Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 2356 tot 2360
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Vijay Marolia: GOUD is ultieme waarde

De laatste jaren waren de perfecte storm. Alles wat fout kon gaan ging fout. Dat vertelt Regal Point Capital Management chief investment officer Vijay Marolia aan Mining Weekly.

Hij stelt dat edelmetaalhouders nog altijd degene zijn die de ultieme waarde in handen hebben. De overheden maken het publiek wijs dat inflatie de normale gang van zaken is. Maar in werkelijkheid is deflatie een natuurlijk fenomeen. In een vrije markt heeft productiviteit een dalend effect op de prijs. Hoe meer je produceert hoe lager de prijs.

Deflatie wordt dikwijls verkeerd begrepen en het is helemaal niet erg als het niet te plots en te extreem is, het is een natuurlijk gegeven. Massaproducties hebben een neerwaarts effect op de prijs. Deflatie hoeft niet angstwekkend te zijn, het is de inflatie waar je schrik van moet hebben. De impact is niet sterk genoeg om ons gedrag te veranderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Zilver reageert niet op normale marktwerking

Zilver zit sinds 2011 in een dalende trend. De spotprijs is nu $17.25, een waarde niet meer gezien sinds 2010. Voor grondstoffen geldt normaal: Grondstoffen die onder hun productiekosten noteren kennen door de natuurlijke marktwerking automatisch een prijsverhoging. Een kleiner aanbod bij een zelfde vraag zal er immers voor zorgen dat de prijs stijgt.

Voor GOUD is dit van toepassing, zilver is hierop echter een uitzondering. Het heeft de eigenschap dat het meestal als bijproduct van koper, lood, zink… wordt geproduceerd. In de top tien van de zilverproducenten zijn er drie die zilver als primair product mijnen, de overige zeven mijnen zilver als bijproduct.

De kostprijs van het mijnen van zilver als hoofdproduct varieert naargelang de mijn en het gehalte. Schattingen gaan uit van $20 tot $23. Vrijdag noteerde zilver aan $17.25.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Invloed van deflatie op GOUD

De economie zit in het slop. We consumeren te weinig en er zijn te weinig banen. De grondstofprijzen zitten nog altijd in dalende lijn en nu zijn economen ook nog zeer bezorgd over mogelijke deflatie in het westen.

GOUD heeft de laatste maanden even onder de $ 1.200 genoteerd.  GOUD doet normaal dienst als bescherming tegen inflatie. Beleggers zijn nu meer gefocust op de groei die dreigt af te nemen. Beleidsmakers blijken minder geneigd om actie te nemen. Economische vertragingen in de groeilanden doet de bezorgdheid nog toenemen.

De laatste weken zijn meer en meer analisten negatief over GOUD. Na de bekendmaking van enkele belangrijke cijfers zijn ze van mening dat in het verleden de overdreven angst voor inflatie het gele metaal teveel heeft opgewaardeerd.  De angst voor de inflatie heeft ervoor gezorgd dat er te lang een artificiële vraag naar GOUD is geweest. De laatste jaren was de vraag niet vol te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Belasting op GOUD zal in India niet verdwijnen

De invoering van een importbelasting op GOUD in India heeft er toe geleid dat Indiërs GOUD in eigen land met een premie kunnen kopen. De zogenoemde binnenlandse premie, het verschil tussen de lokale prijs en de prijs op de wereldmarkt, is vorig jaar december gepiekt op 160 dollar per troy ons GOUD.

Inmiddels is ze weer kleiner geworden maar de premie betaald bij aankopen van GOUD zal in India voorlopig niet verdwijnen. Er is namelijk een tekort aan ingevoerd GOUD en dan spelen de wetten van vraag en aanbod. Die zeggen dat bij een gelijk gebleven vraag en een lager aanbod de prijs automatisch de hoogte in moet.

Inmiddels heeft de smokkel van GOUD in India echter epidemische vormen aan genomen. Air India, de nationale Indische luchtvaartmaatschappij, heeft recent 13 passagiers betrapt op het smokkelen van GOUD. De Indische minister van handel bevestigde dat de strijd tegen de smokkel nog opgevoerd zal worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$