Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 2266 tot 2270
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

India importeert 36% meer Zilver Baren

Import Zilver Baren India stijgt 36% in september 30 oktober 2014 in Zilver

Import Zilver Baren door India stijgen met 36% in september van dit jaar. Volgens de cijfers van Gems and Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) blijkt dat de import van Zilver Baren een sterke stijging laat zien. India is de grootste importeur van zilver ter wereld. In 2013 importeerde India 6125 ton zilver. Een stijging van 189% ten opzichte van 2012. De importheffing op GOUD heeft ervoor gezorgd dat veel Indiërs zilver kopen in plaats van GOUD. De importheffing op zilver is vorig tevens gestegen maar minder hard dan de importheffing op GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Er valt niets te verdienen met GOUD en zilver? Zeg dat nog een keer…!

Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft gisteren (eindelijk) het einde aangekondigd van de obligatiegekte die we kennen als QE3. Daarbovenop heeft ze gezegd dat ze de rente op het huidig laag niveau zal houden. Voorlopig toch.

Volgens Oliver Gross van Der Rohstoff-Anleger is het mogelijk dat het nulrentebeleid kan leiden tot een droom van een koopkans van GOUD. Op korte termijn, meent hij, zou een bodemprijs van 1 000 USD per ounce realiseerbaar zijn.

“De inverse relatie tussen aandelen en GOUD is niet nieuw. Die observatie is al gemaakt in 2011 toen de GOUDprijs piekte”, zegt Gross,”sindsdien is GOUD met meer dan 35% gedaald, terwijl S&P 500 met 70% is gegroeid.”

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Het nutteloze referendum over GOUD in Zwitserland

De bevolking van Zwitserland kan zich op 30 november een dag bemoeien met het beleid van de centrale bank. Via het referendum kan men zich uitspreken over de GOUDvoorraad van het land. Het valt te betwijfelen of dit referendum iets zal opleveren.

Bron: Beurs com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Alan Greenspan komt met een onverwachte plotselinge openbaring

Gister liet de gepensioneerde Alan Greenspan enkele opmerkelijke uitspraken los. Over de rol van GOUD hebben we hem nog niet eerder zo horen praten...

[must read]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Is GOUD overgewaardeerd of niet?

Is GOUD overgewaardeerd of is GOUD niet overgewaardeerd? Dit is blijkbaar een moeilijke vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Alles hangt namelijk samen met de manier waarop naar de GOUDmarkt wordt gekeken. Feit is in ieder geval dat de GOUDprijs niet echt van de grond komt.

Eigenlijk is er sprake van tegenstrijdige factoren op de markt. Aan de ene kant was er het bericht dat de ETFs, de fondsen die beursgenoteerd zijn en waarvan er een aantal rechtstreeks investeren in GOUD, opnieuw een in- in plaats van een outflow laten optekenen. Er zijn dus meer particuliere investeerders die GOUD kopen.

De interesse van de particuliere investeerders voor GOUD is zelfs bijna de grootste in twee jaar. Maar daar staan dan weer de cijfers van de World Gold Council tegenover. Deze organisatie berichtte dat de vraag naar GOUD in het 2de kwartaal op jaarbasis met 185 ton is gedaald. Het betreft de totale vraag, dus alle marktpartijen samen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$