Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 2261 tot 2265
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Gaat het referendum over GOUD in Zwitserland het halen?

Over een maand mogen de Zwitsers via een referendum hun stem laten horen over het al dan niet terughalen van de volledige Zwitserse GOUDvoorraad. Ook mogen de Zwitsers aangeven of ze vinden dat het land haar GOUDvoorraad moet uitbreiden tot 20% van de totale reserves. De eerste prognose laat zien dat de meningen verdeeld zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Capitulatie GOUDmijnen achter de rug

De Amerikaanse economie doet het goed; ze creëert gemiddeld 200.000 jobs per maand, de werkloosheid daalt, de economie is de 3e meest competitieve ter wereld en de groei ligt het hoogste van de meeste westerse landen. De keerzijde is echter de sterke dollar. Deze sterke dollar zet druk op de olieprijs en de GOUDprijs (en dus ook de GOUDmijnen).

Ook in 2011 zagen we dit al eens gebeuren. De vrees voor een groeivertraging in China en Europa zorgde voor een sterke dollar. Maar stimulansmaatregelen zorgde er voor dat de economische groei in deze werelddelen opnieuw aantrok.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Koop koper!

Op de Londense beurs is er een metaal die het bijzonder goed doet – en we praten hier niet over GOUD. Volgens een bericht van Bloomberg blijkt dat koper een hoge vlucht heeft genomen:”De grootste verbruiker van industriële metalen heeft een positief effect op de vraag ervan.”

Dat kan moeilijk anders: het Aziatisch land is goed voor 45% van de kopermarkt. Markit meldt bovendien dat de industrie op zich meer nood heeft aan het metaal: volgens de laatste peiling staat de PMI-index op 50,4, of een verhoging van 0,2.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hogere spotprijs moet GOUDmijnen nieuw leven inblazen

Mickey Fulp van de Mercenary Geologist website vertelt Mining Weekly dat de grondstofprijzen vlak noteren de laatste tijd. De US dollar is bijna 5% gestegen en GOUD bijna 10% gedaald, zelfs olie is serieus gezakt ondanks de geopolitieke onrusten.

Als gevolg van de vraag en aanbod dynamiek en doordat veel bedrijven mijnen hebben gesloten, al dan niet tijdelijk, zijn de werkingskosten ook flink gedaald. De leveringstijden zijn verkort en doordat veel mijnen zijn gesloten is het logisch dat de knowhow ook makkelijker en goedkoper in te huren is.

Fulp zegt dat de werkingskosten toch nog altijd hoog zijn. Olie noteert nog altijd aan de hoge kant. Hij voegt eraan toe dat het niet allemaal goed nieuws is wat er van de Amerikaanse economie komt. Het ziet er beter uit maar de groei is toch eerder aan de matige kant.  Niettemin, met de wereldeconomie die een matige groei kent, is de Amerikaanse dollar opnieuw uitgegroeid tot veilige haven.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

India haalde dit jaar 300 ton GOUD uit Zwitserland

India heeft in de maand september 58,5 ton GOUD uit Zwitserland geïmporteerd, waarmee het totaal over de eerste negen maanden van dit jaar op 305 ton GOUD uitkomt. Daarmee is India ... ...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$