Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2276 tot 2280
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

GOUDimport India verdubbelde in derde kwartaal

India heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim twee keer zoveel GOUD geïmporteerd als in dezelfde periode van vorig jaar. Ook steeg de vraag naar juwelen aanzienlijk ten opzichte van Q3 2013, namelijk met 60%. Een daling van de GOUDprijs, een stabilisering van de roepie en de festivals in India droegen bij aan de stijgende vraag naar GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

GOUD is de slaaf van de Amerikaanse dollar

Het gaat niet goed met GOUDmijnaandelen en de schuldige is de Amerikaanse dollar, meent MarketWatch. Meer bepaald gaat het om de absurde relatie die er lijkt te bestaan tussen GOUD en de dollar.

David Govett van Marex Spectron verwoordt het zo:”De slaafse houding [van GOUD] is nadelig voor de GOUDmarkt. Als de positie van de dollar toch verandert, mogen we een piek verwachten.”

De laatste opmerking is niet noodzakelijk goed nieuws voor GOUD. Beleggers zouden een heropleving – hoe klein of hoe groot ook – zien als iets tijdelijk en een excuus zien om GOUDmijnaandelen te verkopen. Zo luidt althans het advies van Govett die ook aanwijzingen ziet dat de mijnaandelen zwaar worden geshort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

De bodem van bitcoin, val van roebel en Internet of Coins

In deze aflevering van Week van Bitcoin spreekt Tuur Demeester over de all-time high gisteren qua aantal trades op bitcoinexchanges. De technische bodem lijkt bereikt na heftige koersexplosie deze week. Tuur stipt ook zijn zorgen aan bij Russische roebel en de bubbel op de aandelenmarkt. Ook noemt hij de opmerkelijke uitspraak van Alan Greenspan over GOUD, dat het de enige currency is.

Joachim de Koning vertelt over zijn passie voor cryptocurrencies en hoe hij de blockchains ervan aan elkaar wil knopen via de Internet of Coins. Ook is hij bezig met het decentraliseren van landen en diensten via The Lands of Sheraga, en noemt vervoer als voorbeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

ISIS gaat de GOUDstandaard invoeren!

IS gaat de GOUDstandaard invoeren. De Islamitische Staat (IS) is van plan om een eigen munt in te voeren. Het zou gaan om massieve GOUDen en zilveren munten volgens berichten in de media. Op die manier keren ze terug naar de GOUDstandaard.

De IS is een soennitische jihadi organisatie en heeft in juni een “kalifaat” uitgeroepen in gebieden die het controleert in Irak en Syrië. De groep is een terroristische organisatie volgens de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Chinese GOUDkoorts neemt af

Ook in China is de GOUDkoorts wat afgenomen. Hoewel de GOUDprijs ook in China het laagste niveau in ruim vier jaar bereikt heeft staan koopjesjagers nog niet te springen om GOUD te kopen. Vergeleken met een jaar geleden daalde de vraag met 37%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$