Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 2381 tot 2385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Contraire GOUDindicatoren slaan tilt

We weten allemaal dat je als belegger nooit veel geld gaat verdienen als je de kudde volgt. Jan met de pet heeft het bijna altijd fout, hij koopt technologieaandelen vlak voor de crash, vastgoed wanneer het nog nooit zo duur is geweest, bankenaandelen vlak voor de financiële crisis, enz. En waar halen deze mensen die bijna nooit beleggen hun informatie? Niet bij gespecialiseerde media, maar bij Het Laatste Nieuws, de Flair, de kapper en… Het Journaal. Net daar vonden we deze week een pareltje van een contraire boodschap.

De journalisten van het journaal vragen zich deze week af of er geen betere plaatsen zijn om je geld te parkeren dan op het spaarboekje. Want dankzij de ECB brengt het spaarboekje al een hele tijd minder op dan de inflatie. De Belgen verliezen dus koopkracht op de ongeveer 250 miljard euro die op spaarboekjes staat te verkommeren. Het eerste alternatief dat ze bekijken is GOUD.

De reportage was redelijk negatief over GOUD en bevatte heel wat foute informatie. Laten we het eens stap voor stap bekijken:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Short Mike Maloney GOUD en Zilver?

Iedere zichzelf respecterende handelaar in fysische edelmetalen, GOUDen en zilveren munten en baren, is het zichzelf en zijn zaak verplicht om zich in te dekken tegen sterk fluctuerende prijzen.  Hij kan zich bij grote voorraden indekken door short te gaan op de papiermarkt.

Wanneer hij een grote stock aanhoudt en er is een spectaculaire daling van het edelmetaal dan kan dit zijn zaak in gevaar of zelfs een faillissement teweeg brengen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Beleggers in Edelmetaal kiezen voor Zilver

Grootste Zilver ETF ziet vraag aantrekken 24 september 2014 in Zilver

De grootste Zilver ETF in Amerika blijft ondanks de dalende zilverprijs populair onder beleggers. De prijs van zilver daalde sinds 2011 met zo’n 64%. Na de top van $48 per troy ounce staat de zilverprijs momenteel op $17,70. Ook de GOUDprijs daalde in dezelfde periode maar veel minder hard. GOUD zakte van $1900 per troy ounce begin september 2011 naar de huidige prijs van $1222. Een daling van ruim 35%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Zeg niet zomaar GOUD tegen GOUD

Als we nu eens GOUD gebruiken als geld? Dat is de vraag die Keith Weiner in Birch Gold zich stelt:”GOUD is niet zomaar een grondstof. De prijszetting ervan hangt niet af van de geproduceerde hoeveelheid of hoeveel van het metaal te koop wordt aangeboden.”

Volgens Weiner is dat omdat GOUD niet wordt gekocht voor consumptie. Dat is nogal wiedes: als je de keuze hebt om ‘s morgens je lege maag te vullen met een kom vol cornflakes of een kom met GOUD, wat zou je dan kiezen?

In de plaats daarvan stelt Weiner dat GOUD een waardevaste investering is en dat je daarmee virtueel geen risico loopt op een default:”GOUD doet z’n werk als betaalmiddel of een ounce nu 1 300 USD waard is of 130 000 USD.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Laat u niet beïnvloeden door de Comex GOUD handel

Het is niet gemakkelijk voor de GOUD beleggers om het hoofd koel te houden. Er teken zich dan ook vreemde gebeurtenissen af op de GOUDmarkt. In het westen zien we de GOUDmarkt echter als de Comex GOUD, daar waar alle papieren handel plaats vindt. Maar op een papieren markt is het niet zo moeilijk om de prijs in een bepaalde richting te laten bewegen.

Als het aanbod hoger ligt dan de vraag, daalt de prijs. Als je een kunstmatig aanbod creëert, kan je de prijs ook kunstmatig laten bewegen. Het is niet zo dat deze papierenmarkten constant ‘bewerkt’ worden, maar het valt wel op dat de GOUD- en zilverprijs zeer dikwijls daalt in de laatste 30 minuten van de handel op de Comex. GOUD en zilver gaan meestal hoger in de uren van de Aziatische/Indiase handel, daar waar vooral fysieke handel plaats vindt.

De handel van fysiek GOUD en zilver verhuisde de laatste jaren vooral van Londen naar China. Dit proces gaat nog versnellen nu dat China een nieuw initiatief lanceerde om de fysieke handel van GOUD en zilver nog te bevorderen. Naarmate dat de handel verhuist van west naar oost, is het ook niet onlogisch dat de papieren GOUDprijs op de Comex daalt, de vraag droogt namelijk op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$