Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 2361 tot 2365
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Internationale GOUDhandel in Chinese yuan nu al van start

Vorige week schreven we op Hollandgold dat de nieuwe internationale GOUDbeurs van Shanghai pas op 29 september haar deuren zou openen, maar die informatie bleek snel achterhaald. Tot verrassing van velen werd de GOUDbeurs op donderdag 18 september al geopend. Via deze beurs, die gevestigd is in de vrijhandelszone van Shanghai, krijgen buitenlandse investeerders voor het eerst directe toegang tot de Chinese GOUDmarkt, sinds 2013 de grootste afzetmarkt voor GOUD ter wereld.

Banken uit veertig verschillende landen kunnen GOUD verhandelen op het Chinese handelsplatform, dat een soort tegenhanger moet worden voor de Amerikaanse Comex. De GOUDcontracten hebben een omvang van 100 gram, 1 kilogram en 12,5 kilo en worden in Chinese yuan afgerekend. Dat betekent dat de rol van de dollar ook in de internationale GOUDhandel minder dominant zal worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Zowel GOUD als zilver worden gemanipuleerd

De afgelopen maanden was er heel wat te doen over de manipulatie van de GOUDprijs. Maar over zilver werd er eigenlijk helemaal niets gezegd hoewel ook de zilverprijs vreemde bewegingen uitvoerde. We kunnen dus concluderen dat zowel GOUD als zilver gemanipuleerd werden.

Adrian Ash, head of research bij BullionVault, heeft een studie uitgevoerd over de bewegingen in de zilverprijs. Zilver beweegt traditioneel sneller als GOUD. Ash berekende dat de zilverprijs 3 keer sneller dan de GOUDprijs bewoog in 75 procent van de handelsdagen wanneer beide edelmetalen in dezelfde richting bewogen.

Het spreekt voor zich dat dit verschil ook over de langere termijn duidelijk wordt. Sinds de piek bereikt in 2011 is de zilverprijs met bijna 60 procent gecorrigeerd terwijl in het geval van GOUD slechts sprake is van 35 procent. Zilver is dus sneller naar beneden getuimeld dan het GOUD. Verwacht mag worden dat ook een beweging naar omhoog gelijkaardig zal verlopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

De zenuwoorlog om GOUD... Willen ook de Zwitsers hun GOUD terug?

Er spelen zich op de GOUDmarkt vreemde gebeurtenissen af. Een tijdje geleden vroeg de Bundesbank haar GOUDvoorraden terug. Die lagen om veiligheidsredenen in het buitenland opgeslagen, meer bepaald in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Achterliggende filosofie was dat in geval van een aanval van de Sovjet-Unie Duitsland als eerste geviseerd zou worden. En de Russen mochten in geen geval het GOUD van de Duitse centrale bank in handen krijgen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Het GOUD zal weer glanzen

Mary Anne & Pamela Aden zijn in Europa voor de meeste investeerders nobele onbekenden maar in de U.S. genieten beide zusters een ijzersterke reputatie. Ze duiken regelmatig op in de media om hun visie over de gang van zaken op de markten te geven. Een visie die nogal eens afwijkend kan zijn van wat algemeen wordt verteld.

Het GOUD zal weer glanzen, zeg dat Mary Anne & Pamela Aden het gezegd hebben. De Aden zusters vermelden dat enkele maanden geleden nog niemand had gehoord van de ISIS strijders, van het islamitisch kalifaat waar deze naar streven en van het wild en bloeddorstig gedrag van de strijders die dergelijke doeleinden nastreven.

ISIS is er in geslaagd om grote delen van Irak en Syrië in te nemen en vormt nu niet meer of niet minder dan een bedreiging voor de veiligheid van de wereld. Volgens Mary Anne & Pamela Aden zijn we sinds het opduiken van deze beweging in een heel andere wereld wakker geworden, een wereld die bezwaarlijk veiliger genoemd kan worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Gaat Schotland Bitcoin gebruiken als nieuwe munt ?

Een van de grootste vraagtekens bij een onafhankelijkheid van Schotland is de vraag welke munt Schotland zal gebruiken. De Bank of England heeft al aangegeven dat Schotland maximaal 18 maanden het Britse Pond mag blijven gebruiken, als overgangsmaatregel. Niemand weet momenteel wat er na die 18 maanden moet gebeuren.

In een publicatie van een Britse denktank kwam alvast het idee van Bitcoin naar voor. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Schotland de experimentele toer op gaat met zijn monetair systeem. In de 18e en 19e eeuw experimenteerde Schotland met private munten in een niet gereglementeerd banksysteem.

In dit systeem konden de 3 grootste privébanken elk hun eigen munt uitgeven. Deze munten werden gedekt door de GOUDvoorraden van de banken en het aanbod was afhankelijk van de marktwerking. Met Bitcoin als nieuwe munt zou Schotland opnieuw een banksysteem krijgen met privégeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$