Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2381 tot 2385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Waanzin: Alibaba is veel groter dan 10 grootste GOUD en Zilvermijnen samen

Het is schokkend om aandelen te vergelijken uit de bredere sector met de grondstofsector, vooral met de GOUD en zilvermijnen. Alibaba heeft een marktkapitalisatie van $220 miljard dollar. Het bedrijf heeft een verkoopcijfer van minder dan $10 miljard dollar. Zijn marktkapitalisatie is veel groter dan de 10 grootste bedrijven uit de GOUD en zilversector samen. Dit is hallucinant.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Nederland terug naar de GOUDen standaard | RTL Nieuws

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons GOUD’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie.

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons GOUD’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie. Zelfs de wereldeconomie kan er weer vaste grond onder de voeten door krijgen.

Als de Zwitsers voor het motto stemmen dan mag de Zwitserse Nationale Bank niet langer fysiek GOUD verkopen en moet het zelfs zoveel GOUD kopen dat er weer een geloofwaardige relatie ontstaat tussen de hoeveelheid GOUD die het land in bezit heeft en de kracht van de eigen munt. Al het GOUD dat Zwitserland bezit (zo’n 1040 ton, Amerika zo’n 8100 ton) en koopt, moet op eigen bodem opgeslagen worden. Belenen aan het buitenland wordt strikt verboden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Misbruik van GOUDstandaard door de VS heeft tot de afschaffing ervan geleid

In Europa, over Zuid-Amerika, tot in Azië en de verste uithoeken van de wereld wordt de Amerikaanse dollar gebruikt als reservevaluta. “Dat is historisch zo gegroeid”,

meent Patrick Barron op SchiffGold,”en dat heeft van de Verenigde Staten (VS) een monetaire imperialist gemaakt.”

Volgens de blog is Barron een consultant in de bankenindustrie en ziet hij hoe het land misbruik maakt van zijn bevoorrechte positie:”De beweging is ingezet om de dollar helemaal achterwege te laten.”

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

GOUDmijnen naar laagste waardering in dertig jaar

Aandelen van GOUDmijnen zijn in dertig jaar tijd niet meer zo laag gewaardeerd geweest als nu, zo blijkt uit een analyse van Bloomberg. Door de daling van de GOUDprijs zijn veel mijnen niet meer rendabel. Daardoor is veel aandeelhouderswaarde al verdampt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Conventioneel marktmechanisme is niet aan GOUD besteed

heeft Bloomberg uitgepakt met het nieuws dat de Chinese GOUDinvoer vanuit Hong Kong op het hoogste niveau staat in vijf maanden. “Toch is dat niet het hele verhaal”, zegt MineWeb,”dat bericht gaat enkel over de import naar het continentale China.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$