Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 2336 tot 2340
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Stop je geld in GOUD, zegt orakel Greenspan

Al eerder op Beurs.com:

Terwijl zijn ex-collega’s bij de Fed een belangrijke mededeling deden, kwam oud-bankpresident Alan Greenspan met een aantal opmerkelijke uitspraken.

Je kunt je geld het beste beleggen in GOUD. Met dat verrassende stukje beleggingsadvies kwam Greenspan woensdag in het nieuws. GOUD behoudt immers waarde, buiten overheidsbeleid om, zei Greenspan. Want over de wereldeconomie, en beleidsinstrumenten om die te beïnvloeden, toonde hij zich bepaald niet optimistisch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Rusland bouwt GOUDreserves verder uit

Terwijl de investeerders vaak niet goed weten van welk hout pijlen te maken, met het GOUD hebben de centrale banken daar duidelijk minder last van. De meeste centrale banken blijven in rustig tempo hun GOUDvoorraden verder uitbouwen. Het grootste raadsel is natuurlijk de Chinese centrale bank, want niemand weet wat die eigenlijk doet.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

India importeert 36% meer Zilver Baren

Import Zilver Baren India stijgt 36% in september 30 oktober 2014 in Zilver

Import Zilver Baren door India stijgen met 36% in september van dit jaar. Volgens de cijfers van Gems and Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) blijkt dat de import van Zilver Baren een sterke stijging laat zien. India is de grootste importeur van zilver ter wereld. In 2013 importeerde India 6125 ton zilver. Een stijging van 189% ten opzichte van 2012. De importheffing op GOUD heeft ervoor gezorgd dat veel Indiërs zilver kopen in plaats van GOUD. De importheffing op zilver is vorig tevens gestegen maar minder hard dan de importheffing op GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Er valt niets te verdienen met GOUD en zilver? Zeg dat nog een keer…!

Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft gisteren (eindelijk) het einde aangekondigd van de obligatiegekte die we kennen als QE3. Daarbovenop heeft ze gezegd dat ze de rente op het huidig laag niveau zal houden. Voorlopig toch.

Volgens Oliver Gross van Der Rohstoff-Anleger is het mogelijk dat het nulrentebeleid kan leiden tot een droom van een koopkans van GOUD. Op korte termijn, meent hij, zou een bodemprijs van 1 000 USD per ounce realiseerbaar zijn.

“De inverse relatie tussen aandelen en GOUD is niet nieuw. Die observatie is al gemaakt in 2011 toen de GOUDprijs piekte”, zegt Gross,”sindsdien is GOUD met meer dan 35% gedaald, terwijl S&P 500 met 70% is gegroeid.”

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Het nutteloze referendum over GOUD in Zwitserland

De bevolking van Zwitserland kan zich op 30 november een dag bemoeien met het beleid van de centrale bank. Via het referendum kan men zich uitspreken over de GOUDvoorraad van het land. Het valt te betwijfelen of dit referendum iets zal opleveren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$