Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2296 tot 2300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Voorlopig nog geen einde aan stroom van slecht nieuws voor GOUD

MarketWatch meldt dat GOUD vandaag sterk is begonnen:”[Het metaal] bouwt verder op de grote sprong die het heeft gemaakt. Prijzen staan nu op het hoogste niveau sinds Halloween.”

Toch is dat niet meteen een reden voor GOUDbeleggers om een vreugdesprongetje te maken. De website meent dat de koersen op weekbasis nog steeds in het rood staan. Verleden vrijdag mag GOUD dan wel een klein beetje terrein hebben teruggewonnen, dat wil niet zeggen dat we van enig intrinsiek herstel kunnen spreken.

De (iets) hogere notering hebben beleggers immers aan het klein verlies van de Amerikaanse dollar te danken van vorige week. Bovendien zijn de institutionele beleggers ook niet echt helemaal overtuigd van het goede nieuws. Volgens hen zit er nog meer slecht nieuws aan te komen voor GOUD. Dat bewijst de massale vlucht uit het edele metaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Belangrijk steunniveau van Zilver moet standhouden

De spotprijzen van de edelmetalen blijven onder druk staan door de sterke dollar en het gebrek aan nieuws waar de financiële markten zich echt zorgen over kunnen maken. GOUD en zilver hebben het moeilijk. Zilver heeft ook altijd de neiging om op een meer volatiele manier de prijs van GOUD te volgen. Dit omdat zilver deel uitmaakt van een veel kleinere markt dan GOUD. Zilver is bekend om zijn dualiteit. Het is een edelmetaal dat verbruikt wordt in de industrie en het doet dienst als investment.

Zilver is vrijdag 4.3 % gestegen en is gesloten op een high van $ 16.3 en had een laagte bereikt van $ 15.3. Toch is het sentiment al enige tijd vrij negatief. en dat sentiment had ook deze week de overhand. Het zijn niet alleen de edelmetalen die dalen. Ook andere grondstoffen worden de laatste maanden steeds goedkoper. De olieprijs blijft maar dalen als gevolg van overproductie.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Nieuwe valuta ISIS in GOUD, zilver en koper

ISIS is van plan om een nieuwe valuta te introduceren op basis van GOUDen, zilveren en koperen munten. De nieuwe valuta van ISIS is “zuiver gewijd aan God” en moet moslims weghalen uit het “globale economische systeem dat is gebaseerd op satanische woeker“, aldus een statement. Er zullen twee GOUDen munten, drie zilveren munten en 2 koperen munten in omloop komen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

GOUD en zilver report (Week 46)

Dankzij een krachtige rally in GOUD en zilver wisten beide edelmetalen de week met winst af te sluiten. Speculanten die short waren op GOUD vonden het blijkbaar een goed moment om wat posities af te wikkelen en GOUD terug te kopen. Een andere mogelijke verklaring voor de stijgende GOUDprijs is het plan van ISIS om GOUDen en zilveren munten in omloop te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Efficiënte GOUDmijnen worden beloond in dit nieuwe fonds

GOUD is normaal veilige haven. Als je kijkt naar de huidige toestand in de wereld zou GOUD moeten stijgen. Er zijn de geologische spanningen in Oekraïne, Syrië, en Ebola in Afrika, maar de invloed op GOUD blijft minimaal.

De meest recente piek van GOUD was $ 1340 per ounce op 9 juli. Toen is de prijs gedaald met 8% of tot $ 1.233. Dat is nog niks in vergelijking met de GOUDmijnen. De meest bekende en traditionele GOUDmijnen index ETF “GDX” noteerde een daling van 24,7% in dezelfde periode.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$