moet worden, meer dan de helft van de jaarlijkse mondiale GOUDmijnproductie.

Het initiatief is een gevolg van de beslissing van de Zwitserse centrale bank om de frank drie jaar geleden te koppelen aan de Euro. Destijds was de maatregel noodzakelijk omdat de onafhankelijke frank steeds sterker begon te worden ten opzichte van andere valuta. In die situatie werden Zwitserse producten en diensten te duur om concurrerend te blijven. Om de eigen munt zwakker te maken en aan de euro gekoppeld te houden heeft de Zwitserse centrale bank veel geld gecreëerd waardoor haar balans sinds de crisis is vervijfvoudigd. De eeuwenoude en roemruchte onafhankelijkheid van de Zwitserse frank kwam na de koppeling met de Euro ten einde en de frank verloor haar aantrekkelijkheid als monetaire vluchthaven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$