Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 2396 tot 2400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Zilver onder $ 20 niet lang houdbaar

De klok tikt voor diegene die een daling van de zilverprijs verwachten, niet omdat de zilverprijs daalt maar juist omdat de zilverprijs daalt. September is opnieuw een maand waarin GOUD en zilver klappen krijgen, maar vooral voor zilver kan dit niet lang meer blijven duren. De forse daling van de laatste 3,5 jaar zorgt voor een immense vraag naar zilver – vooral vanuit de nieuwe boomende sector van de zonnepanelen.

Overheden over heel de wereld zetten massaal in op zonne-energie als alternatieve energiebron. Maar in de groeilanden gaat alles nog net iets sneller en is alles nog net iets groter dan in het westen. China en India zetten enorme projecten op poten voor de urbanisatie van de middenklasse op te vangen. Hierdoor is er een grote liefde ontstaan in deze landen voor zilver, vooral om te consumeren in zonnepanelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

China Gold Group wil Kingmaker worden op de GOUDmarkt

U heeft het misschien niet in de gaten maar China is beetje bij beetje bezig om de GOUDmarkt te veroveren. Dat gebeurt niet met de grote trom, zo zijn de Chinezen nu eenmaal niet, maar wel stapsgewijs. In Shanghai worden de onderhandelingen over de nieuwe manier van fixen van de GOUDprijs nauwlettend in de gaten gehouden.

Want China ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd op de GOUDmarkt van de toekomst. En die rol zal mee bepaald worden door China National Gold Group Corporation of China Gold, het grootste conglomeraat van het land dat actief is in de GOUDsector. Dit conglomeraat is actief in de volle breedte van de GOUDsector.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

GOUD daalt na rally Dollar

GOUDprijs daalt doordat de Amerikaanse Dollar terrein wint. De prijs van GOUD staat op het laagste punt sinds 3 maanden en noteert momenteel $1252 per troy ounce. De Amerikaanse Dollar noteert zijn hoogste punt sinds 13 maanden ten opzichte van 10 andere valuta’s. De GOUDprijs wordt bepaald in Dollars. Een sterke Dollar ten opzichte van bijvoorbeeld de Euro, betekent dat GOUD duurder wordt in Euro’s. De vraag zal hierdoor afnemen en vervolgens daalt de GOUDprijs.

De GOUDprijs daalde vorige week 1,6% toen de Dollar 0,8% in waarde steeg. Een mogelijke verhoging van de rente door de FED en de eventuele volledige afbouw van Quantitative Easing aan het einde van dit jaar hebben de Amerikaanse Dollar een stuk sterker gemaakt. Daarnaast heeft de wapenstilstand in Oekraïne negatief effect gehad op de ontwikkeling van de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Jongere generatie Chinezen kan nog meer GOUD kopen

De Chinezen hebben iets met GOUD en daar hebben ze ook een verdomd goede reden voor. Tot 10 jaar geleden was het voor de Chinezen verboden om GOUD te bezitten. Zodra de markt werd open gegooid was het hek helemaal van de dam. Er ontstond bij wijze van spreken een stormloop naar het GOUD. In die mate zelfs dat GOUD in Shanghai met een premie t.o.v. de prijzen in New York en Londen noteert.

De afgelopen weken was dat echter niet altijd meer het geval. Op een bepaald moment werd in Shanghai zelfs met een lichte discount gehandeld. Er waren namelijk signalen dat de appetijt van de Chinezen voor GOUD een dalende trend vertoont. Maar erg veel zorgen hoeven we ons daar niet over te maken. Het betreft slechts een evolutie op korte termijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Zo zal een confiscatie van GOUD er vandaag uitzien

De laatste keer dat de Verenigde Staten in een depressie verkeerde in 1933, was de confiscatie van GOUD een van de oplossingen om uit de penibele situatie te geraken. Het was geen pure confiscatie doordat de overheid de bevolking dwong om hun GOUD te verkopen aan de overheid tegen een zeer lage prijs. Bij confiscatie krijg je niets in de plaats, maar dit kwam al aardig in de buurt. Het is en blijft diefstal van koopkracht.

Na deze ‘confiscatie’ werd het bezit van GOUD verboden. De angstaanjagende financiële situatie vandaag doet de vraag stellen of een nieuwe confiscatie aan de orde zou zijn. De Amerikaanse schulden stijgen snel en er is totaal geen politieke moed om de uitgaven te verminderen. Gaat de Amerikaanse overheid terug grijpen naar maatregelen uit de jaren ‘ 30?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$