Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2356 tot 2360
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

GOUDmijnen naar laagste waardering in dertig jaar

Aandelen van GOUDmijnen zijn in dertig jaar tijd niet meer zo laag gewaardeerd geweest als nu, zo blijkt uit een analyse van Bloomberg. Door de daling van de GOUDprijs zijn veel mijnen niet meer rendabel. Daardoor is veel aandeelhouderswaarde al verdampt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Conventioneel marktmechanisme is niet aan GOUD besteed

heeft Bloomberg uitgepakt met het nieuws dat de Chinese GOUDinvoer vanuit Hong Kong op het hoogste niveau staat in vijf maanden. “Toch is dat niet het hele verhaal”, zegt MineWeb,”dat bericht gaat enkel over de import naar het continentale China.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De laatste keer dat dit gebeurde, had de GOUDprijs een ULTIEME bodem gezet

Enkele zaken in de GOUDmarkt zijn in korte tijd enorm aan het veranderen. Het nieuws dat wij hebben vernomen doet ons vermoeden dat er zich verdere structurele veranderingen voordoen op de GOUDmarkt. Veranderingen die we in geen 15 jaar gezien hebben zelfs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wat gaat er met het Europese GOUD gebeuren?

Gold Switzerland maakt gewag van een nieuwe repatriëring van GOUD uit de Verenigde Staten naar Europa. Ze spreken over een geheime missie en over een betrouwbare bron. Een grote speler in de beveiligingssector spreekt over een hoger volume geheime transporten en bestemmingen.

Een mogelijkheid is dat een of enkele Europese centrale banken hun buik vol hebben van alle QE, LTRO, ZIRP, OMT, … en dat ze vrezen dat dit uiteindelijk zware gevolgen gaat hebben.

Op 30 november vindt er in Zwitserland een nationaal referendum plaats waarin beslist zal worden of Zwitserland moet stoppen met GOUD te verkopen, zijn GOUD moet repatriëren en 20% van de reserves moet aanhouden in fysiek GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De GOUDprijs is soms onvoorspelbaar

We moeten het toegeven: met GOUD is het niet altijd even makkelijk kersen eten. Traditioneel gedraagt het GOUD zich goed in een omgeving van negatieve reële rentevoeten waarbij de inflatie hoger is dan de nominale rentevoeten. Het argument geldt hier dan dat GOUD beschermt tegen inflatie. De geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol.

In het verleden gold GOUD namelijk als een behouder van de welvaart en dan meer bepaald in de periodes die voor economisch systeem van fiat currencies vooraf gingen. In de oudheid was GOUD op een bepaald moment zelfs het enige waarde middel, met zilver en andere edele metalen op een behoorlijke afstand.

Maar de onvoorspelbaarheid van het GOUD blijkt echter uit het feit dat het zich soms als risk on asset gaat gedragen dat zich ontwikkelt op dezelfde manier als de S&P 500 SPDR ETF SPY of als andere beursindices, aandelen en noem maar op. GOUD kan met andere woorden zowel een risk on als een risk off functie krijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$