Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 2346 tot 2350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

GOUD zit mee gevangen in het China verhaal

Het is een opvallend feit dat de appetijt van de Chinese consumenten naar GOUD al een tijdje een dalende trend vertoont. Blijkbaar denken veel kandidaat kopers dat de prijzen nog wat kunnen zakken zodat ze mogelijk binnenkort de kans krijgen om goedkoper meer GOUD in te slaan.

Maar waarschijnlijker is dat de anti corruptie campagne een rol speelt in de gedaalde vraag. Veel cadeautjes in het kader van het binnenhalen van nieuwe orders waren in de vorm van juwelen en daar heeft de regering in Beijing flink het hakbijl in gezet. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de daling van de vraag naar cognac.

Vooral de import van GOUD vanuit China is sterk gedaald, wat blijkt uit de lagere import uit Hong Kong. Dat is eigenlijk ook de enige betrouwbare indicator die we tot onze beschikking hebben want China zelf publiceert geen cijfers met betrekking tot de import van GOUD. De daling van de import uit Hong Kong is zelfs aanzienlijk te noemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Wanneer de aandelenhype is verdwenen, keert iedereen terug naar GOUD

Als gevolg van wat in de voorbije decennia is gebeurd, geloven veel mensen dat een grote inflatiestijging nodig is om de GOUDkoers terug op de rails te krijgen. Alsof GOUD en inflatie positief gecorreleerd zijn met elkaar. “De realiteit leert ons iets helemaal anders”,

zegt 24hGold,”GOUD neigt het juist goed te doen in periodes wanneer het vertrouwen in het financieel systeem wankelt.”

Een voorbeeld die de website aanhaalt is dat de GOUDprijs met 560% is gestegen, ook al is de inflatie in die tijd met kleine incrementele stapjes omhoog gegaan. Inflatie alleen is dus niet het hele verhaal en kan op zich niet verklaren waarom de GOUDkoers zo laag staat. Er is immers zoiets als een reële interestvoet en een nominale rente.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Wees hebzuchtig wanneer anderen angstig zijn: GOUDmijnen staan klaar voor een superrendement

GOUD is passie, zeker deze dagen. Er zijn altijd gepassioneerde meningen over GOUD: Is het nu een gewone grondstof of is GOUD de activa met de ultieme waarde.

Een ding is zeker, de GOUDmijnbedrijven worden zwaar afgestraft. Het is de zwaarste afstraffing in jaren. Dit kan een overdreven reactie zijn. Het zou nu wel eens de moment kunnen zijn om een positie in te nemen.

GOUDmijnen noteren nu op een meerjarig dieptepunt en sommige zelfs onder hun boekwaarde. Ze kunnen nog verder zakken op korte termijn maar de kans op een ommekeer wordt groter. GOUDmijnen hebben de neiging om allemaal samen te stijgen en te dalen. Het zou dan wel eens een hele slimme zet kunnen zijn om er nu degene uit te kiezen die het zwaarst afgestraft is.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Nederlandse GOUDanalist nr. 1 in voorspellen GOUDprijs

Een GOUDanalist van ABN AMRO staat op nummer 1 in de ranking van beste voorspellers in de prijzen van edelmetaal. Georgette Boele is haar naam. Boele is coördinator van valuta en grondstoffen strategie binnen ABN AMRO. In 2013 was Boele al de meest accurate voorspeller van de GOUDprijs. De ranking wordt bijgehouden door Metal Bulletin. Metal Bulletin is een informatieve dienst gericht op professionals in de metaalbranche.

De GOUDanalist van ABN AMRO stond in het tweede kwartaal op nummer 2 op de lijst na Walter de Wet van Standard Bank. In het derde kwartaal klom Georgette Boele naar positie 1 door de meest accurate voorspelling te doen van GOUD, Zilver, Platina en Palladium. Boele voorspelde dat de GOUDprijs in het derde kwartaal op $1200 per troy ounce zou staan, uitgaande van een gemiddeld prijsniveau in het derde kwartaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Palladium een betere investering dan GOUD?

Is palladium een betere investering dan GOUD? Even leek het antwoord op deze vraag een volmondig ‘ja’ want de palladiumprijs deed het dit jaar beter dan de GOUDprijs. Zonder enige vorm van overdrijving menen we te mogen stellen dat bij de edele metalen palladium het voortouw heeft genomen. Of dat zo zal blijven, moet afgewacht worden.

De prijs voor dit metaal uit de groep van platina bereikte eerder dit jaar een nieuwe piek voor de afgelopen 13 jaar. De meeste investeerders zullen de trein echter gemist hebben want palladium is niet bepaald een grondstof die erg bekend is bij de particuliere investeerders. Verder dan GOUD en zilver kijken die meestal niet.

Maar fundamenteel ziet het plaatje voor palladium er nog altijd goed uit. Dat heeft dan weer te maken met de verwachting dat de vraag het aanbod ruimschoots zal overtreffen. Volgens de ijzeren logica van wet zal een grotere vraag dan aanbod automatisch leiden tot een stijging van de prijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$