Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2276 tot 2280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Inflatie of deflatie, GOUDprijs kan stijgen

De hyperinflationisten roepen al geruime tijd om inflatie, in de hoop dat die de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs zal doen stijgen. Het huidige economische beeld wijst echter allesbehalve op inflatie, eerder zien economen de kiemen van een deflatoire situatie gelegd worden.

De bekende Amerikaanse econoom Jim Rickards, schreef een boek onder de titel The Death of Money, waarin de strijd tussen deflatie en inflatie beschreven wordt. Volgens Rickards zal er één zekere winnaar uit die strijd komen en dat is het GOUD. In beide gevallen zal de GOUDprijs namelijk stijgen.

Een hogere GOUDprijs is de logica zelf in een inflatie-omgeving, het zal dan namelijk meer kosten om een troy ounce GOUD te kopen. In een deflatoire omgeving zal de GOUDprijs echter stijgen om die deflatie te breken. Rickards is er dan ook zeker van dat GOUD in eender welke omgeving kansen biedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

GOUD is een barbaars reliek uit vroeger tijden

De bekende econoom John Maynard Keynes heeft GOUD ooit omschreven als een barbaars reliek uit de oude tijd, iets waar de hedendaagse wereld eigenlijk geen enkele boodschap meer aan heeft. Keynes was een man die wist waarover hij sprak en dus zijn heel wat beleggers van vandaag geneigd om hem gelijk te geven.

De GOUDprijs, en hetzelfde geldt voor zilver, platina, palladium… heeft in het verleden altijd gereageerd wanneer de zaken er voor de traditionele assets zoals aandelen, obligaties enzovoort er niet zo gunstig uitzagen. Politieke instabiliteit, vrees voor inflatie, een zwakke dollar, het zijn allemaal factoren die de GOUDprijs kunnen stimuleren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

GOUDreserves Rusland weer verder toegenomen

GOUDreserves Rusland weer gestegen 19 november 2014 in GOUD

GOUDreserves Rusland zijn de laatste weken verder gestegen. In september van dit jaar kocht Rusland al 37,3 ton GOUD. Dat was de grootste GOUDaankoop door Rusland in 15 jaar tijd. Uit de laatste cijfers blijkt dat de GOUDreserves van Rusland de laatste weken verder zijn gestegen. Rusland neemt inmiddels positie nummer 5 in qua landen met de grootste GOUDreserves. De GOUDprijs daalde sinds eind september met 5,5% tot aan begin november. De dagen steeg de GOUDprijs binnen enkele dagen weer naar het niveau van eind september. Centrale banken lijken de nieuwe goldbugs te worden. Deze week werd bekend dat ook de ECB mogelijk GOUD kan gaan aankopen wanneer er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden ingezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Islamitische Staat geeft GOUDen en zilveren munten uit omwille van vertrouwen en symboliek

GOUD en zilver bieden geloofwaardigheid dat elke nieuwe regering nodig heeft. Je kan nog geen vertrouwen in een nieuwe overheid hebben, ze moet zich nog bewijzen. De islamitische Staat weet dat en keert daarom terug naar de GOUDstandaard. Vertrouwen in GOUD en zilver is er altijd. GOUD en zilver zijn de ideale munten voor een nieuwe staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

IMF prijst Greenspan

Alan Greenspan blijft een graag geziene gast. Vandaag was hij bij het IMF als Keynote speaker te gast in Washington. Hij werd geïntroduceerd door IMF directrice Lagarde als man die geen introductie nodig heeft. Nog voor zij aan die introductie toe kwam sprak zij al over statistieken aangaande GOUD. Helaas is Greenspan ‘s speech niet publiekelijk maar het zal ongeveer op hetzelfde neerkomen op wat hij eerder ook al aangaf. “GOUD is een valuta, geen enkele valuta, met inbegrip van de dollar kan er aan tippen.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$