Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 2256 tot 2260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hoeveel dollars print de Fed?

Ergens in augustus was het 43 jaar geleden dat de akkoorden van Bretton Woods opgeblazen werden. Die akkoorden waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog vastgesteld om een zekere stabiliteit op de forexmarkten te garanderen. Maar de Amerikaanse president Richard Nixon wilde perse dat de bondgenoten mee zouden opdraaien voor de kosten van de oorlog in Vietnam.

En dus werd de dollar los gekoppeld van het GOUD. Voor 1971 mochten er niet meer dollars gedrukt worden dan er GOUD in omloop was. In die tijd had de Amerikaanse munt een zekere waarde die werd ontleend aan de waarde van het GOUD dat in de kluizen van de Amerikaanse centrale bank berustte.

Het opblazen van Bretton Woods had verstrekkende gevolgen, gevolgen die tot de dag van vandaag voelbaar zijn. Het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is sinds 1971 met een factor 50 gestegen. Bij wijze van spreken zijn we met z’n allen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan op krediet gaan leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Op een andere manier in GOUD investeren?

Er zijn vele manieren om in GOUD te investeren. De meeste mensen kopen gewoon GOUDen munten of GOUDen staafjes of baren. Sommigen die echt geloven in een grote uitbraak van het GOUD durven het aan om een 1 kilo GOUD te kopen waarna die in een kluis wordt weggeborgen in afwachting van moeilijke tijden.

Een andere manier om in GOUD te beleggen is onrechtstreeks via GOUDmijnaandelen. Het probleem, voor zo ver dit een probleem hoeft te zijn, is dat de GOUDmijnaandelen niet altijd synchroon bewegen met de GOUDprijs. Soms hinken de mijnaandelen achterop, in andere gevallen lopen ze voorop.

Dit jaar hebben de mijnbouwaandelen voorop gelopen, maar in de voorbije jaren konden ze het hoge tempo waaraan de GOUDprijs steeg niet volgen. Een reden waarom de mijnbouwaandelen een gedrag vertonen dat afwijkt van het GOUD zelf kunnen we u niet geven. Het is een van de geheimen van de GOUDmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

4 Redenen waarom GOUDmijnen nog niet zijn uitgebodemd

De GOUD-en zilvermijn sector heeft zijn handdoek nog niet geworpen. Er zijn nog teveel zwakke bedrijven, er moeten meer faillissementen in de mijnindustrie komen om een bodem gezien te hebben. De productie is ook nog steeds aan het groeien, zolang die daling er niet geweest is, blijft er teveel wantrouwen in de sector.

De algemeen gevolgde GOUDmijn indicators: NYSE Arca Gold Bugs Index (HUI) is 6,6% gezakt dit jaar, de Market Vectors Gold Miners ETF (NYSE ARCA: GDX ) staat op -3,3% . Als dit zo blijft voor 2014, dan is dit het 4e opeenvolgende jaar dat de GOUDmijnen een verlies optekenen.

Er zijn 4 argumenten die kunnen aangehaald worden waarom de bodem in de mijnsector nog niet bereikt is. We kunnen nu wel een tussentijdse bodem bereikt hebben, maar van een stevige bodem zoals die van 2008 kunnen we niet spreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Rusland kocht afgelopen maand meer dan 37 ton GOUD

De centrale bank van Rusland heeft in de maand september 1,2 miljoen troy ounce GOUD (ruim 37 ton) aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers die onlangs bekend werden gemaakt. De afgelopen vijftien jaar heeft de Bank of Russia nog niet eerder zoveel GOUD gekocht in één maand tijd, een opvallende constatering. Omgerekend naar de gemiddelde GOUDprijs in deze maand gaat het om een bedrag van ruim $1,5 miljard. Rusland blijft GOUD kopen ter diversificatie van haar valutareserves. Sinds 2005 heeft het land stelselmatig en bijna zonder onderbreking GOUD aan haar reserves toegevoegd, met als resultaat dat het land nu over een grotere GOUDvoorraad beschikt dan China.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Gaat het referendum over GOUD in Zwitserland het halen?

Over een maand mogen de Zwitsers via een referendum hun stem laten horen over het al dan niet terughalen van de volledige Zwitserse GOUDvoorraad. Ook mogen de Zwitsers aangeven of ze vinden dat het land haar GOUDvoorraad moet uitbreiden tot 20% van de totale reserves. De eerste prognose laat zien dat de meningen verdeeld zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$