Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 2351 tot 2355
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Singaporese overheid verlaagt belastingen op edele metalen

Gisteren heeft de beurs van de Aziatische stadstaat Singapore haar ambitie bevestigd dat ze een wereldreikende speler wil zijn voor fysieke GOUDbeleggers. Dat heeft Businessweek gemeld. Het zogenaamde kilobar-contract geldt voor 25 kilo GOUD met een puriteit van 99,99%.

De dienst moet volgende maand van start gaan. Op de beurs Shanghai Gold Exchange kon je al vanaf 18 september al fysiek GOUDd verhandelen. Daar komt binnenkort dus Singapore bij. “De lancering van het contract in Singapore”, zegt Albert Cheng,”is een lancering van het belang van Azië voor de wereldwijde GOUDmarkt.”

GOUD dat bestemd is voor onmiddellijke levering stevent af op het eerste kwartaalverlies, op een moment wanneer de Verenigde Staten (VS) de interestvoeten wil verhogen. Volgens Businessweek verlaagt dat de aantrekking van GOUD als een manier om het vermogen veilig te stellen. Volgens cijfers van Bloomberg is de GOUDprijs in Singapore met 8,1% gedaald sinds juni.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Beleggers doen GOUDmijnen in de uitverkoop

Beleggers zijn op dit moment bereid ruim het dubbele van de onderliggende waarde neer te leggen voor aandelen in de MSCI World Index, terwijl GOUDmijnaandelen voor een discount van 10% ten opzichte van de onderliggende waarde verhandeld worden. Relatief gezien zijn de mijnen even goedkoop als in 1998.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Sterkste daling olieprijs in ruim 2 jaar

De olieprijzen zijn vandaag op weg naar de sterkste daling op kwartaalbasis in meer dan 2 jaar. Handelaren in het zwarte GOUD gokken er op dat potentiële productieverstoringen in het Midden-Oosten in de VS en elders in de wereld worden gecompenseerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Sterkste daling olieprijs in ruim twee jaar

Handelaren in het zwarte GOUD gokken er op dat potentiële productieverstoringen in het Midden-Oosten in de VS en elders in de wereld worden gecompenseerd.

De futures (termijncontracten) voor zowel Brentolie als ruwe Amerikaanse olie zijn sinds begin juli met 13 procent gedaald. Enerzijds staat de productie in Irak, de op een na grootste olieproducent binnen OPEC, onder druk door de bombardementen op doelen van Islamitische Staat, terwijl de productie in de VS blijft aanzwellen.

Dat is een groot verschil met de situatie in 2011 en 2012 toen conflicten in Libië en met Iran juist zorgden voor een scherpe stijging van de olieprijzen. Een vat Brentolie werd dinsdagochtend verhandeld voor 97,36 dollar, ruwe Amerikaanse olie kostte 94,71 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

“Genoeg redenen om GOUD in de portefeuille te nemen”

Er zijn nog steeds redenen om GOUD in je portefeuille op te nemen, dat zegt Frank Giustra – medeoprichter van Clinton Giustra Enterprise Partnership. Alle redenen die aanwezig waren die de GOUDprijs in 2011 naar bijna $2.000 brachten, zijn vandaag nog steeds aanwezig. Geduld is een goede deugd, zeker voor de GOUDbeleggers onder ons.

Volgens Giustra zit GOUD momenteel in een “no one cares” fase. Maar fundamenteel wijzigde er niets de laatste jaren. Er zijn nog steeds geen aanwijzingen om de blootstelling aan GOUD af te bouwen. Het blijft een goed idee om GOUD in je portefeuille op te nemen door de munt devaluaties die plaatsvinden over heel de planeet.

Frank Giustra verwacht niet dat de Amerikaanse economie sterk zal beginnen te groeien als het quantitative easing programma achter de rug is. Dit programma eindigt in de maand oktober volgens de laatste verklaring van Federal Reserve voorzitster Janet Yellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$