Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2306 tot 2310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Koop koper!

Op de Londense beurs is er een metaal die het bijzonder goed doet – en we praten hier niet over GOUD. Volgens een bericht van Bloomberg blijkt dat koper een hoge vlucht heeft genomen:”De grootste verbruiker van industriële metalen heeft een positief effect op de vraag ervan.”

Dat kan moeilijk anders: het Aziatisch land is goed voor 45% van de kopermarkt. Markit meldt bovendien dat de industrie op zich meer nood heeft aan het metaal: volgens de laatste peiling staat de PMI-index op 50,4, of een verhoging van 0,2.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hogere spotprijs moet GOUDmijnen nieuw leven inblazen

Mickey Fulp van de Mercenary Geologist website vertelt Mining Weekly dat de grondstofprijzen vlak noteren de laatste tijd. De US dollar is bijna 5% gestegen en GOUD bijna 10% gedaald, zelfs olie is serieus gezakt ondanks de geopolitieke onrusten.

Als gevolg van de vraag en aanbod dynamiek en doordat veel bedrijven mijnen hebben gesloten, al dan niet tijdelijk, zijn de werkingskosten ook flink gedaald. De leveringstijden zijn verkort en doordat veel mijnen zijn gesloten is het logisch dat de knowhow ook makkelijker en goedkoper in te huren is.

Fulp zegt dat de werkingskosten toch nog altijd hoog zijn. Olie noteert nog altijd aan de hoge kant. Hij voegt eraan toe dat het niet allemaal goed nieuws is wat er van de Amerikaanse economie komt. Het ziet er beter uit maar de groei is toch eerder aan de matige kant.  Niettemin, met de wereldeconomie die een matige groei kent, is de Amerikaanse dollar opnieuw uitgegroeid tot veilige haven.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

India haalde dit jaar 300 ton GOUD uit Zwitserland

India heeft in de maand september 58,5 ton GOUD uit Zwitserland geïmporteerd, waarmee het totaal over de eerste negen maanden van dit jaar op 305 ton GOUD uitkomt. Daarmee is India ... ...

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Zwitserland exporteert honderden tonnen GOUD naar Azië

Zwitserland heeft dit jaar al honderden tonnen fysiek GOUD geëxporteerd naar India, Hong Kong, China, Singapore, Maleisië en Thailand. De Aziatische GOUDkoorts is nog niet gestopt, zoals de cijfers van de Zwitserse douane laten zien.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Chinezen op overnamepad in GOUDmijnsector

Het Chinese staatsbedrijf Shandong Zhaojin Group voert gesprekken met diverse GOUDmijnen in Australië en Noord-Amerika.  Het bedrijf is op overnamepad gegaan, nu de waarderingen van GOUDmijnen wereldwijd onder druk staan. Chinezen hebben de afgelopen jaren wereldwijd aandelen in GOUDmijnen gekocht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$