Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 2406 tot 2410
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Rusland koopt ruim 37 ton GOUD bij

De centrale bank van Rusland heeft in de maand augustus ruim 37 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, de grootste aankoop in vijftien jaar tijd. Volgens de laatste officiële cijfers beschikt Rusland over ruim 1.100 ton GOUD, bijna 10% van de totale reserves.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

GOUDreserves #Rusland groeien hardst in 15 jaar tijd

GOUDreserves Rusland zijn in augustus het hardst gegroeid in 15 jaar tijd. Rusland koopt de laatste jaren stelmatig GOUD op om de GOUDreserves toe te laten nemen. Rusland is blijkbaar niet gerust op de reserves die het land aanhoudt in de vorm van Amerikaanse Dollars en Euro’s. De sancties vanuit Amerika en vanuit Europa opgelegd aan Rusland leiden tot de afbouw van zowel de Dollar als de Euro. Zo dumpte Rusland tussen oktober en maart van dit jaar ruim $50 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties. Waarschijnlijk spelen de enorme groei van de schulden van landen ook een belangrijke rol .

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

India gaat (tijdelijk) vraag naar GOUD opdrijven. Doe daar je voordeel mee!

Volgens MineWeb is de GOUD gezakt naar 1 237,80 USD per ounce verleden vrijdag. Toch hebben GOUDbeleggers niets te vrezen: de GOUDprijs ziet er nog steeds robuust uit – ook al wordt de euro steeds zwakker:”We verwachten dat de volatilitiet op de aandelenmarkt zal aanhouden deze week.”

Het probleem dat MineWeb aanhaalt, is namelijk dat de economische groei sterker moet toenemen om een catastrofe te vermijden. Aandelenmarkten zullen dus binnenkort een tegenovergesteld karakter vertonen:”Is dat slecht nieuws voor GOUD en zilver? Traditioneel gezien wel… voordat de metalen werden gezien als een middel om zich in te dekken tegen waardeverminderingen of deflatie.”

De site meent dat de zogenaamde credit crunch de GOUDprijs heeft doen zakken met 20%. Maar, nadien is de koers wel 92% hoger uitgekomen:”De vraag is dus of we nu al de 20%-daling hebben gehad. Zijn we prijsstijgingen op het spoor?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Vijay Marolia: GOUD is ultieme waarde

De laatste jaren waren de perfecte storm. Alles wat fout kon gaan ging fout. Dat vertelt Regal Point Capital Management chief investment officer Vijay Marolia aan Mining Weekly.

Hij stelt dat edelmetaalhouders nog altijd degene zijn die de ultieme waarde in handen hebben. De overheden maken het publiek wijs dat inflatie de normale gang van zaken is. Maar in werkelijkheid is deflatie een natuurlijk fenomeen. In een vrije markt heeft productiviteit een dalend effect op de prijs. Hoe meer je produceert hoe lager de prijs.

Deflatie wordt dikwijls verkeerd begrepen en het is helemaal niet erg als het niet te plots en te extreem is, het is een natuurlijk gegeven. Massaproducties hebben een neerwaarts effect op de prijs. Deflatie hoeft niet angstwekkend te zijn, het is de inflatie waar je schrik van moet hebben. De impact is niet sterk genoeg om ons gedrag te veranderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Zilver reageert niet op normale marktwerking

Zilver zit sinds 2011 in een dalende trend. De spotprijs is nu $17.25, een waarde niet meer gezien sinds 2010. Voor grondstoffen geldt normaal: Grondstoffen die onder hun productiekosten noteren kennen door de natuurlijke marktwerking automatisch een prijsverhoging. Een kleiner aanbod bij een zelfde vraag zal er immers voor zorgen dat de prijs stijgt.

Voor GOUD is dit van toepassing, zilver is hierop echter een uitzondering. Het heeft de eigenschap dat het meestal als bijproduct van koper, lood, zink… wordt geproduceerd. In de top tien van de zilverproducenten zijn er drie die zilver als primair product mijnen, de overige zeven mijnen zilver als bijproduct.

De kostprijs van het mijnen van zilver als hoofdproduct varieert naargelang de mijn en het gehalte. Schattingen gaan uit van $20 tot $23. Vrijdag noteerde zilver aan $17.25.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$