Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 2291 tot 2295
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Waarom de vergrijzing onbetaalbaar is

Langer werken is nodig om de vergrijzing op te vangen. Alleen, de babyboomgeneratie en zij die geboren zijn in de jaren ’60 en ’70 voelen daar weinig voor. De onbetaalbaarheid van een systeem dat ten dode is opgeschreven…

Niet enkel langer werken is noodzakelijk, ook flexibeler werken is broodnodig. Oude werknemers blijven zitten in een GOUDen kooi terwijl ze hun loonbrief ieder jaar zien aandikken. Over de ambtenaren binnen overheidsorganisaties en semi-publieke bedrijven spreken we nog niet eens.

Slechts 40% van de 55-plussers is in België nog aan het werk. Laat het tot u doordringen: Meer dan de helft kapt er voor zijn/haar 55ste al mee. SD Worx berekende dat de kostprijs van 118.000 bruggepensioneerden in België neerkomt op 15 miljard euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

GOUDprijs naar hoogste niveau in vier weken

De GOUDprijs steeg vandaag naar het hoogste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich meer zorgen maken over de kracht van het economische herstel. Op het hoogste punt stond de GOUDprijs op €977,51 en $1.236,70 per troy ounce. Na een slechte septembermaand lijkt de GOUDprijs eindelijk weer wat op te krabbelen, gedreven door verschillende berichten over het zwakke herstel van de economie. In het laatste rapport van het IMF staat dat de economie vooral in de Eurozone zwak is, een bericht dat bevestigd wordt door teleurstellende cijfers over de Duitse economie.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Amerikanen kopen minder GOUD dan in 2008

Amerikanen hebben in 2013 minder beleggingsGOUD gekocht dan in 2008, het jaar waarop de financiële crisis uitbarstte. Kennelijk heeft de Amerikaanse bevolking bijzonder weinig interesse voor het edelmetaal. Het is opmerkelijk, omdat de vraag naar GOUD elders in de wereld wel is toegenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Moet Zwitserland binnenkort 1.500 ton GOUD kopen?

30 november wordt een uiterst belangrijke dag voor de GOUDmarkt. Net zoals het referendum in Schotland voor een aardverschuiving kon zorgen in Europa, zou een referendum in Zwitserland voor een aardverschuiving kunnen zorgen op de GOUDmarkt.

Op 30 november wordt er in Zwitserland een referendum gehouden over de rol van GOUD in hun financieel systeem. Indien er een “Ja” volgt, zal de Zwitserse centrale bank gedwongen worden om 20% van haar reserves aan te houden in fysiek GOUD. Vervolgens zal de Zwitserse centrale bank ook geen GOUD meer mogen verkopen.

Momenteel bezit de Zwitserse centrale bank nog zo’n 1.040 ton GOUD. Dit vertegenwoordigt 7,7% van de reserves. Als de Zwitserse centrale bank het aandeel GOUD moet optrekken naar 20% betekent dit dat ze de komende 5 jaar in totaal 1.500 ton GOUD zullen moeten kopen op de markt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$