Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2286 tot 2290
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

World Gold Council ziet dalende vraag naar GOUD

De vraag naar GOUD daalde in het derde kwartaal naar 929 ton, het laagste volume in vijf jaar tijd. Hoewel de vraag naar GOUDen sieraden wereldwijd op peil bleef, daalde de vraag naar GOUDen munten en GOUDbaren. Ook GOUD-ETF's verliezen nog steeds aan populariteit. Centrale banken kochten in het derde kwartaal overigens nog steeds een substantiële hoeveelheid GOUD.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Analyse: De euro als nieuwe wereldmunt

Met de introductie van de euro wordt de dollar als ultieme wereldreservemunt uitgedaagd. De euro is een munt die de transitie mogelijk maakt naar een nieuw geldsysteem, waarin niet langer dollars maar fysiek GOUD de ultieme reserve is. Deze transitie zal gepaard gaan met een hyperinflatie in dollars en derivaten als papierGOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Schaarste GOUD en zilver het ergste sinds 10 jaar!

In het verleden las je enkel over een tekort aan zilver op gespecialiseerde websites, maar dat de US Mint nu al zonder zilver zit om de populaire munten Silver Eagle te slaan, haalde de hoofdpunten op CNBC en Reuters. Ondertussen neemt de schaarste GOUD en zilver toe en staat de GOFO voor GOUD op het meest negatieve punt sinds … 2001.

Het tekort aan fysiek zilver zal meer dan waarschijnlijk de premies voor fysiek zilver de hoogte doen inschieten, dat is namelijk wat er gebeurt als de fysieke markt zich afscheidt van de papieren markt. De zilverprijs staat het afgelopen jaar weer 30% lager terwijl de meeste andere metalen slechts kleine verliezen optekenen.

Opvallend is ook dat men de manipulatie van de GOUD- en zilvermarkt amper nog verbergt. De afgelopen 3 opeenvolgende dagen werd er voor $1,5 miljard futures gedumpt op de GOUDmarkt, iedere keer precies op hetzelfde moment; ’s nachts als de handel het dunste is. Iemand die de beste prijs wenst voor zijn verkopen, dumpt dit niet op de minst liquide momenten en ook niet 3 opeenvolgende dagen op exact hetzelfde moment.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Elliot Wave: GOUD zit in zijn 5de wave

GOUD en zilver zijn aan het uitbodemen. Volgens de technische analyse van

“Elliot Wave” zullen we op korte termijn een definitieve bodem zien. Dit zal dan het einde zijn van een vier-jarige neerwaartse trend die begonnen is in 2011. Dat jaar werd ook gekenmerkt door de top van zilver.

Technische analyse volgens “Elliot Wave” stelt dat we nu in wave 5 zitten. We zitten in de laatste wave, dit betekent dat er nog één daling aankomt. Er zijn sterke voor en tegenstanders van deze technische analyse die gebaseerd is op psychologische gedragingen van de mens. Je kan in deze theorie geloven of niet. Elke mening kan mee in overweging genomen worden om een besluit ten gronde te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Het grootste probleem voor GOUD is niet wat je denkt

Na een stijging maal 7 van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt">GOUDprijs in een stierenmarkt van 12 jaar, verkochten beleggers GOUD massaal in 2013 met de eerste daling in 13 jaar als gevolg. Ook dit jaar staat de GOUDprijs in het rood, na toch een goede start van het jaar. Is dit een episch boom en bust verhaal binnen een normale marktcyclus of een verandering van menselijk gedrag?

In 2011 raasde de GOUDprijs nog door naar $ 1.921,17 per ounce. Beleggers zochten massaal dekking tegen inflatie, zwakkere munten en monetaire onrust. Maar met de terugkeer van economische groei in de Verenigde Staten, stoomden aandelen omhoog en brokkelde de GOUDmarkt af.

Na een goed begin van 2014 door de tragere globale economische groei, de sell-off van de groeilanden en de opmars van geopolitieke spanningen bereikte de GOUDprijs een hoogste koers in maart van dit jaar. Nu staat de GOUDprijs weer op het laagste niveau van de laatste 4 jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$