Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 236 tot 240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

3e renteverhoging Fed is startsignaal voor rally in … GOUD!

Tegen alle verwachtingen in was het de GOUDprijs die het meeste profiteerde van de 3e renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve. Dit was weer een klassiek geval van ‘Sell the rumor, buy the news’ waarbij beleggers GOUD verkochten in de aanloop naar de renteverhoging, maar het gele edelmetaal kochten bij de effectieve uitvoering.

Hoe komt dat?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Bitcoin slurpt energie

Een bitcoin is bijna net zo duur als een ounce GOUD. Wat heeft u liever?

Ik weet het voor mezelf wel. Ik ga voor GOUD, maar daarbij wil ik wél kunnen genieten van de snelheid en relatieve lage kosten van de transacties met bitcoin.

Ik wissel echter zelf zo snel mogelijk weer in voor GOUD.

Er is echter nog iets met bitcoin.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

GOUD opnieuw aan de vooravond van een grote gebeurtenis

De meeste van ons die de GOUDprijs volgen zullen dat voornamelijk doen in euro’s of in dollars. Zo nu en dan kunnen we in deze valuta’s een uitschieter naar boven of een diepe duikeling naar beneden waarnemen, maar het echte spektakel blijft helaas uit. Nog minder spectaculair wordt het voor diegene die de GOUDprijs volgt in SDR – de Special Drawing Right. Wie de GOUDprijs volgt in SDR krijgt daarentegen een ‘reëler’ zicht op de ontwikkeling van de GOUDprijs. De SDR is een mandje van valuta’s te weten de euro, de Amerikaanse dollar, yen, het Britse pond en sins kort ook de yuan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

De zilverprijs kan ieder moment opnieuw omhoog knallen

Er zijn belangrijke ontwikkelingen op de zilvermarkt. Nadat de GOUD- en zilverprijs het nieuwe jaar weer feestelijk hadden ingezet, is het enthousiasme serieus afgekoeld. De laatste weken daalde de GOUDprijs terug tot het niveau van $1.200 of een daling van 5% terwijl de zilverprijs afgleed naar $17 of een daling van 8%. Maar die trend kan nu keren en dan zal vooral zilver omhoog knallen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Uitgelicht: Hoe worden GOUDbaren gemaakt?

Wat komt er allemaal kijken bij het produceren van GOUDbaren en zilverbaren? In dit artikel beschrijven we de verschillende stappen die nodig zijn om van oude sieraden, munten en baren weer nieuw beleggingsGOUD te maken. Het smelten en zuiveren van GOUD is in de basis al eeuwen lang hetzelfde gebleven, maar dat door nieuwe productietechnieken gebeurt dat steeds nauwkeuriger, veiliger en milieuvriendelijker. Een rondleiding door de smelterij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$