Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2271 tot 2275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 november 2014

China stelt GOUDbeleggers nog iets langer op de proef

Vandaag heeft GOUD de kans gemist om zich te bewijzen. Op deze dag heeft het opnieuw een laagterecord gebroken.

Volgens MarketWatch heeft de GOUDprijs aan waarde 4,80 USD verloren en noteert het edele metaal aan 1 166,80 USD per ounce.

Dat is slecht nieuws voor GOUD: vorige week sloot het op 1 171,60 USD per ounce. Analisten hebben dat toen al het laagste niveau sinds 2010 genoemd. Dat de koers nu nóg lager staat heeft met een aantal dingen te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Rusland is momenteel de 3de GOUDproducent in de wereld

Wat appetijt naar GOUD betreft kunnen we nog altijd iets leren van de Russen. Die blijven namelijk maar GOUD kopen en dan hebben we het uiteraard over hun centrale bank. Eugen Weinberg, head of commodities research bij Commerzbank AG in Frankfurt, wijst er op dat hier niet echt sprake is van nieuwe feiten.

Het aankopen van GOUD kadert in een lange termijn strategie van Rusland, het land bouwt zijn voorraden stelselmatig op als diversificatie van zijn valutareserves. Die trend is in de afgelopen maanden nog sterker geworden gezien de afkeer die de Russen hebben gekregen van de dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

TA Special: Laat de GOUDmijnen nu niet links liggen!

Zoals te verwachten was, verschenen de afgelopen week een resem negatieve berichten over het GOUD en de GOUDmijnen in de financiële media. Het meest in het oog springende was het nieuws dat de Zwitsers een “reddingsactie” voor GOUD willen! Op 30 november stemmen de Zwitsers in een referendum dat minstens 20% van de balans van de Zwitserse centrale bank uit GOUD moet bestaan. Vanuit contrair standpunt vinden we dit een interessante uiting van negatief sentiment: want als iets moet gered worden, betekent het dat het in een weinig benijdenswaardige positie zit! En een negatief sentiment opent de deur voor een mogelijke trendommekeer.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 2 november 2014

GOUD en zilver report (Week 44)

De GOUDprijs zakte deze week van €971,57 naar €936,80 per troy ounce, een daling van niet minder dan 3,58%. De zilverprijs ging ging in een week tijd van €436,75 naar €414,50 per kilo, een verlies van 5,1%. De prijzen van beide edelmetalen zijn al tijden niet meer zo hard gedaald als afgelopen week, het gevolg van een samenloop van omstandigheden.

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 2 november 2014

GOUDprijs naar laagste niveau in 4 jaar

De GOUDprijs is verder gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2010. Investeerders laten het edelmetaal links liggen nu het duurder geworden is met de stijging van de dollar en minder nuttig als veilige belegging nu de aandelenmarkten in de plus gaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$