Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2326 tot 2330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Er valt niets te verdienen met GOUD en zilver? Zeg dat nog een keer…!

Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft gisteren (eindelijk) het einde aangekondigd van de obligatiegekte die we kennen als QE3. Daarbovenop heeft ze gezegd dat ze de rente op het huidig laag niveau zal houden. Voorlopig toch.

Volgens Oliver Gross van Der Rohstoff-Anleger is het mogelijk dat het nulrentebeleid kan leiden tot een droom van een koopkans van GOUD. Op korte termijn, meent hij, zou een bodemprijs van 1 000 USD per ounce realiseerbaar zijn.

“De inverse relatie tussen aandelen en GOUD is niet nieuw. Die observatie is al gemaakt in 2011 toen de GOUDprijs piekte”, zegt Gross,”sindsdien is GOUD met meer dan 35% gedaald, terwijl S&P 500 met 70% is gegroeid.”

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Het nutteloze referendum over GOUD in Zwitserland

De bevolking van Zwitserland kan zich op 30 november een dag bemoeien met het beleid van de centrale bank. Via het referendum kan men zich uitspreken over de GOUDvoorraad van het land. Het valt te betwijfelen of dit referendum iets zal opleveren.

Bron: Beurs com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Alan Greenspan komt met een onverwachte plotselinge openbaring

Gister liet de gepensioneerde Alan Greenspan enkele opmerkelijke uitspraken los. Over de rol van GOUD hebben we hem nog niet eerder zo horen praten...

[must read]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Is GOUD overgewaardeerd of niet?

Is GOUD overgewaardeerd of is GOUD niet overgewaardeerd? Dit is blijkbaar een moeilijke vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Alles hangt namelijk samen met de manier waarop naar de GOUDmarkt wordt gekeken. Feit is in ieder geval dat de GOUDprijs niet echt van de grond komt.

Eigenlijk is er sprake van tegenstrijdige factoren op de markt. Aan de ene kant was er het bericht dat de ETFs, de fondsen die beursgenoteerd zijn en waarvan er een aantal rechtstreeks investeren in GOUD, opnieuw een in- in plaats van een outflow laten optekenen. Er zijn dus meer particuliere investeerders die GOUD kopen.

De interesse van de particuliere investeerders voor GOUD is zelfs bijna de grootste in twee jaar. Maar daar staan dan weer de cijfers van de World Gold Council tegenover. Deze organisatie berichtte dat de vraag naar GOUD in het 2de kwartaal op jaarbasis met 185 ton is gedaald. Het betreft de totale vraag, dus alle marktpartijen samen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Ziehier een van de vreemdste verhalen in de financiële geschiedenis

Ziehier een van de vreemdste verhalen in de financiële geschiedenis, een Amerikaanse regering die liegt over duizenden tonnen denkbeeldig GOUD, illegale overschrijvingen en leningen van in totaal 15 biljoen USD. Deze video (op SDB) van Hogerhuislid Lord James of Blackheath is op zich al opzienbarend.

Wat erin echter niet duidelijk wordt is waar het geld vandaan komt, al toont Lord Blackheath duidelijk aan dat men zijn best heeft gedaan om te verklaren dat het afkomstig was v an GOUDreserves in Brunei – GOUDreserves die nooit hebben bestaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$