Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2386 tot 2390
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zeurende GOUDkevers

GOUDbeleggers zijn af en toe een stelletje zeurpieten! Op verschillende nationale en internationale fora hoor je ze steen en been klagen over het huidige klimaat in de edelmetaalsector. De inmiddels 3 jaar durende bearmarkt in edelmetalen en edelmetaalmijnen eist zijn tol. Het sentiment, zelfs onder de meest verstokte GOUDkevers, is naar een historisch dieptepunt gezakt. Velen zijn gedesillusioneerd door de enorme verliezen op hun portefeuille en het lang uitblijven van een duurzaam herstel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Deze ratio moet u goed in de gaten houden

Zilver is meer volatiel dan GOUD. Dit betekent dat wanneer de beide edelmetalen in dezelfde richting bewegen, zoals ze zo vaak doen, dat zilver sneller beweegt dan GOUD. Zilver heeft een hogere beta dan GOUD, zowel bij stijgende prijzen als bij dalende prijzen.

De GOUD/zilver ratio is een indicatie van de ‘spread’ tussen beide. In extreme situaties zal de spread groter of kleiner worden. Momenteel bevinden we ons in een situatie van extremen. Deze situaties kunnen soms korte termijn bodems of toppen aanduiden, maar het kan ook wijzen op een verandering van de trend.

Zilver heeft een grotere blootstelling als industriële grondstof terwijl GOUD meer een veilige haven is. GOUD is dus meer ‘geld’ dan zilver. GOUD zal dus meer dienen als een ‘store of value’ in tijden van crisis terwijl zilver beter zal presteren als beide edelmetalen terug herstellen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 12 oktober 2014

GOUD en zilver report (Week 41)

De Amerikaanse centrale bank maakte bekend dat er voorlopig nog geen renteverlaging aan zit te komen, nieuws dat zorgde voor een verzwakking van de dollar en een opwaartse koersbeweging voor de edelmetalen. De GOUDprijs steeg de afgelopen week van €952,20 naar €969,11 per troy ounce (+1,78%), terwijl de prijs voor een kilo zilver steeg van €432,87 naar €442,81 (+2,3%).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Wat is er aan de hand op de GOUDmarkt?

Wat is er mis met het GOUD? De GOUDkevers worden voortdurend op hun honger gelaten, het wil met de GOUDprijs maar niet lukken. Hetzelfde geldt overigens ook voor het zilver, elke poging om de zilverprijs boven het niveau van 25 dollar te sturen is tot dus ver een vroegtijdige dood gestorven. Integendeel zelfs, de zilverprijs viel terug richting 15 dollar.

Feit is dat met de regelmaat van een klok grote hoeveelheden futures op de GOUDmarkt te koop aangeboden worden, steeds ongeveer op hetzelfde moment als de Comex in New York de handel opstart. Het staat als een paal boven water dat hier sprake is van een complot om de GOUDprijs lager te duwen.

Zo’n complot is de logica zelf wanneer we zien dat de partij papieren GOUD steeds in één groot pakket te koop aangeboden wordt. Een verstandige verkoper zonder bijbedoelingen zou een dergelijke hoeveelheid GOUD proberen in schuifjes te verkopen, kwestie van de prijs niet te sterk te doen dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Chinezen wachten met aankopen van GOUDen juwelen

China en India zijn in een strijd verwikkeld om zich de grootste consument van GOUD in de wereld te noemen. Tot vorig jaar was die eer weggelegd voor India, maar de inwoners van dat land zijn iets te ver gegaan in hun appetijt naar GOUD. De GOUDverkopen waren zo enorm dat de Indische betalingsbalans werd scheef getrokken.

De overheid zag zich daarom verplicht om de importheffing op GOUD te verhogen. Met als gevolg dat er minder GOUD werd geïmporteerd. Maar alleen langs de officiële kanalen want in de praktijk ontpopten de Indiërs zich tot gehaaide smokkelaars van GOUD. Enorme hoeveelheden van het edele metaal werden het land binnen gesmokkeld.

China overvleugelde dus India wat de consumptie van GOUD betreft maar blijkbaar hebben ook de Chinezen een iets te hoge vlucht genomen wat de import van GOUD betreft. De voorraden onverkocht GOUD stapelden zich op in de groothandel en bij de juweliers. De importeurs van GOUD gingen zodoende een toontje lager zingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$