Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 2321 tot 2325
Bron: analist.be
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Ebola uitbraak raakt vooral GOUDmijnbedrijven

Deutsche Bank heeft onlangs een rapport over de wereldwijde mijnsector naar buiten gebracht. Zij stellen hierin vast dat vooral GOUDmijnbedrijven kwetsbaar zijn door de uitbraak van het ebola virus. Mede daarom heeft Deutsche bank zijn taxaties voor een aantal mijnbouwbedrijven neerwaarts bijgesteld.

Deutsche Bank concludeert dat GOUDmijnbedrijven die actief zijn in de Afrikaanse regio waar ebola is uitgebroken het GOUDmijnbedrijf Rangold Resources het hardst geraakt zal worden. De productie van het bedrijf is namelijk gefocust op West en Centraal Afrika.

Nordgold en AngloGold Ashanti zitten volgens de analisten eveneens in een moeilijke positie, aangezien 57% en 53% van hun waarde afkomstig is van de geïnfecteerde regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

John Ing: Oorlog in GOUD versnelt terwijl Amerikaanse handelspartners vluchten uit de dollar

John Ing is President & CEO at Maison Placements Canada Inc. en heeft als gast het Chinese parlement toegesproken. Hij waarschuwt op King World News voor de valuta oorlog die de crisis nog zal verergeren.

De steigerende dollar kreeg vrijdag nog eens een duw van het beter dan verwachte banenrapport. Iedereen wil dollars hebben. Allemaal tekenen dat de Amerikaanse economie aan het aantrekken is. Dit heeft een negatief effect op GOUD. Er is een vlucht uit GOUD naar de dollar. Het ziet er naar uit dat het belangrijke $1180 niveau nog eens zal getest worden.  De Amerikaanse dollar index is geklommen naar een hoge 86. Dit weerspiegeld zich in een lage GOUDprijs en teleurstellende mijnaandelen. Ze blijven dalen.

Het technisch plaatje van de dollar index ziet er nu allesbehalve rooskleurig uit. Hij is overgekocht, zit ver boven de Bollinger band en zijn RSI daalt. Deze signalen duiden op een daling die er zit aan te komen.  De dollar is nu duidelijk aan de winnende hand in de monetaire oorlog met de andere munten maar de stijging loopt op zijn eind.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Oost-Europa lonkt naar mijnbedrijven om economie te stimuleren

Mijnbedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd geworden in Oost-Europa. De landen in de regio proberen steeds meer hun ertsen te gebruiken als een middel om uit het politiek moeras te komen en hun economieën aan de gang te krijgen. Dat meldt Gold Investing News.

In Oost-Europa zijn er immers genoeg verschillende grondstoffen te vinden, waaronder GOUD, die de brede sector terug tot leven kunnen wekken. De industrie die sinds de jaren ’90 grotendeels stilligt, heeft z’n tweede adem gevonden nu steeds meer bedrijven in het gebied op zoek gaan naar ontginningsopportuniteiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Geeft Frankrijk startschot voor fors hoger GOUD?

Hyperinflatie en schuld zijn meestal de hoofdredenen die je hoort als de GOUDkevers het hebben over hogere GOUDprijzen.  Geschiedkundig klopt dit alvast niet.

De recente daling heeft alles te maken met een sterke dollar en GOUD leent zich als zeer liquide markt, het is makkelijk om in en uit te stappen. Voor de langere termijn is er geen enkele reden te bedenken waarom deze lage prijs zal aanhouden.  De fundamenten voor een hogere prijs zijn er nog altijd.

Historisch gezien zijn Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Zimbabwe, koloniaal Amerika en het Romeinse rijk landen die als voorbeeld kunnen dienen om te bewijzen dat het niet altijd de schuld is die gezorgd heeft voor fors hogere GOUDprijzen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

GOUDprijs zakt naar dieptepunt dit jaar

GOUD daalt naar het laagste punt in 2014. Afgelopen week daalde de prijs van GOUD 2,4% en kwam daarmee onder het niveau van $1200 te staan. Dit jaar begon goed voor beleggers in GOUD. De GOUDprijs steeg in de eerste 10 weken van dit jaar met 14,6% naar $1382,30 per troy ounce. Na deze top daalde GOUD naar het niveau van $1245 begin juni om vervolgens weer te stijgen naar de $1338 begin juli. Vanaf dat prijsniveau heeft GOUD de winst over 2014 volledig verloren en staat de prijs inmiddels onder de prijs waarop we vorig sloten ($1205,90).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$