Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 2251 tot 2255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Het web sluit zich rond manipulatie van de GOUDprijs

De Zwitserse regulator Finma bevestigt dat het onregelmatigheden heeft gevonden op de GOUD- en zilvermarkt door medewerkers van de Zwitserse bankgigant UBS, een zoveelste stap tegen de manipulatie van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs. Eerder dit jaar werd het Britse Barclays ook al veroordeeld voor onregelmatigheden op de markt voor edelmetalen. Het onderzoek van Finma was onderdeel naar een groter onderzoek naar manipulatie van financiële markten.

Elektronische berichten tussen de handelaars speelden een belangrijk onderdeel in het onderzoek, liet Finma weten. De handelaars profiteerden van eigen transacties voor orders van klanten uit te voeren. UBS werd eerder al veroordeeld samen met 5 andere banken voor het beïnvloeden van de valutamarkt. Uit dat onderzoek blijkt dat er gelijkaardige transacties waar te nemen zijn op de GOUD- en zilvermarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Waarom kopen centrale banken GOUD?

In de loop van de tijd zag GOUD zijn invloed in het financieel systeem steeds verder dalen. Je kunt je dan ook afvragen waarom centrale banken GOUD blijven kopen. Er is geen enkele fiatmunt meer die een voldoende dekking heeft met GOUD. En toch is het belang van GOUD nooit echt verdwenen, het blijft rondwaren als een spook in een kasteel, altijd aanwezig maar bijna nooit zichtbaar.

Centrale banken houden GOUD aan omdat GOUD duizenden jaren geld is geweest. GOUD heeft een historische waarde in het financieel systeem, een band dat je niet in een generatie doet verdwijnen. GOUD is als een stok achter de deur, het geeft het vertrouwen in het fiat geldsysteem weer. De belangrijkste landen op de financiële markten hebben dan ook nog steeds de grootste GOUDvoorraden.

De Chinese GOUDvoorraad ligt officieel op 1.054 ton maar de reserves werden al verschillende jaren niet meer aangepast door de centrale bank van China. Bij een nieuwe herziening van de reserves kunnen deze worden herzien naar 2.000 tot 3.000 waarmee China meer dan waarschijnlijk in de top-3 terecht komt.

Ook de Russische centrale bank koopt massaal veel GOUD. Dit jaar alleen al kwam er 115 ton bij, in 2013 77,5 ton en in 2012 zo’n 75 ton. Het is duidelijk dat Rusland zich hiermee wil afzetten tegen de dominantie van de Amerikaanse dollar. Rusland koopt zelfs meer GOUD bij een dalende GOUDprijs.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

James Turk & Mike Maloney over manipulatie GOUDprijs

James Turk van Goldmoney en Mike Maloney van GoldSilver.com praten over centrale banken en de mogelijke manipulatie van de GOUDprijs. Volgens de GOUDgoeroes is er ongeveer 100 keer meer papier GOUD dan fysiek GOUD in de wereld aanwezig.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Correctie in GOUD biedt koopkans

Volgens het halfjaarrapport van de World Gold Council hebben de beleggers in de eerste helft van dit jaar gebruik gemaakt van de correctie in het GOUD om in te stappen. Die beweging heeft zich echter nog niet op grote schaal doorgezet om de eenvoudige reden dat het herstel van het GOUD voorlopig overtuigingskracht mist.

Een aantal factoren pleiten volgens de WGC echter nog altijd voor een belegging in GOUD. De aandelen- en obligatiekoersen staan hoog, de spreads zijn klein en de volatiliteit is laag. Tegen een dergelijke achtergrond is het opnieuw interessant om GOUD te bezitten. Maar voorlopig blijft een verdere stijging van de GOUDprijs uit.

Volgens de World Gold Council kan het bezit van GOUD een portefeuille afdekken tegen mogelijke gevaren die op komst zijn. Maar voorlopig blijven die gevaren achterwege en dat verklaart onder andere ook waarom de fysieke vraag naar GOUD zo sterk is teruggevallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Inflatie of deflatie, GOUDprijs kan stijgen

De hyperinflationisten roepen al geruime tijd om inflatie, in de hoop dat die de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs zal doen stijgen. Het huidige economische beeld wijst echter allesbehalve op inflatie, eerder zien economen de kiemen van een deflatoire situatie gelegd worden.

De bekende Amerikaanse econoom Jim Rickards, schreef een boek onder de titel The Death of Money, waarin de strijd tussen deflatie en inflatie beschreven wordt. Volgens Rickards zal er één zekere winnaar uit die strijd komen en dat is het GOUD. In beide gevallen zal de GOUDprijs namelijk stijgen.

Een hogere GOUDprijs is de logica zelf in een inflatie-omgeving, het zal dan namelijk meer kosten om een troy ounce GOUD te kopen. In een deflatoire omgeving zal de GOUDprijs echter stijgen om die deflatie te breken. Rickards is er dan ook zeker van dat GOUD in eender welke omgeving kansen biedt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$