Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 2406 tot 2410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Je zou dom zijn als je nu geen GOUDmijnaandelen kocht

Vorige week donderdag kregen de GOUDmijnaandelen slaag op de beurs, ondanks dat er een groot bedrag naar GOUDmijn ETF’s stroomde. Vooral op het einde van de sessie lag het volume hoog. Hoe dit kan, legden we vorige week al uit. Ook vorige week vrijdag daalden GOUDmijnen in eerste instantie, maar stegen ze naar het einde van de sessie bij een hoog volume. Dit zijn positieve indicatoren. Maar er zijn nog indicatoren die er op wijzen dat je dom zou zijn om nu geen GOUDmijnaandelen te kopen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Vraag naar fysiek GOUD in Azië trekt weer aan

De lagere GOUDprijs $ 1270 en zelfs lager hebben koopjesjagers in Azië aangetrokken. De vraag nam toe nog voordat het echte seizoen begint. De terugval van de GOUDprijs, na een lange periode boven $ 1300 genoteerd te hebben, is voor handelaren een goed moment om te kopen. De geruchten en voorspellingen dat de rente in de VS in mei volgend jaar zal gaan stijgen beheerst de valutamarkt. De euro is ten opzichte van de dollar gezakt tot onder $1,30. Zelfs teleurstellende banencijfers uit de VS leverde niet direct een veel sterkere GOUDprijs op.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 7 september 2014

GOUD en zilver report (Week 36)

De GOUDprijs bleef de afgelopen week vrijwel onveranderd, de koers ging in een week tijd namelijk van €979,30 naar €979,71 per troy ounce. Dat wil niet zeggen dat er geen beweging was op de markt, want halverwege de week stond de prijs van het gele metaal bijna 2% lager op ongeveer €960 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 7 september 2014

TA Special: GOUD op weg naar nieuwe bodem?

De malaise op de grondstoffenmarkt blijft aanhouden. De prijzen voor landbouwgrondstoffen noteren op het laagste peil van de afgelopen jaren, de olieprijs herstelt niet en tenslotte wil de GOUDprijs (ondanks alle geopolitieke ontwikkelingen) maar niet herstellen. Iedereen lijkt deze activacategorie af te schrijven. Vanuit een sentimentsanalyse is dit natuurlijk de ideale omgeving voor een bodemvormingsscenario.

Dit geldt zeker voor de GOUDprijs. Reeds meer dan een jaar zit de koers van het gele metaal tussen twee convergerende trendlijnen “gekneld”. Het gebrek aan richting heeft vele beleggers uit de GLD ETF doen stappen en de GOUDmarkt de rug doen toekeren. Het meest voor de hand liggende patroon voor de GOUDprijs is een driehoekspatroon. Een patroon dat vaak voorkomt aan het einde van een trend. Voor de GOUDprijs betekent dit dat de bodemvorming is ingezet maar dat een laatste koersval naar een bodem zeer waarschijnlijk is.

Concreet betekent dit een laatste koersuitschuiver tot onder 1.182,57 dollar minimum. We observeren dat de koers momenteel de kortetermijnsteunlijn aan het testen is. Een neerwaartse doorbraak bevestigt het negatieve kortetermijnbeeld. Aan de bovenzijde moet elke geĂŻnteresseerde GOUDbelegger het niveau van 1392,33 dollar in de gaten houden: een uitbraak boven dit niveau is een koopsignaal en kan voor een versnelling van de koersstijging zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Iedere investeerder zou wat GOUD moeten bezitten

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat Marc Faber een GOUDkever is. Zijn visie over het GOUD is bekend: iedere investeerder zou wat GOUD moeten bezitten in welke vorm dan ook. Dat mogen munten of staven zijn, maar ook GOUDmijnaandelen. Die bieden namelijk ook een behoorlijk groot potentieel.

Volgens Faber is de grote schuldige die de opmars van het GOUD afremt de algemene publieke opinie die op haar beurt beïnvloed wordt door de media. In de media wordt alleen het slechte over het GOUD geschreven, de GOUDprijs kan niet dalen of het wordt breed uit gesponnen in de media. Het omgekeerde is veel minder het geval.

Daarnaast zijn de centrale banken de grote schuldigen met op kop natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. Die heeft kosten noch moeite gespaard om de GOUDprijs naar omlaag te krijgen en is daar tot dus ver zeer goed in geslaagd. De investeerders doen het bij wijze van spreken in hun broek wanneer het er op aan komt om GOUD te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$