Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 2276 tot 2280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Is GOUD het koopje van de eeuw?

Bij de lancering van de Shanghai International Gold Exchange op 19 september zei de gouverneur van de Chinese centrale bank, de heer Zhou Xiaochuan, dat GOUD een belangrijk en integraal onderdeel is van de Chinese financiële markt. China is momenteel de grootste producent, importeur en consument van GOUD ter wereld. De Chinese centrale bank zal deze trend mee ondersteunen op de Chinese GOUDmarkt.

Koos Jansen zei onlangs hier nog op dat dit ongezien is. Kan je voorstellen dat Mario Draghi of Janet Yellen komt vertellen dat GOUD een belangrijk en integraal onderdeel is van hun financiële markt? China is een slapende reus op de GOUDmarkt. Het heeft bijna $4 biljoen buitenlandse valuta op de rekening staan. Het is onwaarschijnlijk wat het hier mee kan doen:

Dit zijn cijfers om van te duizelen en ze lijken ongeloofwaardig. Maar deze onbalans kan niet blijven duren en wijst eerder in de richting van een onderwaardering van de GOUDprijs. De onbalans zal niet aangepast kunnen worden door meer GOUD te mijnen of door reserves te verplaatsen. Er is dus maar een manier om dit op te lossen en dat is een herwaardering van de GOUDprijs. Voor China is de malaise op de papieren GOUDmarkt dan ook het koopje van de eeuw.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Is Zilver het nieuwe GOUD

Zilver het nieuwe GOUD? De zilverprijs is sterk gedaald ten opzichte van GOUD. De GOUD/Zilver ratio is gestegen naar het hoogste punt in vijf jaar tijd. De ratio geeft aan met hoeveel ounces zilver je 1 ounce GOUD kunt kopen. Momenteel staat de GOUD/Zilver ratio op 1/70, dus met 70 ounce zilver koop je 1 ounce GOUD. De ratio GOUD/zilver komt met een verhouding van 1/11 uit de grond. Een hoge ratio geeft in feite aan dat zilver is ondergewaardeerd ten opzichte van GOUD.

Bron: analist.be
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Ebola uitbraak raakt vooral GOUDmijnbedrijven

Deutsche Bank heeft onlangs een rapport over de wereldwijde mijnsector naar buiten gebracht. Zij stellen hierin vast dat vooral GOUDmijnbedrijven kwetsbaar zijn door de uitbraak van het ebola virus. Mede daarom heeft Deutsche bank zijn taxaties voor een aantal mijnbouwbedrijven neerwaarts bijgesteld.

Deutsche Bank concludeert dat GOUDmijnbedrijven die actief zijn in de Afrikaanse regio waar ebola is uitgebroken het GOUDmijnbedrijf Rangold Resources het hardst geraakt zal worden. De productie van het bedrijf is namelijk gefocust op West en Centraal Afrika.

Nordgold en AngloGold Ashanti zitten volgens de analisten eveneens in een moeilijke positie, aangezien 57% en 53% van hun waarde afkomstig is van de geïnfecteerde regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

John Ing: Oorlog in GOUD versnelt terwijl Amerikaanse handelspartners vluchten uit de dollar

John Ing is President & CEO at Maison Placements Canada Inc. en heeft als gast het Chinese parlement toegesproken. Hij waarschuwt op King World News voor de valuta oorlog die de crisis nog zal verergeren.

De steigerende dollar kreeg vrijdag nog eens een duw van het beter dan verwachte banenrapport. Iedereen wil dollars hebben. Allemaal tekenen dat de Amerikaanse economie aan het aantrekken is. Dit heeft een negatief effect op GOUD. Er is een vlucht uit GOUD naar de dollar. Het ziet er naar uit dat het belangrijke $1180 niveau nog eens zal getest worden.  De Amerikaanse dollar index is geklommen naar een hoge 86. Dit weerspiegeld zich in een lage GOUDprijs en teleurstellende mijnaandelen. Ze blijven dalen.

Het technisch plaatje van de dollar index ziet er nu allesbehalve rooskleurig uit. Hij is overgekocht, zit ver boven de Bollinger band en zijn RSI daalt. Deze signalen duiden op een daling die er zit aan te komen.  De dollar is nu duidelijk aan de winnende hand in de monetaire oorlog met de andere munten maar de stijging loopt op zijn eind.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Oost-Europa lonkt naar mijnbedrijven om economie te stimuleren

Mijnbedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd geworden in Oost-Europa. De landen in de regio proberen steeds meer hun ertsen te gebruiken als een middel om uit het politiek moeras te komen en hun economieën aan de gang te krijgen. Dat meldt Gold Investing News.

In Oost-Europa zijn er immers genoeg verschillende grondstoffen te vinden, waaronder GOUD, die de brede sector terug tot leven kunnen wekken. De industrie die sinds de jaren ’90 grotendeels stilligt, heeft z’n tweede adem gevonden nu steeds meer bedrijven in het gebied op zoek gaan naar ontginningsopportuniteiten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$