Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 2336 tot 2340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

GOUD en China: wat is het verband tussen beiden?

Er is al veel te doen geweest over de manipulatie van de GOUDmarkt zonder dat iemand precies weet wat er aan de hand is. We mogen gerust stellen dat de edelmetalen maar geen vuist meer kunnen maken, in tegenstelling tot de eerder dit jaar enkele andere edelmetalen als platina en palladium. Maar die leven in een eigen universum dat er heel anders uitziet dan dat van GOUD en zilver.

Voor de manipulatie van de bullion market wordt een beschuldigende vinger uitgestoken richting de grootbanken. Het kunnen inderdaad alleen maar grote verkooporders van de grootbanken zijn die de prijs beletten om door te stijgen tot niveaus die voor de doorsnee investeerder meer acceptabeler zijn.

Maar eigenlijk heeft niemand zich afgevraagd waarom de grootbanken de GOUDmarkt afremmen. Of toch, er is een geval bekend van een bank die de prijs manipuleerde om zichzelf te bevoordeligen en een klant te benadelen. Het betreft de Britse bank Barclays die daarvoor ook werd gestraft. Andere feiten zijn voorlopig echter niet bekend.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Winning van GOUD steeds kostbaarder

De afgelopen jaren zijn er gigantische bedragen geïnvesteerd in het vinden van nieuwe GOUDreserves, maar het rendement van al deze inspanningen was teleurstellend. Het aantal grote ontdekkingen loopt al jaren terug, wat ook de stijgende kostprijs voor GOUD verklaart. De gemiddelde productiekosten zijn nu al hoger dan de actuele GOUDprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

GOUD en de kotsende kameel

Technisch analisten hebben het misschien al eerder waargenomen. In de GOUDmarkt is overduidelijk sprake van een kotsend kameel patroon. We weten nog niet of dat positief of slechts nieuws is voor GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Paul Tudor Jones: commodities dalen tot het jaar 2020

De mensen die de afgelopen drie jaar geïnvesteerd hebben in commodities zullen niet blij terug kijken op deze periode. De afgelopen drie jaar hebben de commodities immers flink waarde moeten inleveren en niemand durft te zeggen of daar binnenkort een einde aan komt.

De GOUDkevers hebben natuurlijk de goede hoop dat we binnenkort van richting gaan veranderen. De GOUDprijs heeft immers voor de derde keer steun gevonden rond koers 1180 en een oud gezegde luidt: ‘driemaal is scheepsrecht’. Vanuit dat oogpunt mogen de GOUDkevers dus inderdaad hopen op een trenddraai.

Een analist die wat minder enthousiast is over de commodities is Paul Tudor Jones. In Amerika wordt er graag geluisterd naar deze man, want in het verleden heeft hij al meerdere keren het gelijk aan zijn zijde gehad.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Heb je belegd in GOUD?! Stap er dan nu onmiddellijk uit!

Greg Guenthner van Rude Awakening stelt het wel heel erg bont: "Koop geen GOUD! Doe dat niet!" De reden daarvoor is dat het veel te vroeg is om GOUD te kopen: volgens Guenthner zal de prijs van GOUD nog veel verder dalen.

Hij beweert dat GOUD de slechtste investering is die je op dit moment kan maken: "In de volgende weken zal het noteren aan prijzen die niet meer zijn gezien sinds 2009. (...) Beleg niet in GOUD. Als je dat al hebt gedaan, stap er dan nu uit."

Je kan je dus afvragen waarom hij zo'n aversieve houding heeft aangenomen. De reden is simpel: "GOUD is een grondstof dat net zoals eender welk andere belegging onderhevig is aan handelscycli". Zijn premisse dat het metaal zijn bodem nog niet heeft bereikt, ligt aan de basis van zijn redenering.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$