Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 2326 tot 2330
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Verhoging BTW op Zilver raakt munthuis Oostenrijk

BTW op zilver en lagere prijzen voor GOUD en zilver raken het Oostenrijkse Munthuis de Austrian Mint. Het Munthuis verwacht een daling van maar liefst 47% in de verkoop van edelmetaal. Het munthuis uit Oostenrijk brengt de populaire Wiener Philharmoniker uit in de zilveren en de GOUDen variant. De GOUDen Wiener Philharmoniker was in 1992, 1995 en in 1996 de best verkopende GOUDen beleggingsmunt. De GOUDen variant wordt sinds 1989 geproduceerd. De zilveren Wiener Philharmoniker is in 2008 geïntroduceerd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Alan Greenspan: Valuta zijn geen substituut voor GOUD

In een ingezonden stuk voor Foreign Affairs schrijft voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan over de GOUDmarkt en over de razendsnelle opmars van China. In zijn stuk geeft hij aan dat centrale banken een GOUDreserve aanhouden, omdat ze weten dat het de ultieme verzekering is in een valutacrisis. Lees het volledig vertaalde artikel op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Onderschat men de factor China op de GOUDmarkt?

Het is niet verstandig om de ontwikkelingen op de Chinese GOUDmarkt te negeren, dat zeggen verschillende analisten van de GOUDmarkt. De Chinese autoriteiten begrijpen als geen ander het belang van GOUD als investering en als dekking voor een toekomstige munt. De ontwikkelingen op de Chinese GOUDmarkt zijn dan ook uiterst positief op lange termijn.

Op 18 september lanceerde “The International Board of the Shanghai Gold Exchange” de eerste handelssessie waarbij ook buitenlandse investeerders toegang kregen tot de Chinese GOUDmarkt. Volgens berichten zijn er niet minder dan 40 geïnteresseerden om actief te handelen op deze nieuwe GOUDbeurs, waaronder HSBC, Goldman Sachs, Deutsche Bank, UBS, Citigroup…

Er worden 3 soorten GOUDbaren verhandeld: baren van 100 gram of 1 kg met een puurheid van 99,99% en baren van 12,5 kg met een puurheid van 99,95%. Internationale handelaars kunnen deze baren aan- en verkopen via een netwerk van kluizen. In tegenstelling tot de Amerikaanse Comex gaat het hier dus over fysiek GOUD en geen GOUD contracten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Kan de Fed een stijging van de GOUDprijs afremmen?

Op de Amerikaanse beurzen wordt met een waakzaam oog richting de Amerikaanse centrale bank gekeken. De Fed heeft namelijk in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven dat de rente binnen afzienbare tijd opgetrokken kan worden. Die afzienbare tijd zou zich ergens in de loop van volgend jaar situeren.

Natuurlijk hebben de markten alle tijd van de wereld om zich voor te bereiden op een stijging van de rente, maar toch zijn er hier en daar alarmbelletjes gaan rinkelen. Hoe gaan de industrial metals bijvoorbeeld reageren op een stijging van de rente? De kans bestaat namelijk dat de economie gaat vertragen.

Zelfde vraag voor het GOUD. Algemeen wordt aangenomen dat hogere rentevoeten en gestegen GOUDprijzen onmogelijk hand in hand kunnen gaan. Wanneer de rente stijgt worden vastrentende waarden opnieuw interessant als alternatief en dat kan een mogelijke stijging van de GOUDprijs in de weg staan.

Ook de GOUDhandelaren houden dus nauwlettend in de gaten wat de Fed zegt en doet. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, laat zich echter daardoor niet afschrikken. De hogere rente kan de dollar natuurlijk een duwtje in de rug geven maar daar ligt Ross niet echt wakker van. Hij gelooft niet in een grote correctie voor het GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Singaporese overheid verlaagt belastingen op edele metalen

Gisteren heeft de beurs van de Aziatische stadstaat Singapore haar ambitie bevestigd dat ze een wereldreikende speler wil zijn voor fysieke GOUDbeleggers. Dat heeft Businessweek gemeld. Het zogenaamde kilobar-contract geldt voor 25 kilo GOUD met een puriteit van 99,99%.

De dienst moet volgende maand van start gaan. Op de beurs Shanghai Gold Exchange kon je al vanaf 18 september al fysiek GOUDd verhandelen. Daar komt binnenkort dus Singapore bij. “De lancering van het contract in Singapore”, zegt Albert Cheng,”is een lancering van het belang van Azië voor de wereldwijde GOUDmarkt.”

GOUD dat bestemd is voor onmiddellijke levering stevent af op het eerste kwartaalverlies, op een moment wanneer de Verenigde Staten (VS) de interestvoeten wil verhogen. Volgens Businessweek verlaagt dat de aantrekking van GOUD als een manier om het vermogen veilig te stellen. Volgens cijfers van Bloomberg is de GOUDprijs in Singapore met 8,1% gedaald sinds juni.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$