Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 2386 tot 2390
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Deze verschrikkelijke trend kan prijsmanipulatie GOUD en zilver stoppen

Is het Ebola virus in staat het monster te verslaan dat de GOUDprijs al meer dan een jaar onderdrukt? Welke impact kan dit virus hebben op de GOUDprijs en de GOUDmijn aandelen?

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Verschuiven van grote GOUDprojecten versterkt positie van goede juniors

Hoewel GOUDproducenten met de huidige bedrukte GOUDprijs nog altijd geld verdienen, investeren ze significant minder in nieuwe projecten. De afgelopen 2 jaar zijn meerdere projecten naar achteren geschoven, of zelfs tijdelijk opgeschort, vanwege een verslechterende kosten/ baten afweging als gevolg van de lage GOUDprijs.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Rusland koopt ruim 37 ton GOUD bij

De centrale bank van Rusland heeft in de maand augustus ruim 37 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, de grootste aankoop in vijftien jaar tijd. Volgens de laatste officiële cijfers beschikt Rusland over ruim 1.100 ton GOUD, bijna 10% van de totale reserves.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

GOUDreserves #Rusland groeien hardst in 15 jaar tijd

GOUDreserves Rusland zijn in augustus het hardst gegroeid in 15 jaar tijd. Rusland koopt de laatste jaren stelmatig GOUD op om de GOUDreserves toe te laten nemen. Rusland is blijkbaar niet gerust op de reserves die het land aanhoudt in de vorm van Amerikaanse Dollars en Euro’s. De sancties vanuit Amerika en vanuit Europa opgelegd aan Rusland leiden tot de afbouw van zowel de Dollar als de Euro. Zo dumpte Rusland tussen oktober en maart van dit jaar ruim $50 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties. Waarschijnlijk spelen de enorme groei van de schulden van landen ook een belangrijke rol .

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

India gaat (tijdelijk) vraag naar GOUD opdrijven. Doe daar je voordeel mee!

Volgens MineWeb is de GOUD gezakt naar 1 237,80 USD per ounce verleden vrijdag. Toch hebben GOUDbeleggers niets te vrezen: de GOUDprijs ziet er nog steeds robuust uit – ook al wordt de euro steeds zwakker:”We verwachten dat de volatilitiet op de aandelenmarkt zal aanhouden deze week.”

Het probleem dat MineWeb aanhaalt, is namelijk dat de economische groei sterker moet toenemen om een catastrofe te vermijden. Aandelenmarkten zullen dus binnenkort een tegenovergesteld karakter vertonen:”Is dat slecht nieuws voor GOUD en zilver? Traditioneel gezien wel… voordat de metalen werden gezien als een middel om zich in te dekken tegen waardeverminderingen of deflatie.”

De site meent dat de zogenaamde credit crunch de GOUDprijs heeft doen zakken met 20%. Maar, nadien is de koers wel 92% hoger uitgekomen:”De vraag is dus of we nu al de 20%-daling hebben gehad. Zijn we prijsstijgingen op het spoor?”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$