Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2321 tot 2325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Dollar kan vroeg of laat van voetstuk tuimelen

Op 15 augustus 1971, een rustige zondagavond, zette de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon op televisie zijn New Economic Policy uiteen. Die was er op de eerste plaats op gericht om de economie van de U.S. de gevolgen van de oorlog in Vietnam te helpen verteren. Een aantal maatregelen werden meteen van kracht.

Nixon kondigde onder andere een prijzencontrole aan, een scherpe verhoging op de import van buitenlandse producten en het verbod om dollars in GOUD om te zetten. De maatregelen waren op zijn zachtst gezegd omstreden maar uiteindelijk had de president weinig andere keuzemogelijkheden want het land verkeerde in crisis.

Op de forexmarkten werd de dollar onder vuur genomen vanwege de hoge kosten verbonden aan de oorlog in Vietnam. Het vertrouwen in de Amerikaanse munt was ver zoek en Nixon overdreef geenszins wanneer hij verklaarde dat extreme maatregelen zonder meer noodzakelijk waren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Alan Greenspan: “geen enkele valuta kan tippen aan GOUD

Onze vriend Alan Greenspan heeft de voorbije dagen enkele uitspraken gedaan over GOUD die heel interessant zijn.

Greenspan kan nu een stuk vrijer spreken. Als voorzitter van de Fed kan je niet zomaar je mening geven over alles en nog wat. Maar vandaag kan hij dat wel.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Wat de meeste Beleggers niet weten

GOUDprijs in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in GOUD

GOUDprijs in andere valuta presteert best goed dit jaar. Wanneer je berichten leest in de media dan heeft de GOUDprijs het niet best gedaan. De gemiddelde belegger weet dat de GOUDprijs is gedaald maar dit is niet helemaal waar. Als belegger in de Eurozone weeg je je vermogen in Euro’s. Interessant om te inventariseren wat de GOUDprijs heeft gepresteerd in de belangrijkste valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Op zoek naar een nieuw financieel systeem

We gaan even terug naar 1973 toen het Bretton Woods internationaal monetair systeem werd opengebroken. Er werden allerlei redenen daarvoor opgegeven maar de belangrijkste was toch dat de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de bondgenoten mee wou laten opdraaien voor de kosten van de Vietnam oorlog.

Die hadden daar weinig oren naar en dus koos Nixon maar voor een andere oplossing om zijn doel te bereiken. Dollar en GOUD werden van elkaar losgekoppeld en dat had tot gevolg dat de Amerikaanse centrale bank naar willekeur dollars begon te drukken. Want de koppeling met het GOUD was er niet meer.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Russische GOUDmijnen verkopen GOUD aan centrale bank

De centrale bank van Rusland heeft dit jaar meer GOUD moeten kopen van de binnenlandse GOUDmijnsector, zo schrijft Reuters. Normaal gesproken wordt een groot deel van het GOUD via Russische banken verkocht aan banken elders in de wereld, maar door de Westerse sancties tegen Rusland zijn banken terughoudender geworden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$