Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 2346 tot 2350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

De tegenstellingen in GOUD en zilver

Er valt een merkwaardig verschil op te merken tussen beide edelmetalen op de papiermarkt noterend op de NYSE volgens Zerohedge en Bloomberg. SLV is een fonds van het type ETF gelinkt aan zilver en GLD is gelinkt aan de GOUDprijs.

Bij analyse van beide ETF’s zien we dat er kopers zijn van zilver en vooral verkopers van GOUD, er is een instroom van zilver en een sterke uitstroom van GOUD.

Wie de agressieve GOUDverkoper is, blijft een raadsel.

De sterke instroom van zilver kan verklaard worden door de eindconsument die zilver , ook wel “poor man’s gold” genoemd, blijft inslaan. Hij ziet hier een opportuniteit. De toenemende verkoop van zilveren munten en baren op de fysieke markt bevestigt dit. Zijn vele industriële toepassingen doen hier nog een schep boven op. Ooit raakt het op!

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Tuur Demeester over GOUD en Bitcoin

De Week van Bitcoin 44 bespreekt Tuur Demeester de zwaar ingezakte prijs van deze week, met ook aandacht voor altcoins, GOUD, Oekraïne en Schotland. Hij zegt: "Ieder mislukt fiat experiment is wind in de zeilen voor Bitcoin". Aaron vat het initiatief "Bitcoinisgeld" samen en geeft een update van waar we nu staan. Amresh Bajnath tenslotte gaat in op zijn nieuwe en eerste Nederlandse beurs tradebits.nl.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 september 2014

De GOUDprijs kan nog lager

Ben Kramer-Miller laat er geen twijfels over bestaan: hij is en blijft een GOUDkever pur sang. GOUD bezit volgens hem het potentieel om vanaf de huidige niveaus nog fors hoger te klimmen. Maar volgens Kramer-Miller hoeven we ons geen illusies te maken dat de opwaartse beweging in één vloeiende beweging zal verlopen.

Hij verwacht dat de GOUDprijs vanaf de huidige prijsniveaus nog lagere regionen kan verkennen en baseert zich om die veronderstelling hard te maken op de evolutie van de Market Vectors Gold Miner ETF (NYSEARCA:GDX). Deze ETF voert namelijk af en toe oncontroleerbare bewegingen uit.

Die bewegingen bij de GDX gebeuren hoofdzakelijk intraday en geven blijk van grote onderliggende onzekerheid. De investeerders zijn eigenlijk stuurloos en sturen de Market Vectors Gold Miner ETF alle kanten uit. Er zit namelijk geen duidelijke richting in het patroon van kopers en verkopers.

De wilde swings in de GDX laten vermoeden dat er een correctie in dit fonds op handen is. Inderdaad is de ETF vrij sterk in koers gestegen zonder dat veel investeerders dit in de gaten hadden. Een correctie zou dus niet meer zijn dan de gewoonste zaak in de wereld, als we Kramer-Miller mogen geloven.

Bron: GoldRepublic.nl
Geplaatst: zondag 21 september 2014

Zilver wordt gezien als een betere "long term investment" dan GOUD

Terwijl de GOUDprijs - weliswaar mondjesmaat - gemiddeld genomen in 2014 steeg, bleef de zilverprijs achter. Sterker nog, zilver is in 2014 met een daling van 4,9% naar $18,2977 per troy ounce het slechts presterende edelmetaal. Alsof het al niet erg genoeg is, verlagen de zogenoemde money managers en andere grote speculanten zilverposities al 8 weken op rij. Dat is de langste periode in afgelopen 17 maanden. De netto long posities zijn afgelopen week met 2,237 futures contracten zelfs gedaald tot een nieuw dieptepunt, in vergelijking met 46,795 futures contracten- het hoogste punt in oktober 2010.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Poetin zou in 2008 met China een oorlog willen beginnen tegen de VS

Willem Middelkoop is zeker thuis in de wereld van het geld. Hij neemt er interessant grafiekje bij om te tonen hoeveel geld er is: in de wereld zou er aan vastgoed alleen al 150 000 miljard USD aanwezig zijn.

Chinezen hedgen daarom massaal in GOUD: tussen 2010 en 2013 is de GOUDvraag spectaculair gestegen. In 2013 bedraagt de vraag naar GOUD alleen al 2000 ton van minder dan 600 ton in 2010.

Volgens Middelkoop kan zoiets alleen als de GOUDmarkt wordt gemanipuleerd:”Chinezen willen immers alleen laag kopen en niet hoog.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$