Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 2306 tot 2310
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

World Gold Council beklaagt zich over Indiase GOUDmarkt

Volgens de World Gold Council (WGC) moet India meer doen om GOUD economisch aan te wenden, zo schrijft de Times of India. Hoewel er veel GOUD aanwezig is in India levert het edelmetaal volgens de WGC te weinig werkgelegenheid en handel op. Er is naar schatting 22.000 ton privaat GOUD in handen van de Indiase bevolking en in Indiase tempels, edelmetaal dat voornamelijk in de vorm van sieraden bewaard wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Rick Rule: Blijf sterk geloven in GOUD

Rick Rule is zakenpartner van Eric Sprott en blijft sterk geloven in GOUD vertelt hij aan King World News.

De huidige zwakte van GOUD is enkel te danken aan de sterke dollar. De sterke dollar is op dit moment overdreven als je ziet waarop hij gebaseerd is.

In deze tijden moet je tegen de stroom in durven gaan, tegendraads zijn. We zijn nu slachtoffer van de korte termijn. Op lange termijn zullen wij vooral de begunstigden zijn. De situatie zal omkeren in het voordeel van GOUD.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Opnieuw een tik voor GOUD

De afgelopen week kabbelde de GOUDprijs tussen $1205 en $ 1235. Vrijdag echter zakte de GOUDprijs door $ 1200 en zakte verder weg tot $ 1190 per ounce. De beter dan verwachte banencijfers uit de VS zorgde dat de investeerders in grote getalen de aandelenmarkten instapten en GOUD de rug toekeerden. Het was voor het eerst sinds 2008 dat het werkloosheidscijfer onder de 6% noteerde (5,9%). Dow Jones haalde hoge cijfers en ook in Europa trokken aandelenmarkten aan. Geen goed teken voor GOUD, terwijl er alom aanwezige spanningen nadrukkelijk aanwezig zijn. De veilige haven die GOUD altijd was, wordt vooralsnog niet aangewend. GOUD lijkt een belangrijk steunpunt $ 1180 te gaan testen.

[...]

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Olie 20 procent goedkoper dan in juni

Beleggers vrezen dat de vraag naar het zwarte GOUD nog verder zal dalen door het matige economische herstel, terwijl het aanbod alleen maar toeneemt. Amerikaanse olie en Brentolie kostten beide 20 procent minder dan in juni van dit jaar. Brentolie werd bovendien voor het eerst sinds juni 2012 voor minder dan 90 dollar per vat verhandeld.

Het termijncontract voor de levering van Amerikaanse olie in november daalde 1,8 procent tot 85,77 dollar per vat, de laagste prijs sinds december 2012. Het identieke contract voor Brentolie daalde ook 1,8 procent, tot 89,76 dollar per vat.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

GOUDprijs daalde niet in iedere valuta

De laatste maanden is de GOUDprijs behoorlijk gedaald, vooral in dollars. Maar hoe ontwikkelt de GOUDprijs zich in andere valuta? Hollandgold pakte de cijfers erbij en maakte een overzicht van het rendement op GOUD in 2014. Aan de hand van cijfers van de World Gold Council vergeleken we de GOUDkoers van 3 oktober met die van 1 januari 2014.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$