Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2356 tot 2360
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Maak je niet druk over dat GOUDreferendum in Zwitserland

Eind november mag de Zwitserse bevolking zich uitspreken over het GOUDbeleid van de Zwitserse centrale bank. Is het een storm in een glas water of staat er echt wat te gebeuren? Marketupdate stelde GOUDkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over dit referendum. Om het kort samen te vatten: Verwacht er niet te veel van!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Rickards: Financiële oorlog tussen oost en west en valutaoorlog wereldwijd zijn in alle hevigheid bezig.

De ineenstorting van alle valuta ten opzichte van echte activa, onroerende goederen en echte diensten, dat staat ons te wachten. In het eindspel als de mensen het vertrouwen in de dollar verliezen zal dit inflatoir zijn naar alle valuta wereldwijd. De dood van het geld komt overeen met het verlies van vertrouwen in de koopkracht van het geld. Dat is zeer waarschijnlijk een wereldwijd fenomeen en is niet beperkt tot een bepaald land. GOUD en zilver behoren tot de echte activa, ‘The Real Assets’.

James G. Rickards is een Amerikaanse advocaat, econoom en investeerder. Hij is de auteur van bestsellers ‘Currency Wars’  van 2011 en van ​​’The Death of Money’ gepubliceerd in 2014. Hij geeft zijn visie aan

Sprott Global over het vertrouwen dat we hebben in onze valuta en hoe die beïnvloed wordt door de valuta -en financiële oorlogen die momenteel aan de gang zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

GOUD en China: wat is het verband tussen beiden?

Er is al veel te doen geweest over de manipulatie van de GOUDmarkt zonder dat iemand precies weet wat er aan de hand is. We mogen gerust stellen dat de edelmetalen maar geen vuist meer kunnen maken, in tegenstelling tot de eerder dit jaar enkele andere edelmetalen als platina en palladium. Maar die leven in een eigen universum dat er heel anders uitziet dan dat van GOUD en zilver.

Voor de manipulatie van de bullion market wordt een beschuldigende vinger uitgestoken richting de grootbanken. Het kunnen inderdaad alleen maar grote verkooporders van de grootbanken zijn die de prijs beletten om door te stijgen tot niveaus die voor de doorsnee investeerder meer acceptabeler zijn.

Maar eigenlijk heeft niemand zich afgevraagd waarom de grootbanken de GOUDmarkt afremmen. Of toch, er is een geval bekend van een bank die de prijs manipuleerde om zichzelf te bevoordeligen en een klant te benadelen. Het betreft de Britse bank Barclays die daarvoor ook werd gestraft. Andere feiten zijn voorlopig echter niet bekend.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Winning van GOUD steeds kostbaarder

De afgelopen jaren zijn er gigantische bedragen geïnvesteerd in het vinden van nieuwe GOUDreserves, maar het rendement van al deze inspanningen was teleurstellend. Het aantal grote ontdekkingen loopt al jaren terug, wat ook de stijgende kostprijs voor GOUD verklaart. De gemiddelde productiekosten zijn nu al hoger dan de actuele GOUDprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

GOUD en de kotsende kameel

Technisch analisten hebben het misschien al eerder waargenomen. In de GOUDmarkt is overduidelijk sprake van een kotsend kameel patroon. We weten nog niet of dat positief of slechts nieuws is voor GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$