Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 2401 tot 2405
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Koersdoel GOUD omlaag

Koersdoelen GOUDprijs lager door bankanalisten 25 september 2014 in GOUD

Koersdoelen voor de GOUDprijs zijn lager gezet door een aantal bankanalisten. Jeffrey Currie, hoofd analist bij Goldman Sachs hanteert zijn bestaande koersdoel van $1050 per troy ounce aan het einde van 2014. Currie denkt dat het ergste nog niet voorbij is en ziet aanzienlijke risico’s op korte termijn. Volgens de hoofd analist van Goldman Sachs is een groot bestanddeel van de sterkte in de GOUDprijs te danken aan geopolitieke spanningen rondom Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Beide situaties lijken nu stabiel en daarmee zouden de zorgen zijn verdwenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De lange vingers van de Federal Reserve: GOUDmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de Federal Reserve als commerciële banken gebruik van naakte shortselling om de GOUDprijs naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om GOUD in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek GOUD maar in de afgeleide waarde van zo’n futurescontract. Dus, als ze zo’n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de Fed en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de GOUDprijs manipuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Was dit de 3e bodem GOUD in 15 maanden?

Nadat de GOUDprijs vorig jaar eind juni een eerste keer een bodem vond, werd deze bodem eind december 2013 nogmaals bevestigd. Na een sterk begin in 2014 zakte de GOUDprijs verder af tijdens de zomermaanden en werd de bodem voor een 3e keer getest met een voorlopig dieptepunt van $1.212, net iets boven $1.180, de koers van de vorige twee bodems. Is dit de definitieve bodem GOUD of slechts een tijdelijke heropleving?

Na een parabolische top in 2011 bewoog de GOUDprijs tot 2013 voornamelijk zijwaarts. In 2013 daalde de GOUDprijs in enkele krachtige bewegingen van $ 1.650 naar $ 1.180. Sindsdien zit de GOUDprijs opnieuw in een zijwaartse beweging tussen $ 1.180 en $ 1.450. Indien de GOUDprijs alsnog door $ 1.180 zou zakken, zitten we in een nieuwe neerwaartse fase.

Indien de huidige bodem niet kan standhouden, zit de GOUDprijs nog steeds in een opwaartse lange termijn trend met $1.100 en $1.000 als volgende steunniveaus. $1.000 is het uitbraakniveau van 2008 en geldt als een zeer sterk steunniveau, zolang deze barrière niet doorbroken wordt, blijft de GOUDprijs in een seculaire stierenmarkt.

Bron: YouTube.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

MUST SEE: Als Willem Middelkoop spreekt, luistert China

Willem Middelkoop op het Geld voor de Toekomst congres van 20 september. Willem legt uit wat geld is en praat over verschillende ‘resets’ in het financiële systeem, zoals in 1914, 1944 en 1971. Hij verwacht niet dat bitcoin een hoofdcurrency zal worden. Willem legt uit hoe alle valuta zwak zijn en aan elkaar zijn gelinkt. En hoe al jaren, behalve in 2013, valuta minder waard worden gemeten in GOUD. Hij gaat in op het inflatiebeleid van de VS en de rest van de wereld. Willem onderstreept de risico’s van staatsobligaties en benadrukt het belang van ‘real assets’. Chinezen snappen GOUD. Als Willem een GOUDgekkie is, zijn de Chinezen het ook, zegt Willem. Rusland wilde VS onderuit halen door dollars te dumpen, maar China heeft hier niet aan meegewerkt. Wel is ze gestopt met Amerikaanse staatsobligaties kopen en koopt ze steeds meer GOUD. QE begon nadat China stopt met het kopen van staatsobligaties. Willem zegt dat we dankbaar mogen zijn dat de GOUD- en zilverprijzen zo laag zijn, omdat het een goede instapmogelijkheid biedt. Verder komt India aan bod, de overname van het JP Morgan gebouw in New York door de Chinezen, de goede press die Willem in China krijgt, de SDR en veel meer.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Nieuw! Royal Mint verkoopt nu ook online haar munten

Om de GOUDbeleggers een steun in de rug te geven heeft de Britse Royal Mint een bullion handelsservice op poten gezet. Zo hoopt de muntenslagerij meer investeerders te lokken naar de GOUDmarkt.

Volgens de Royal Mint wordt GOUD even toegankelijk als een spaarrekening voor geïnteresseerde beleggers. Op de website kunnen investeerders verschillende soorten munten kopen. Het paradepaardje is de Sovereign. Dat is een munt gemaakt van GOUD van 22 karaat.

Op die manier hopen ze daar de gemiddelde of beginnende spaarder ervan te overtuigen dat GOUD wel degelijk een goede investering is “We wiillen meehelpen om de Britse markt uit te breiden. Munten zijn daarom geschikt als een relatief betaalbare introductie”, zegt Shane Bissett, directeur van de Royal Mint.

Als je meer dan 25 munten koopt, kan je ervoor kiezen om ze te bewaren in de kluizen van de Royal Mint. Daar wordt dan je vermogen bewaakt door Britse soldaten. Dat mag ook wel: afhankelijk van de hoeveelheid en de gekozen munt varieert de prijs tussen 187,87 GBP en 780,70 GBP per stuk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$