Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 2341 tot 2345
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

De COMEX is niet belangrijk

De reputatie van de GOUD- en zilvermarkt is niet zo best, omdat er vaak verhalen verteld worden die achteraf onjuist blijken te zijn. Momentsintrading maakte een treffende compilatie van alle verhalen over een default op de Comex. Kijk en huiver..

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Chinezen wachten daling GOUDprijs af

De daling van de ‪GOUDprijs van afgelopen week heeft in China nog niet gezorgd voor een sterke toename in de vraag naar GOUD, zo bericht Reuters. Vorig jaar april veroorzaakte een grote daling van de GOUDprijs een run op fysiek GOUD op de Chinese markt, met stijgende premies tot gevolg.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

GOUDvoorraad JPMorgan daalt 41% in week tijd

GOUDvoorraad van JP Morgan is afgelopen week met maar liefst 41% gedaald. De GOUDvoorraad op de COMEX zakte in een maand tijd met ruim 10%. Het grootste deel van deze daling kwam vanuit de GOUDvoorraad van JP Morgan. De GOUDprijs daalde in de afgelopen maand met 3,3%. Beleggers op de COMEX kozen fysiek GOUD voor hun papieren contracten. De daling van de GOUDprijs afgelopen was veel sterker met 4,8%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 november 2014

China stelt GOUDbeleggers nog iets langer op de proef

Vandaag heeft GOUD de kans gemist om zich te bewijzen. Op deze dag heeft het opnieuw een laagterecord gebroken.

Volgens MarketWatch heeft de GOUDprijs aan waarde 4,80 USD verloren en noteert het edele metaal aan 1 166,80 USD per ounce.

Dat is slecht nieuws voor GOUD: vorige week sloot het op 1 171,60 USD per ounce. Analisten hebben dat toen al het laagste niveau sinds 2010 genoemd. Dat de koers nu nóg lager staat heeft met een aantal dingen te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Rusland is momenteel de 3de GOUDproducent in de wereld

Wat appetijt naar GOUD betreft kunnen we nog altijd iets leren van de Russen. Die blijven namelijk maar GOUD kopen en dan hebben we het uiteraard over hun centrale bank. Eugen Weinberg, head of commodities research bij Commerzbank AG in Frankfurt, wijst er op dat hier niet echt sprake is van nieuwe feiten.

Het aankopen van GOUD kadert in een lange termijn strategie van Rusland, het land bouwt zijn voorraden stelselmatig op als diversificatie van zijn valutareserves. Die trend is in de afgelopen maanden nog sterker geworden gezien de afkeer die de Russen hebben gekregen van de dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$