Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 236 tot 240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2017

Vergeet GOUD, zilver doet het veel beter in 2017

De echte actie vind je niet bij GOUD. De GOUDprijs krijgt veel aandacht in 2017. Ondanks de sterke prestatie van de Amerikaanse aandelenmarkt zit het gele edelmetaal in een opwaartse trend. Maar naast GOUD is er een ander edelmetaal dat het nóg beter doet: zilver.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2017

Waarom wil Duitsland haar GOUD weer hebben?

Officieel heeft GOUD geen enkele rol als valuta meer. Toch zien we dat vooral Europa en de VS enorme valuta reserves aan GOUD hebben. GOUD dat door Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog net op tijd naar Londen, Toronto en de VS is gebracht. De Duitsers baalden stevig toen ze in de lege kluizen van DNB aankwamen.

Hitler was het mede te doen geweest om de rijkdommen van Nederland en de toen nog enorme GOUDvoorraad was een hoofdprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2017

Grafiek: GOUDprijs kan met 20% gaan stijgen

De GOUDprijs wist aan het begin van 2016 goede zaken te doen door in enkele weken tijd met tientallen procenten in waarde te stijgen. Ook in het jaar 2017 is de GOUDprijs goed uit de startblokken gekomen. Op dit moment noteert de GOUDprijs alweer 6% hoger dan het jaarslot van 2016 en volgens sommige analisten ligt er meer goeds in het verschiet.

Er zijn opvallend genoeg overeenkomsten tussen het jaar 2017 en 2016. Allereerst wist de GOUDprijs in januari 2016 flink in waarde te stijgen. Ook destijds stond de teller na een maand handelen op 6%. Daarnaast kregen we een jaar geleden ook te maken met de situatie dat de GOUDprijs tijdens de tweede helft van januari te maken kreeg met een kort dipje.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2017

Greenspan: GOUD is ultieme wereldmunt

GOUD is de ultieme wereldmunt en een goede verzekering van je vermogen. Dat zei Alan Greenspan in een openhartig interview met de World Gold Council. Hij verwacht dat een oplopende inflatie zich uiteindelijk zal vertalen naar een hogere GOUDprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2017

Centrale bank Kirgizië wil dat inwoners investeren in GOUD

Alle zes miljoen inwoners van het Centraal-Aziatische land Kirgizië moeten tenminste 100 gram GOUD in bezit hebben.

Dit betoogt de gouverneur van de centrale bank van het land, Tolkunbek Abdygulo. "GOUD kan voor langere tijd bewaard worden en, ondanks de prijsfluctuaties op de internationale markt, behoudt het zijn waarde als een manier om te sparen", zegt hij tegen persbureau Bloomberg.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$