Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2281 tot 2285
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

US Mint hervat verkoop Silver Eagle munten op 17 november

De US Mint zal vanaf 17 november weer bestellingen aannemen voor Silver Eagle beleggingsmunten. Op dat moment komt een nieuwe voorraad van 1 miljoen zilveren munten beschikbaar, zo maakte het munthuis onlangs bekend aan haar klanten.

De grote dalingen van de zilverprijs eerder deze maand zorgde voor een stormloop op zilveren munten als de Amerikaanse Silver Eagle, de Canadese zilveren Maple Leaf en de Oostenrijkse Philharmoniker. De US Mint werd verrast door de plotseling toegenomen vraag en was dan ook snel door haar voorraad munten heen. Het munthuis besloot tijdelijk geen nieuwe orders aan te nemen en de productie van de zilveren munten op te schalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Indiaas lichtfeest zorgt voor recordinvoer van GOUD. Overheid overweegt daarom hogere taksen

Het subcontinent dat dat we allemaal kennen als India wil het gevoerde GOUDbeleid wijzigen.

Dat beweert MineWeb. Of, liever gezegd, het land wil de invoerregels voor GOUD herzien. En, dat kan wel eens groot nieuws zijn voor beleggers: de gerucht is namelijk ontstaan op het moment dat India een recordhoeveelheid aan GOUD heeft gekocht.

Hoeveel precies?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Insiders kochten aandelen Barrick Gold

Aandelen Barrick Gold, het grootste GOUDmijnbedrijf ter wereld, zijn naar een twintig jaars dieptepunt gezakt. De daling van de GOUDprijs de afgelopen 3 jaar heeft de GOUDmijnaandelen geen goed gedaan. De aandelen van Barrick Gold noteerden in 2011 rond de $55 per aandeel. Sindsdien is de prijs van het aandeel met net geen 80% gedaald. Momenteel noteren aandelen Barrick Gold $11,60.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

GOUD wordt gestuurd door deze munt. Het is niet de dollar.

Hoe meer geld Japan print des te zwakker presteert GOUD. De zwakte van de Yen stuurt GOUD. De gelijkenis is treffend.

De gelijkenis tussen GOUD en de Japanse Yen is treffend met verhouding tot de dollar. De Yen heeft een rechtstreekse correlatie met GOUD. Hoe zwakker de Yen, hoe zwakker GOUD. Normaal wordt de zwakte van GOUD toegeschreven aan de sterke dollar. Een zwakke yen betekent een sterke dollar en dat impliceert een lage GOUDprijs. Het lijkt nu wel dat het de zwakte van de Yen is die de prijs van GOUD bepaalt.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011 november 11th, 2014 by Reinoud Bogert De prijzen van edelmetalen dalen al sinds 2011. GOUD bereikte in 2011 zijn hoogste koers op ongeveer $1900 per troy ounce. Sindsdien is de prijs gedaald naar het huidige niveau van $1156 per troy ounce. Voor zilver geldt ongeveer eenzelfde patroon maar de daling is veel sterker geweest. De zilverprijs bereikte ook in 2011 zijn hoogste punt van $48 per troy ounce maar is inmiddels terug gevallen naar $15,60 per troy ounce.

Inmiddels dalen de prijzen van edelmetalen al ruim 3,5 jaar. De GOUDprijs staat inmiddels 39% lager en noteert op het niveau van juli 2010. Zoals eerder genoemd is de zilverprijs veel harder gedaald. Zilver staat 68% lager dan de top van $48. Voor de mijnindustrie zijn de huidige prijzen dermate laag dat veel GOUD- en zilvermijnen verlieslatend zijn. Economisch is het winnen tegen de huidige prijzen van edelmetaal niet haalbaar. De meeste zilvermijnen hebben een kostprijs die boven de $17 per troy ounce ligt. Voor de GOUDmijnen geldt eigenlijk een zelfde verhaal. Naast de daling van de prijzen speelt de steeds lager wordende concentraties van GOUD en zilver in de grond een belangrijke rol. De daling is de olieprijs geeft wat lucht maar weegt niet op tegen de daling in de prijzen van beide edelmetalen. De mijnaandelen staan op de niveaus van rond 1991.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$