Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2376 tot 2380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Beurs crasht, GOUD hoger

Dat beleggers kiezen voor zekerheid mag ook afgeleid worden uit de vlucht richting de veilige havens. Niet enkel zakken de rentes wereldwijd naar nieuwe dieptepunten, ook schiet de GOUDprijs hoger op het moment van schrijven. Terwijl GOUD vorige week nog worstelde met de technische bodem rond 1180 USD/ounce, noteert de GOUDprijs vandaag weer rond 1250 USD/ounce.

Wat ons ditmaal vooral opvalt, is dat de media geen enkele aandacht heeft voor het spektakel in de GOUDmarkt, maar zich vooral focust op de heisa in de aandelenmarkten. In een niet-zo-verre verleden was dit wel heel anders: iedere uitgesproken beweging van GOUD werd tot op de bodem geanalyseerd. Vandaag is de GOUDbeweging niet belangrijk, zo lijkt het.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Verkoop van zilveren Eagles blijft stijgen

De U.S. Mint data geven aan dat de verkoop van zilveren munten goed op peil blijft en dit ondanks de zwakke zilverprijs. Het is altijd interessant om de data betreffende de verkopen van GOUDen en zilveren munten in de gaten te houden want die data geven een duidelijke aanwijzing over de interesse van de investeerders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Waarom de vergrijzing onbetaalbaar is

Langer werken is nodig om de vergrijzing op te vangen. Alleen, de babyboomgeneratie en zij die geboren zijn in de jaren ’60 en ’70 voelen daar weinig voor. De onbetaalbaarheid van een systeem dat ten dode is opgeschreven…

Niet enkel langer werken is noodzakelijk, ook flexibeler werken is broodnodig. Oude werknemers blijven zitten in een GOUDen kooi terwijl ze hun loonbrief ieder jaar zien aandikken. Over de ambtenaren binnen overheidsorganisaties en semi-publieke bedrijven spreken we nog niet eens.

Slechts 40% van de 55-plussers is in België nog aan het werk. Laat het tot u doordringen: Meer dan de helft kapt er voor zijn/haar 55ste al mee. SD Worx berekende dat de kostprijs van 118.000 bruggepensioneerden in België neerkomt op 15 miljard euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

GOUDprijs naar hoogste niveau in vier weken

De GOUDprijs steeg vandaag naar het hoogste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich meer zorgen maken over de kracht van het economische herstel. Op het hoogste punt stond de GOUDprijs op €977,51 en $1.236,70 per troy ounce. Na een slechte septembermaand lijkt de GOUDprijs eindelijk weer wat op te krabbelen, gedreven door verschillende berichten over het zwakke herstel van de economie. In het laatste rapport van het IMF staat dat de economie vooral in de Eurozone zwak is, een bericht dat bevestigd wordt door teleurstellende cijfers over de Duitse economie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$