Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 2341 tot 2345
Bron: Beurs com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Alan Greenspan komt met een onverwachte plotselinge openbaring

Gister liet de gepensioneerde Alan Greenspan enkele opmerkelijke uitspraken los. Over de rol van GOUD hebben we hem nog niet eerder zo horen praten...

[must read]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Is GOUD overgewaardeerd of niet?

Is GOUD overgewaardeerd of is GOUD niet overgewaardeerd? Dit is blijkbaar een moeilijke vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Alles hangt namelijk samen met de manier waarop naar de GOUDmarkt wordt gekeken. Feit is in ieder geval dat de GOUDprijs niet echt van de grond komt.

Eigenlijk is er sprake van tegenstrijdige factoren op de markt. Aan de ene kant was er het bericht dat de ETFs, de fondsen die beursgenoteerd zijn en waarvan er een aantal rechtstreeks investeren in GOUD, opnieuw een in- in plaats van een outflow laten optekenen. Er zijn dus meer particuliere investeerders die GOUD kopen.

De interesse van de particuliere investeerders voor GOUD is zelfs bijna de grootste in twee jaar. Maar daar staan dan weer de cijfers van de World Gold Council tegenover. Deze organisatie berichtte dat de vraag naar GOUD in het 2de kwartaal op jaarbasis met 185 ton is gedaald. Het betreft de totale vraag, dus alle marktpartijen samen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Ziehier een van de vreemdste verhalen in de financiële geschiedenis

Ziehier een van de vreemdste verhalen in de financiële geschiedenis, een Amerikaanse regering die liegt over duizenden tonnen denkbeeldig GOUD, illegale overschrijvingen en leningen van in totaal 15 biljoen USD. Deze video (op SDB) van Hogerhuislid Lord James of Blackheath is op zich al opzienbarend.

Wat erin echter niet duidelijk wordt is waar het geld vandaan komt, al toont Lord Blackheath duidelijk aan dat men zijn best heeft gedaan om te verklaren dat het afkomstig was v an GOUDreserves in Brunei – GOUDreserves die nooit hebben bestaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Waanzin: Alibaba is veel groter dan 10 grootste GOUD en Zilvermijnen samen

Het is schokkend om aandelen te vergelijken uit de bredere sector met de grondstofsector, vooral met de GOUD en zilvermijnen. Alibaba heeft een marktkapitalisatie van $220 miljard dollar. Het bedrijf heeft een verkoopcijfer van minder dan $10 miljard dollar. Zijn marktkapitalisatie is veel groter dan de 10 grootste bedrijven uit de GOUD en zilversector samen. Dit is hallucinant.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Nederland terug naar de GOUDen standaard | RTL Nieuws

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons GOUD’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie.

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons GOUD’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie. Zelfs de wereldeconomie kan er weer vaste grond onder de voeten door krijgen.

Als de Zwitsers voor het motto stemmen dan mag de Zwitserse Nationale Bank niet langer fysiek GOUD verkopen en moet het zelfs zoveel GOUD kopen dat er weer een geloofwaardige relatie ontstaat tussen de hoeveelheid GOUD die het land in bezit heeft en de kracht van de eigen munt. Al het GOUD dat Zwitserland bezit (zo’n 1040 ton, Amerika zo’n 8100 ton) en koopt, moet op eigen bodem opgeslagen worden. Belenen aan het buitenland wordt strikt verboden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$