Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2296 tot 2300
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

GOUDprijs op weg naar $1000,-?

De GOUDrijs is de afgelopen tijd fors gedaald. Momenteel noteert de GOUDprijs op $1.152,- per troy ounce. Is de GOUDprijs op weg nar $1000,-? De spotprijs zilver staat inmiddels op $15,60. Hierbij een update met interessante tweets en nieuws over GOUD en zilver.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Zilver zal vroeg of laat een comeback maken

De zilverprijs slaagt er al een tijdje niet meer in om een vuist te maken en dat is dan nog zacht uitgedrukt. In de afgelopen weken kregen zowel GOUD als zilver er opnieuw flink van langs. Wat er precies aan de hand is met zilver valt moeilijk uit te maken. Het vertrouwen van de investeerders in het metaal is in ieder geval ver zoek.

Bart Melek, head of commodity strategy bij TD Securities in Toronto, kan alleen maar vast stellen dat het sentiment zwak blijft. Blijkbaar verwachten veel deelnemers aan de markt dat de zilverprijs nog verder kan dalen. Melek gelooft dat de fundamentals onder het zilver op korte termijn eerder zwak zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

De meeste mensen sparen te weinig voor hun pensioen. Dit is de oplossing.

We leven langer dan vroeger, dat is goed nieuws. Maar dit wil ook zeggen dat we in onze loopbaan meer geld moeten sparen. De meeste financiële experts gaan er zelfs van uit dat je 70 % van je inkomen moet sparen voor tijdens je pensioen. De meeste gepensioneerden hebben dan ook een veel te kleine spaarpot als ze met pensioen gaan.

Wie te weinig geld spaart, heeft financiële stress op het moment dat je van je leven kan gaan genieten. Veel gepensioneerden hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen tijdens de GOUDen jaren van hun leven.

Wanneer je op pensioen gaat, dalen de inkomsten maar stijgen ook de uitgaven. Gepensioneerden zien de levenskosten niet alleen oplopen, maar geven ook meer geld uit aan gezondheidszorg. Het is dan ook een kwestie om zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor je pensioen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Een derde GOUDproductie met verlies verkocht

Ongeveer een derde van al het GOUD dat GOUDmijnen naar boven halen wordt op dit moment met verlies verkocht, zo bericht Bloomberg. De GOUDprijs zakte vorige week naar een dieptepunt van $1.137 per troy ounce. Dat is lager dan de all-in productiekosten van een aantal mijnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Wij hebben bewijs van manipulatie van de GOUDprijs

De GOUDprijs wordt op zijn minst beïnvloed en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is duidelijk dat er een manipulatie van de GOUDprijs is. Dit wil niet zeggen dat de manipulatoren verantwoordelijk zijn voor de prijsdaling van $1.900 naar $1.150, maar het wil wel zeggen dat toeval niet bestaat.

Op onderstaande grafiek kan je de beweging van de GOUDprijs zien van ’s morgens tot ’s avonds. Dit zijn de gemiddelde dagbewegingen van de laatste 5 jaren.

De rode cirkel laat de prijsbeweging zien op het moment dat Londen zijn dagelijkse prijs fixing doet, in de voormiddag en in de namiddag. Juist op deze momenten maakt de GOUDprijs de grootste bewegingen naar beneden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$