Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2381 tot 2385
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

GOUDprijs daalt onder de $1200,- | Zilverprijs inmiddels onder $17,-

De GOUDprijs is vrijdag 3 oktober gedaald tot onder de $1.200,- per troy ounce (31,1 gram). Dat is het laagste punt in de afgelopen 9 maanden. Ook de prijs van zilver zakt fors en noteert nu onder de $17,- per troy ounce. De prijs van GOUD is in de afgelopen 3 maanden met zo’n 10% gedaald. De prijs van zilver verloor zelfs ruim 20% in de laatste 3 maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

GOUDmijnaandelen: de keuze van RBC

De Amerikaanse broker RBC heeft zich aan het rekenen gezet en kwam tot de conclusie dat er zich in de sector van de GOUDmijnen heel wat goedkope aandelen bevinden. Dat hoeft niemand te verbazen gezien het gedrag van de GOUDprijs in de afgelopen jaren. Het GOUD heeft namelijk een pijnlijke correctie achter de rug. RBC selecteerde 5 kanshebbers in de sector van de GOUDmijnaandelen.

Agnico Eagle Mines Ltd. (NYSE: AEM) heeft nog niet zo lang geleden de overname van Canada’s Osisko Mining afgerond waardoor het de hand kon leggen op de veel belovende Malartic Mine. De overname werd samen met Yamana Gold gedaan. Door RBC werd deze deal als zeer positief ervaren. De target voor het aandeel werd recent opgetrokken.

Barrick Gold Corp. (NYSE: ABX) is een andere top naam in de sector die een rating Outperform kreeg bij RBC. Barrick ligt misschien iets te veel voor de hand maar een sterk punt bij dit bedrijf is dat er ongeveer 4 miljard dollar aan liquiditeiten in de kas zitten. De free cash flow kan 1.2 miljard dollar bedragen en dat is een bedrag waar de investeerders tevreden over kunnen zijn.

Goldcorp Inc. (NYSE: GG) is nog een grote naam uit de sector die in de ogen van RBC hoog scoort, ook dit aandeel krijgt een rating Outperform. Het bedrijf is actief in zowel Canada, de United States, Mexico als Centraal en Zuid-Amerika. Goldcorp heeft ernstige inspanningen geleverd om de kosten te drukken en zal daar in de toekomst van kunnen profiteren.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Perth Mint ziet verkoop GOUDen munten aantrekken

De Australische Perth Mint heeft in de maand september veel meer GOUDen munten en GOUDbaren verkocht dan in voorgaande maanden, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis onlangs naar buiten bracht. De afgelopen maand produceerde het munthuis in totaal 68.781 troy ounce aan GOUDen baren en munten, het grootste volume in 11 maanden tijd. De verkoop lag in september  89% hoger dan in de maand augustus, maar vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar bleef de verkoop vrijwel gelijk.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

China wil meer GOUD hebben dan VS

China streeft naar een GOUDvoorraad die groter is dan die van de Verenigde Staten. Gaandeweg wil China haar GOUDreserve uitbreiden, zodat de financiële markten meer vertrouwen krijgen in de yuan en deze munt vaker gaan gebruiken. Officieel heeft China 1.054 ton GOUD, maar de omvangrijke import van GOUD doet suggereren dat er in werkelijkheid veel meer edelmetaal in de kluizen ligt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Daling Zilverprijs van 19% in 3 maanden

De daling van de zilverprijs de afgelopen 3 maanden is met name te danken aan de stijging van de Dollar. De waarde van de Dollar beïnvloed de prijzen van grondstoffen. Sinds begin juli is de Amerikaanse Dollar 7,3% meer waard geworden uitgedrukt in Euro’s. De koers van de Euro/USD zakte van 1,3641 naar 1,2643. De zilverprijs boekte in die periode een daling van maar liefst 19%. De GOUDprijs daalde, in Dollars, met 8,9%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$