Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 2381 tot 2385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Moet Zwitserland binnenkort 1.500 ton GOUD kopen?

30 november wordt een uiterst belangrijke dag voor de GOUDmarkt. Net zoals het referendum in Schotland voor een aardverschuiving kon zorgen in Europa, zou een referendum in Zwitserland voor een aardverschuiving kunnen zorgen op de GOUDmarkt.

Op 30 november wordt er in Zwitserland een referendum gehouden over de rol van GOUD in hun financieel systeem. Indien er een “Ja” volgt, zal de Zwitserse centrale bank gedwongen worden om 20% van haar reserves aan te houden in fysiek GOUD. Vervolgens zal de Zwitserse centrale bank ook geen GOUD meer mogen verkopen.

Momenteel bezit de Zwitserse centrale bank nog zo’n 1.040 ton GOUD. Dit vertegenwoordigt 7,7% van de reserves. Als de Zwitserse centrale bank het aandeel GOUD moet optrekken naar 20% betekent dit dat ze de komende 5 jaar in totaal 1.500 ton GOUD zullen moeten kopen op de markt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zwitserland moet GOUDvoorraad mogelijk verdubbelen

Zwitserland moet de GOUDvoorraad ruim verdubbelen wanneer het referendum over de GOUDvoorraad, de “Swiss Gold Initiative”, wordt  aangenomen. Viermaal per jaar is er de mogelijkheid voor een referendum in Zwitserland. Een referendum kan worden gehouden over parlementaire besluiten of over een burgerinitiatief. Het initiatief van het referendum over de GOUDvoorraad Zwitserland werd in april 2013 aangenomen. Op 30 november van dit jaar zal het referendum worden gehouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Ontkoppeling GOUDmarkt in de maak?

Op 30 november houden de Zwitsers een referendum over het GOUD van Zwitserland. Het zogenaamde Gold Initiative.          4 parlementsleden hebben het initiatief gestart en afgedwongen om een referendum te houden over het wel of niet repatriëren van GOUD naar Zwitserland dat hun eigendom is. Er zullen 3 vragen gesteld worden:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Vergeet GOUD. Dit moet je in je portefeuille hebben!

Vorige week heeft Bitcoin op een absoluut laagterecord gestaan: toen noteerde het net onder 291 USD/BTC. Op woensdag is het dan terug opgeveerd naar 340 USD/BTC – op het moment van schrijven staat Bitcoin op 381,48 USD/BTC. De levendigheid van de koers van de cryptovaluta toont aan hoe volatiel bitcoin kan zijn.

Volgens Money Morning (MM) stond de koers op het einde van vorig jaar nog op 1 100 USD/BTC:”Natuurlijk is de bitcoinkoers volatiel. We hebben het hier over een technologie dat nog geen vijf jaar oud is en waarvan de meeste mensen nog niet eens van hebben gehoord.”

De website meldt dat er een voordeel is aan de hoge volatiliteit: op termijn maken de “drastische bewegingen” niet veel uit. Dat komt omdat niemand de echte waarde van de munt op een grafiek kan plotten. Om die te kunnen inschatten, zou je moeten kijken naar de trends die er echt toe doen – om Money Morning te parafraseren.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zeurende GOUDkevers

GOUDbeleggers zijn af en toe een stelletje zeurpieten! Op verschillende nationale en internationale fora hoor je ze steen en been klagen over het huidige klimaat in de edelmetaalsector. De inmiddels 3 jaar durende bearmarkt in edelmetalen en edelmetaalmijnen eist zijn tol. Het sentiment, zelfs onder de meest verstokte GOUDkevers, is naar een historisch dieptepunt gezakt. Velen zijn gedesillusioneerd door de enorme verliezen op hun portefeuille en het lang uitblijven van een duurzaam herstel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$