Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2391 tot 2395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wat gaat er met het Europese GOUD gebeuren?

Gold Switzerland maakt gewag van een nieuwe repatriëring van GOUD uit de Verenigde Staten naar Europa. Ze spreken over een geheime missie en over een betrouwbare bron. Een grote speler in de beveiligingssector spreekt over een hoger volume geheime transporten en bestemmingen.

Een mogelijkheid is dat een of enkele Europese centrale banken hun buik vol hebben van alle QE, LTRO, ZIRP, OMT, … en dat ze vrezen dat dit uiteindelijk zware gevolgen gaat hebben.

Op 30 november vindt er in Zwitserland een nationaal referendum plaats waarin beslist zal worden of Zwitserland moet stoppen met GOUD te verkopen, zijn GOUD moet repatriëren en 20% van de reserves moet aanhouden in fysiek GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De GOUDprijs is soms onvoorspelbaar

We moeten het toegeven: met GOUD is het niet altijd even makkelijk kersen eten. Traditioneel gedraagt het GOUD zich goed in een omgeving van negatieve reële rentevoeten waarbij de inflatie hoger is dan de nominale rentevoeten. Het argument geldt hier dan dat GOUD beschermt tegen inflatie. De geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol.

In het verleden gold GOUD namelijk als een behouder van de welvaart en dan meer bepaald in de periodes die voor economisch systeem van fiat currencies vooraf gingen. In de oudheid was GOUD op een bepaald moment zelfs het enige waarde middel, met zilver en andere edele metalen op een behoorlijke afstand.

Maar de onvoorspelbaarheid van het GOUD blijkt echter uit het feit dat het zich soms als risk on asset gaat gedragen dat zich ontwikkelt op dezelfde manier als de S&P 500 SPDR ETF SPY of als andere beursindices, aandelen en noem maar op. GOUD kan met andere woorden zowel een risk on als een risk off functie krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wat is de link tussen GOUD en QE?

GOUD is meer dan verdubbeld in zowel dollars als euro’s en zilver zelfs drie keer hoger in een tijdspanne van 3 jaar. Het eerste waar je aan denkt als je QE of Quantetive Easing hoort is geldontwaarding en automatisch denk je aan hogere spotprijs voor GOUD. Dit was ook zo tijdens de eerste 2 rondes QE. Waarom is GOUD gezakt tijdens de laatste QE ronde?

QE3 had een tegenovergesteld effect. Aandelen bleven positief reageren maar obligaties en  grondstoffen daalden. Hier kan je uit besluiten dat geld drukken geen één op één relatie is met GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Belasting op GOUD is verre van denkbeeldig

We leven in een wereld waarin stabiliteit ver zoek is. Zowat alles en nog wat wordt gemanipuleerd in zoverre dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog de echte waarde van iets te bepalen. In de affaire van de manipulatie van de LIBOR rente werden al voor miljarden dollars aan boetes uitgedeeld aan de betrokken banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Hoeveel dollars print de Fed?

Ergens in augustus was het 43 jaar geleden dat de akkoorden van Bretton Woods opgeblazen werden. Die akkoorden waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog vastgesteld om een zekere stabiliteit op de forexmarkten te garanderen. Maar de Amerikaanse president Richard Nixon wilde perse dat de bondgenoten mee zouden opdraaien voor de kosten van de oorlog in Vietnam.

En dus werd de dollar los gekoppeld van het GOUD. Voor 1971 mochten er niet meer dollars gedrukt worden dan er GOUD in omloop was. In die tijd had de Amerikaanse munt een zekere waarde die werd ontleend aan de waarde van het GOUD dat in de kluizen van de Amerikaanse centrale bank berustte.

Het opblazen van Bretton Woods had verstrekkende gevolgen, gevolgen die tot de dag van vandaag voelbaar zijn. Het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is sinds 1971 met een factor 50 gestegen. Bij wijze van spreken zijn we met z’n allen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan op krediet gaan leven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$